Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové a všichni kolemjdoucí. Nemám ráda přeplněné obchody a tak nakupuji na eschopech s předstihem. Vánoce mám letos už vyřešené. Dcera parfém, vnučky kočárek, domeček pro panenky, knihy, leginy + triko,dětský parfém, manžel 2 trika s obrázkem motorky-babety, kocour konzervičky Miamor, slepice granule pro nosnice, venkovní kočky Felix konzervy, ježkům na chalupě konzerva masa. Na víc letos moje kapsa nestačí.
Dcera mi umyla okna a utřela prach na skříních, sousedka mi vytáhla dečku na stůl a tím je můj vánoční úklid splněn.
Jak jste na tom s nákupem a přípravou na Vánoce vy? K otázce mě inspirovala moje mamka, před chvílí volala co budu chtít upéct. Mějte se krásně Lída.
Vzhledem k tomu, že už Vánoce pár let nedržím, tak nic ani nepřipravuju . Takže všeobecný předvánoční chaos a zmatek se mě netýká. Je to zkrátka skutečně čas klidu a pohody
. Mým blízkým se to sice zpočátku nelíbilo, ale už si zvykli.
Není to tak dávno, co jsem se naučila žít tím, co je teď, dnes. Je krááásný podzim, pod okny mám zlaté a skořicové javory, do kterých svítí sluníčko. Dorka lítá v listí. Tato krása bude nanejvýš 14 dní a pak se z ní stane obtěžující svinstvo. Tak si užívám to, co je dnes. Když mi na monitoru naběhne nějaká hodně zajímavá reklama, kouknu na ni a dám si stránku do Oblíbených, ve kterých mám složku Vánoce. Ale žiju tím, co je dnes.
Jen náhodně, když vidím něco šikovného pro vnoučata...žádná křeč
Tak je to správně, jaképak šílenství s úklidem, na dušičky přijedou návštevy na hroby, tak trochu víc uklidím a už to budu udržovat až do Vánoc, podle času něco ještě ošolíchnu, většinou mám keramické PF upečené dřív, nežli vánoční pečivo
Vidím, že většina stejně jako já, Vánoce- úklid a nákupy nehrotí, jsou to svátky klidu a ne úklidu. Vánoce jsou pro děti a dospělcům jen maličkost pro radost, těším se na Vánoce, jsem sice bezvěrec ale miluji vánoční mši v kostele, nejraděj mám odpolední pro děti, málo kázání a hodně zpěvu, hlavně úžasné varhany. Pro moji maminku jsou Vánoce o pečení, každý rok zjistí co kde chce upéct a s radostí nám všem ve svých 75 letech napeče.
po několik roků vždy na Štedrý den odpoledne naše tři vnoučata zpívala se skautama v kostele koledy, pak se rozdávalo betlémské světlo a byla to nádhera, pak se tam nekdo s nekým nepohodl a už se to nekoná, škoda.
Vánoce miluji jak doma tak v kostele na půlnoční a vůbec jsou to dny pohody , klidu a štědrostí.Já spíš vzpomínám , porovnávám moje vánoce v dětství, mojich dětí a vánoce vnoučat.Rozdíl je veliký, jak v dárcích , tak v nabité lednici ale podstata je skoro stejná.Těšení se na štědrý večer, na dárky , vánoční koledy a výzdoba bytu.Letos to bude na mé straně jednoduché. Dceři co žije v USA pošlu po známém který tam letí v listopadu pro ni dvě knihy , jednu od M. Viewegha a Khaleda Hosseina at si počte ,dětem nějaké maličkosti at toho není moc na celnici. Rodině druhé dcery krásný přehoz na dvě postele do ložnice, dětem taky knížky.Synovi malý domácí gril- ještě ho nemám.Přátelům připravím do skleniček detox , je to nastrouhaná směs z řepy, zázvoru, jablek a citronu, po vánocích se bude hodit.A ještě mám připravené domácí víno z aronie, čer. rybízu a ostružin, výborný pití.. a velký úklid mě nečeká , uklízím totiš stále.Jen bych se měla pustit do třídění papíírů, a to se mi teda moc nechce. uvidíme? tak doufejme že vánoce budou bílé a budeme se koulovat...
Zdravím,
popravdě jsou mi Vánoce od střední školy šumák. Nebaví mne se stresovat nákupem a vymýšlením dárků, či se crcat s pečivem, které nejím. Zároveň, v posledních letech, ani není ta správná zimní atmoška, není bílo, snížek. Kompletně jsme si zdevastovali všechna roční období, celé je to opožděné, otočené a ochuzené, i přírodě jde z toho hlava kolem.
Plus se zrovna v penězích netopím, do toho jsem momentálně i nezaměstnaná, tak mám priority zcela jinde. Pokusím se sehnat finance, prodejem krevní plazmy, alespoň na obdarování rodiny (mamka, taťka, bratr, kocour) nějakými blbůstkami, ale počkám si na "den dopravy zdarma" v eshopech, v listopadu, než cokoliv podniknu.
Naprosto souhlasím s Liduš, taky nesnáším vánoční mumraj. Obdaruji celkem pět osob, dvě z nich dostanou peníze, pro další dvě už mám nakoupeno. Zbývá poslední a to brzy vyřeším. Kromě toho budu průběžně obdarovávat ptactvo kolem domu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.