Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak poznám na chuti zkažené vejce?

Od: kuchar345 odpovědí: 9 změna:
Jak to poznat? Krém chutná trochu štiplavě po alkoholu, i když tam žádný není, ani v ingrediencích není stopa alkoholu. Může to být zkaženým vejcem?
Děkuji za odpověď

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mcmerkurion*
hodnocení

0x

... zkažený vejce se pozná většinou hned při naklepnutí díky své nádherné vůni, a krém by se spíš srazil...

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, patrně nikdo by neudělal krém ze zkažených vajec, ale i dobrý krém se může zkazit.

A to bude asi tento případ - započal rozklad. Zdravím!

 

hodnocení

0x
avatar ildika

Neoplozené vejce (a vejce oplozené a nezahřáté) se Vám nikdy nezkazí do této podoby. To spíš časem vyschne. Staré vejce může být odporně rozteklé, popř. po uvaření gumové, ale žádný sirovodník v něm nebude! Takže pokud jste nedělal krém ze záprtků (vajec s odumřelými zárodky kuřat, která byste musel nejspíš vytáhnout zpod kvočny), bude ten důvod někde jinde. Také byste to už cítil hned po rozbití - ten zápach je totiž neskutečně ohavný.

Mimochodem, odkud ta vejce máte?


doplněno 21.10.16 10:37:

A slepice na nich neseděly?

kuchar345
hodnocení

Vejce jsou domácí od slepic :).
Děkuji za odpověď

 

hodnocení

0x
avatar hrdaalena

Víte jak odporně smrdí sulfan (sirovodík)? Tak totiž smrdí zkažené vejce, v kterém se tento plyn vytváří:-D.Ten krém jste tvořil vy nebo jste si koupil zákusek? V prvním případě byste tedy měl napsat všechny ingredience, třeba chuť alkoholu má příčinu jinou. A v druhém případě by krém mohl být ochucen alkoholovou trestí a štipavost projevem starého zákusku. A ještě otázka, krém jste chutnal jenom vy, nebo chuť alkoholu cítí i ostatní?

kuchar345
hodnocení

Děkuji za odpověď.
Krém jsem dělal sám, ostatní to sice trochu cítí také tu vůni jako kdyby tam bylo trocha rumu, ale chutná jim, tak snad to bude v pořádku :)
honzajs122

Teď ráno byste už měl vědět, jetli by l ten krém v pořádku, nebo ne*haha**blee*

 

hodnocení

0x
avatar magdon

Ze zkaženého vejce teda rozhodně krém neuděláte *blee*. Až někdy na nějaké takové narazíte, pochopíte proč *smich*.


doplněno 21.10.16 08:03:

Ještě dodám, že jak se pozná po chuti netuším *nevi*. Ještě jsem se nesetkal s nikým, kdo by byl schopen zkažené vejce ochutnat. :-D

ben®

Dobrý den, jo jo, ani ten na boty . Zdravím!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]