Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se lidem po kouření chce na velkou

Od: ouha odpovědí: 10 změna:

Proč se spoustě lidí po kouření (myslím tabáku, aby zas nebyl někdo za každou cenu vtipný) chce na velkou? Znám dokonce i takové, kteří si musí zakouřit, aby se vůbec mohli vy...

Já toto neznám (nekouřím), ale není to výjimkou.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mne je nikotin jed a tím pádem ho chce organismus ze sebe dostat. Žaludek už si zvykl, ale vnitřek střev ještě ne. Časem si zvyknou i ta, takže silní dlouholetí kuřáci to už tak nemají.

hodnocení

0x

Nikotin zpomaluje pohyb žaludku, ale zvyšuje pohyb střev, kromě řady dalších efektů.

ouha
hodnocení

A jak to, že pár minut po zapálení ho už máte ve střevech? Vdechuje se snad do plic, ne?

Ale prokrvené plíce, spolu s kyslíkem, předávají nikotin krví celému tělu.

hodnocení

0x

Já teda nevím,kouřil jsem rád,kouřil jsem hodně,a kouřil jsem od 12 roků do cca 40 roků ,průměrně 40 denně a nebyl problém zvládnout i stovku. Při Vámi popisovaném problému bych strávil na WC téměř celý den! NE nikdy se mi po cígu nechtělo jít na velkou!

doplněno 21.10.16 17:56:

Tak ještě jednou neznám,neznal jse žádného kuřáka,který po zapálení cigarety musí-musel jít na WC: Kdepak jste takovou volovinu zase přišli?

ouha
hodnocení

Copak říkám "každému"? Ne, jenom "spoustě lidí".

A oni nechodí na velkou po každém cígu, většinou jen po prvním toho dne.

Ale je fakt, že většinou se tato situace týká svátečních kuřáků, nebo těch, kteří kouří hodně málo. Notoričtí kuřáci už asi mají organismus přizpůsobený a nic to s nimi nedělá.

lidus*
hodnocení

0x

Je to prostě návyk, ten "správný" kuřák si první cigaretu zapálí hned jak vstane z postele a pak jde na velkou, můj muž, nekuřák, vypije po probuzení 1/2l teplého mléka a pak začne rituál každý den stejný, wc, sprcha, oholit, posnídat, vyčistit si zuby. Myslí, že pokud by to mléko nahradil cigaretou, vyšlo by to na stejno.

hodnocení

0x

Možná nějaká alergie na nikotin/ zvýšená nesnášenlivost? Já nekouřím, takže posoudit to nemohu.

hodnocení

0x

U mne to funguje a znám hodně kuřáků (silnějších i svátečních), u kterých to funguje též. Ne nadarmo se říká: " cigareta ranní, podporuje sr..í ".

72mona3*
hodnocení

0x

Účinky nikotinu:

zvýšenou aktivitu trávicího traktu

zvýšení produkce slin

vzestup produkce trávících šťáv a

zvýšení aktivity hladké svaloviny (ta je obsažena prakticky v celém trávicím traktu)

zvyšuje krevní tlak,

zrychluje činnost srdce, vzácně může způsobit srdeční arytmie

stahuje cévy,

zvyšuje obsah mastných kyselin v krvi,

zpomaluje (inhibuje) syntézu estrogenu,

stoupá produkce potu a

může vyvolat stažení zornic

při dlouhodobějším užívání dochází k posílení syntézy endorfinů.

Zdroj: kurakova-plice.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]