Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win7 versus předchozí OS

Od: celp* odpovědí: 4 změna:

Dámy a pánové.Proč si někteří z Vás myslí,že když na staré železo naistalují Win 7,tak jim všechno pojede jako v předchozích verzích Windows?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

0x

Zdravím, nevím přesně, co nebo komu je dotaz určený, ale nějak se nedivím některým, když kolem sebe vidí a čtou euforii z nového systému + to, že má nižší nároky na hardware, nejsou potřeba ovladače, protože jsou součástí systému, funguje na tom všechno a bez problémů, je rychlejší jak cokoliv předtím...že to chtějí vyzkoušet.

No a najednou zjistí, že to, co jim bez problémů fungovalo na Vistě nebo XP, tak najednou nefunguje nebo funguje právě s problémy. Možná si mnoho z nich jen myslí, že když jejich PC bez potíží zvládal XP nebo Vistu, bude na stejné sestavě fungovat i méně náročnější (jak se tvrdí) win7.

Moderuji na dvou fórech a najednou už se neobjevuje tolik dotazů na problémy s XP nebo Vistou, ale kupodivu na potíže s win 7 nebo dotazy, jak se vrátit k předchozímu systému.

Osobně jsem toho přečetla o novém systému dost, nezatracuji ho, vím, že každý nový systém mouchy má a mít bude, spíš mne udivují ty počáteční až nekritické chvály na nový a bezchybný systém.

Mám Vistu Home Premium 64bit a opravdu s ní nemám problém, vůbec není pomalá, jak mnozí trvdí a jestli mi systém nabíhá, s tím vším, co na něm mám, o nějakou tu sekundu déle, to mne trápí ze všeho nejméně. Důležité pro mne je, že je stabilní, nepadá, spustím na ní všechno, co potřebuji a funguje tak, jak chci. Nemám nejmenší důvod přecházet na win7, určitě ne do vydání prvního SP a i potom budu asi zvažovat, jestli budu a chci vrtat do toho, co mi funguje a s čím nemám problém.

Nekamenujte mne, je to jen můj názor .

papene*

*nevi*Proč kamenovat?Je to volná diskuze a navíc každý má právo říct-napsat svůj názor.;)

hodnocení

0x

Používám Win 7 v 64 bit. verzi od přelomu září a října a zatím si nemůžu stěžovat. Vše co jsem používal pod Win XP mi funguje i pod Win 7 (jen jsem občas musel najít 64 bit. verzi daného programu).

O rychlost startu mi nikdy nešlo (stejně je PC buď zapnuté nebo v režimu spánku). Co mi ale vyhovovalo je fakt, že po instalaci Win 7 byl OS hned k použití, nemusel jsem dohledávat CD s drivery abych rozběhl grafiku v max. rozlišení, připojil se k netu apod.

Zatím používám verzi RC1 a až mi skončí platnost licence, tak velmi pravděpodobně u Win 7 zůstanu a koupím si klasickou licenci.

randolf*
hodnocení

0x

*palec* Dobrý den. Dovolím si přidat také svou trošku do mlýna. Mám NTB, na něm Vista Business a přesto že nejsem zběhlý "ajťák" ale pomalý důchodce kterému už to tak rychle nepálí jsem velmi spokojený. Náběh se sice proti začátku zpomalil ale to mě vůbec nevadí, mám v něm uloženo dost souborů. Proti W 98 na kterých jsem začínal je to nebe a dudy. Zpočátku mě dost přátel lpících silně na XP zrazovalo že je to pomalé a složité ale člověk se učí celý život, dnes vím, že se dostanu kam potřebuji, někdy to trvá déle ale jsem spokojen. Na W 7 přejít nehodlám, bylo by to pro mne už náročné na budku a připadal bych si jako dědeček, který měnil až vyměnil. V žádném případě nechci na W 7 nasazovat, je to jistě vychytaný systém ale pro mladší a fajnšmekry. Přeji hezký den. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]