Nejste přihlášen/a.
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,zažádala jsem o nový OP,ale fotografii,kterou mi vyhotovili je děs a hrůza.Týden jsem měla z toho depresi.Vůbec jsem se tam nepoznala,vypadám tam starší nejméně o 100 let. Máte někdo na novém OP také tak hrozné fotografie,dnes dělají pouze černobílé.
Mně měnili OP na jaře. Na fotce vypadám, jako kdyby mě po dvou letech exhumovali. Je to strašlivé, vůbec se sobě nepodobám, ale když je úřad spokojený... Všichni, komu jsem si postěžovala, vytasili nové občanky a opravdu to byl děs běs, docela jsme se u toho prohlížení posmrtné galerie nasmáli.Takže nejste sama. Berte to s nadhledem. Já jsem řekla svým podřízeným, že když budou zlobit, budou se muset podívat na moji fotku na občance. Hodní jsou jak broučci.
Dobrý den, já Vám hlavně gratuluji, že jste se vyléčila z tak závažné nemoci, jakou je deprese, za pouhý týden - to je fakt zázrak. Máte suprového psychiatra. Zdravím!
Focení na úřadě není fotografování portrétu. To si uvědomte. Rozdíl v technologii mezi vyblejsknutím na občanku a fotografií portrétu je obrovský.
ernie: To bych rád věděl, s jakou technologií přijela paní z uřadu za mojí matkou domů, aby ji vyfotila do občanky. Všiml jsem si a paní potvrdila, že má kompaktek za tisícovku a matku vyfotila z ruky proti světlým dveřím. Když jsem se jí ptal, jestli nechce nějak lepší prostředí řekla , že je to úplně jedno.
jofa - Rozdíl mezi fotkou z narozenin a fotkou do občanky není v tom, čím (nebo kým) to bylo foceno, ale následným zpracováním snímku. Fotky na dokladech nevypadají hrozně proto, že by dotyčný fotograf neuměl fotografovat, nebo jeho laciným přístrojem. Ty fotky vypadají tak, jak vypadají, protože tak prostě pro daný účel vypadat mají. A jestli se sami sobě líbíte, je zcela vedlejší.
No, já bych spíš řekl, že ty fotky jsou k ničemu a je to tak proto, že i úředník, co ten nesmysl vymyslel je k ničemu.
Nedávno se to tu řešilo. Je to stejné, jako byste si ztěžovala, že máte ošklivý otisk palce. Je úplně jedno, jak na té fotce vypadáte. Není určena na to, abyste se s ní někde chlubila. Důležitější je, aby na ní stroj rozpoznal Vaše biometrické znaky a podle toho je focená.
Se spoustou věcí na sobě nejsem spokojená(jako každá žena)ale fotogenická jsme byla vždycky na všech fotkách jsem byla kočka.Když jsem si fotila umělecká fota,tak i selfíčka,ještě než byly modernítak jsem vypadala dobře
.Až nastal ten den focení na OP.To mě napadalo,že tak dobré to se mnou asi nebude,ještě že mě zrcadlo ve výtahu na úřadě ujistilo o opaku a odcházela jsem zase s hlavou vztyčenou.Na průkazky se nedívám a zbytečně neukazuju.
Trochu mě to děsí,třeba chtějí aby nás bylo jednodušší identifikovat,když nás najdou třeba zakopané v lese,protože ta fotka tomu odpovídá.
Já byla před focením v horkém létě ostříhaná dost nakrátko, takže si myslím, že tam dali spíš foto mého dědečka. Úřednice byla nevstřícná - nesmíte se smát, frrrrr, - a už to je. Byla to tragédie, ale jinou fotku mi neudělala. Po pravdě, jen těžko by to bylo lepší.
Navíc tam jsem taková "mastná", vypadám tam jako lívanec, nebo měsíc v úplňku. Hrůza.
Vzhledem k tomu, že občanku ukazuji jen párkrát do roka - pošta, silniční kontrola, nyní volby...to určitě nikoho nezajímá. Každý má své práce dost, než aby studoval měsíc v úplňku, natož mastný lívanec. Jaga.
tak foto na mojí občance je celkem v pohodě. no, nemůžu od foťáku bez retuše čekat zázraky, že jo. ale fotka do knihovny je děs a bída, vůbec jsem nečekala, že mě budou fotit. nechala jsem průkazku položenou doma na stole, po stole se prošel kocour, došel až k průkazce a tak strašlivě se lekl, že vyskočil pomalu dva metry vysoko a málem ze stolu spadnul
Nejste sama. Mně dělala úřednice tři fotky, a na všech jsem vypadala úplně strašně (a hlavně nepodobně sama sobě). Nakonec jsem si vybrala tu nejpodobnější, ale hrůza je to, samozřejmě, také.
OP platí 10 let. Mě se zdá, že mají na PC program který odhadne jak budeme za 10 let vypadat a fotku podle toho upraví.
Jak vypadá moje fotka na dokladech neřeším, jsem chlap a je mi to jedno ...víc mě ser... ty poměrně vysoké poplatky. Na OP čip a je vám úplně k na houby ..
Proč nemůže OP sloužit jako řidičák a šalinkarta a platební karta a opačně?
-samozřejmě, že máme skoro všichni děsné fotky na OP ! - ale naši "partu" to naopak podnítilo k soutěži o nejhnusnější ksicht, takže se svými fotkami naopak chlubíme !
Pár měsíců po občance jsem byla i pro řidičák a tam se nosí fota svoje.Fotograf je naproti úřadu,chodím tam často,takže už se tak trochu známe s prodavačem.Cvakl několik fotek a v pc mi je ukazoval,jednu jsem vybrala a on mi ještě chtěl udělat radost a začal mi retušovat pigmentové skvrny co mám na lícu.Rozesmál měříkala jsem mu"počkejte ukážu Vám občanku,nějaký flíček mě už nerozhodí"
..ale jak jsem už psala,jestli mě budou jednou v márnici identifikovat,tak budu odpovídat fotce na OP
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.