Nejste přihlášen/a.
A Vy jste jakého pohlaví (čistě pro mou informaci)? Jinak já jsem se také dříve - střídmě - malovala. Potom jsem to opustila, a to z toho důvodu, že pravidelným líčením často vzniká v člověku jistá závislost. Ačkoliv jsem se, jak píšu, malovala jen trochu (líčila jsem si hl. řasy), zjistila jsem, že mám tak trochu psychický problém vyjít na ulici nenamalovaná. Toto se mi samozřejmě nelíbilo, a proto jsem se přestala líčit úplně. Mimochodem, moje okolí to ani nezanamenalo, což svědčí o tom, že jsem té kosmetiky opravdu moc nepoužívala. Navíc řasy mám černé + celkem dlouhé i tak - a ultradlouhé je mít nepotřebuji.
Aha - no, tak to nevím, já jsem žena a vadí mi to také. Hlavně proto, že vím, kam to může vést. Mírné líčení + občasné výraznější např. na ples je asi v pohodě; výrazné denní líčení se mi rozhodně nelíbí (i z estetického hlediska).
Je mi 28. Jistě, většinou se nejvíc malují holky v období dospívání a krátce po dvacítce.
Třeba proto, že je jímá hrůza z toho, jaký vítr v peněžence jim nadělá, když si takovou "panenku" budou vydržovat?
A co když je to jednoduše otázka vkusu? Mě se taky nelíbí svalovci a přitom je to pro většinu holek /žen pěkný a sexy...
Pak taky musíte počítat, že ty přelíčené holky se takhle nemaškaří, aby klofly nějakého joudu z vedlejší vesnice... Takže pokud chcete takovou "sexy kočičku", budete pro to muset něco udělat i Vy.. Tučné konto.. pravděpodobně..
Musím se smát, protože jsem si vzpomněla, jak, já nevím která léta to byla, kluci nosili hodně upnuté, bederní kalhoty. A aby byli sexy, strkali si do nich březový šampon. Ten býval balený v takověm umělohmotném válečku.
Ptáte se, proč vadí umělost? Někdy nevadí, jen je to srandovní.
Líčení, nehty, push-up atd mi samozřejmě nevadí, pokud je přiměřené situaci. Jinak se dáma líčí na ples a jinak do práce, jinak se maluje dáma za přepážku a jinak (nebo vůbec) třeba ke kravám. Nicméně ve společnosti by měla být dáma upravená, a tam je přiměřené "vylepšení" žádoucí a v pořádku.
Znám jich hodně co chce radši sbalit ošklivou holku místo docela hezké kočky která ma na sobě akorát víc Chemie. - myslím, že to je výmluva těch, kteří na atraktivní partnerku nemají nebo nedosáhnou (což není nic dehonestujícího - nemůžou všichni všechno)
Myslím, že žena může být pěkně upravená i bez líčení. Já se sama sobě více líbím nenamalovaná (mám výrazné rysy a i s mírným nalíčením mi to přijde už "trochu moc") a na nezájem opačného pohlaví si také nemůžu stěžovat.
Je pravda, že někteří lidé mají trochu nevýrazný zevnějšek (i když osobně upřednostňuju nelíčení i v takových případech), ale já jsem fakt výrazná až moc.
Může být, nemusí. Budu to muset formulovat opatrně, abych se někoho nešetrně nedotknul, ale třeba když je u nás v práci kolegyně nenalíčená, tak i když vůbec není ošklivá, tak v "konkurenci" těch nalíčených jaksi... zaniká.
Ne nevadí mi to, pokud to není "úplný extrém". A proč "muži" sáhnou raději třebas na tu co o "kosmetiku" nezavadí? Možná to dobře vystihl jeden můj známý : "Když je žena velmi hezká (byť i s líčením apod.) pak ji chce zkrátka "každý" mít takovou ženu za partnerku tedy bere jako "riziko", kdežto pokud tak "přitažlivá není (on pravil pokud není hezká) bude ji mít jen pro sebe." (On to řekl "expresivněji" což dle mně více "sedí") Čili tady máte jeden z názorů od jednoho muže přímo "ze života."
A k tomu "extrému", některé to s líčením "přešvihnou" a takovým (interně, nikdo o tom neví, nikoli však pejorativně) přezdívám "strašidla" jde z nich opravdu až "strach", k mému překvapení se mi ale nejednou stalo že se pod takovou "maskou" skrývala velmi příjemná "osůbka" , čímž strašidlo přestává strašit a to si vždycky oddechnu
Na druhou stranu je ale zase obdivuji že jsou "své" bez ohledu na "konvence" a to se mi líbí
, inu bylo by to "nudné" kdyby byli všichni na světě "stejní"...
Mimochodem, když už jsme u toho nelíčení - myslím, že např. u této ženy by líčení jen pokazilo celkový dojem. (Nejsem to já - já jsem černovlasá, ale fotku sem vkládám se souhlasem oné osoby):
Ria - přesně. Kdyby se nalíčila, ztratila by dost ze své přirozené krásy. Rozhodně by se tím nic nevylepšilo.
Úplně beze vší kosmetiky. Tu fotku jsem vložila mj. proto, že někteří lidé mají ten názor, že světlovlasé ženy jsou všeobecně bez líčení nezajímavé/ nevýrazné. Tady je vidět, že to není vždy pravda.
Ne, opravdu - takto vypadá. A mimochodem, znám více holek, které jsou nenamalované hezčí. I mně lidé říkají, že mi to více sluší, co jsem se přestala malovat (a to jsem se líčila jen decentně). Někdy je to líčení prostě jaksi navíc a zakrývá zajímavé rysy obličeje.
Zdravím
K tomu líčení, opravdu se stává že některé ženě to sluší více bez líčidel než s nimi, ten důvod ale vidím malinko jinde, téměř každá žena (i muž) představuje jistý "typ" (nemám na mysli "zrzka, blondýna, bruneta, světlá pleť "fototypy"apod.) "celkový výzor" (např. se dá o někom říci jsi podobná "na sousedku" nebo nějakou herečku apod.) "typů" je mnoho a pokud chce žena vypadat pěkně i nalíčená (jedno jestli decentně nebo "výrazně",) pak by dle mně neměla "přemalovat svůj typ" pokud tak učiní nebude se možná ostatním /zejména co ji lépe znají / líbit, v tom vidím cca dvě věci, buďto "svůj typ nezná" anebo ano, ale "přemaluje se záměrně"... Pokud žena "zná svůj typ" a dle toho se nalíčí pak je jedno "jak moc", v opačném případě se může líčit co možná "nejdecentněji" ale přesto se těm co ji znají "líbit takto nebude" protože "není svá" a možná uslyší hlášku typu : "Bez líčidel se mi líbíš víc"...
Jinak tedy ještě záleží na "osobní filosofii" každé osoby co tak pozoruji kolem sebe mnoho např. "křesťanek" se záměrně nelíčí ať jim to sluší nebo nesluší, pak jsou takové ty "přírodní filosofie a i typy" a ty se taktéž záměrně nelíčí, jistě v každém případě je to čistě jen jejich osobní věc, je ale zajímavé že někdy aniž člověk dotyčnou zná "ví odkud vítr vane"
Tím se pochopitelně nechci nikoho dotknout jde pouze o "konstatování"
Pochybuji že máte její souhlas
, jedná se totiž o Ruskou modelku Ukrajinského původu a vás rozhodně nezná
... Logicky je krásná, když se tím živí.
To by mě tedy zajímalo na jakém
, no nevím proč jste 2x změnila/opravila svojí odpověď
, ale v první (smazané) vaší odpovědi jste napsala " ano ptala jsem se jí, a dovolila mi to" pak jste to změnila na " Jestli je modelka, to nevím; o tom tam řeč nebyla."
ale jelikož mám odpověď otevřenou v jednom okně, a otevřel jsem jí v i druhém tak jsem si všiml že jste jí změnila a stihl vaší odpověď zkopírovat
, no jinak by mě tedy zajímalo, to jste se jí ptala, "a mohu v budoucnu využít vaší fotky na rádcovském fóru?" A ano je to úspěšná modelka, ale to i když vezmete nenalíčenou Kuchařovou tak vypadá hezky, jelikož se svojí "krásou" živí.
Jo v poho, já vím, vy jste původem Ruska, tak jsem čekal že jí budete znát, mimo to my se asi taky známe.
Jinak, abych odpověděl na dotaz, je to jednoduché, protože přirozenost je (né pro všechny) to podstatné, a nevím jak vy, ale mě se mnohokrát stalo, že jsem poznal holku a když jsem pak měl tu čest jí vidět bez té paštiky z tváře a vycpaných prsou, tak jsem málem omdlel, a přitom si to dělají samy. To je jak kdyby si chlap dával (možná to někteří dělají nevím) do kalhot ponožky, vycpával si mikiny a bundy aby měl větší ramena a "bicáky", ale vždyť pak když by se musel svléknout třeba ve škola do trička, tak by byl pouze pro smích, a stejně je to u holek. Pamatuji si jednu holku, když k nám přišla ve škole jako nová a nám bylo tak 12-13 let, a ona byla celá zmalovaná, ale nám to tak nepřišlo, jelikož měla jen stíny a makeup a nebylo to tak přehnané, ale asi po měsíci jsme spaly ve škole, a po ránu, kdy byla odlíčená, byla celá bledá a úplně jiná (obyčejná jako ostatní holky), a kdybychom jí poznali takovou na začátku, nic by se nedělo, ale jelikož teprve po delší době se nám "ukázala" tak se stala terčem dost frekventovaného posměchu, a byla z toho dost špatná, další důkaz toho, že je to k ničemu. Samozřejmě v dospělosti pro zakrytí vrásek či pupínku budiž, ale prostě decentně.
Ona tu fotku vyložila na jednom fóru - a ano, bavily jsme se tam. Jestli je modelka, to nevím; o tom tam řeč nebyla.
Odpověď jsem doplnila, protože jsem skutečně nevěděla, že je to modelka. A neptala jsem se jí, zda můžu její fotku vložit sem na toto fórum, ale zda si ji mohu stáhnout a popř. někomu poslat (už je to delší dobu). Ptala jsem se jí právě proto, že se zajímám o různé typologie tváří a tato mi přišla zajímavá. Jinak já jsem na ruském internetu "doma" mnohem více než na českém.
Nejsem původem Ruska, ale naše rodina žila velmi dlouho na Ukrajině a v Rusku - zhruba 100 let (a mnozí tam žijí dodnes, hl. ti, kterým se "poštěstilo", že je vyhnali na Sibiř) + určitá část mých příbuzných jsou Ukrajinci a Bělorusové. Navíc jsem studovala ruštinu, je to jeden z mých VŠ oborů - takže ano, moje vazby na tyto země jsou opravdu velké.
S ostatním, co jste napsal, zcela souhlasím - nevím, proč by se člověk měl předělávat na někoho jiného. Mnohem lepší je zlepšovat svůj přirozený vzhled náležitou péčí o pleť a také zdravým stravováním. Jinak spousta lidí se permanentně tváří naštvaně a zamračeně - a v takovém případě nepomůže ani make-up s nejvyšší krycí schopností. Pořád to bude vypadat blbě.
Když nad tím ale přemýšlím, tak to asi moc známá modelka nebude - v tom tématu tam psalo hodně lidí, resp. hodně žen, a nikdo z nich ji neznal, kromě pár jejích osobních známých. Kdyby to byla vyhlášená modelka, určitě by ji někdo poznal. Anebo v té době ještě modelkou nebyla? Také to ale může být někdo jiný, zmíněné modelce jen podobný (ta náhoda by totiž byla moc velká).
doplněno 19.10.16 11:41:
Culdo - ano, má hezký a zajímavý obličej.
Ještě se řadím do té mladší kategorie a líčení je u mě nutnost.Světlé vlasy+světlé obočí+pigmentové flíčky...no prostě vypadám jako nemocná když vyjdu jen tak.Makeup s pudrem je nutnost a trochu řasenky na ty světlé řasy.Manželovi to vyhovuje,nikdy mě neupozornil.Co mu hodně vadí dokonce děsí je to,jak si dnešní holky malují obočíjá si všimla,že muže děsí holky co jsou nalíčené,ale i tak mají mastnou pleť,rozteklo tužku pod okem,slepené řasy a to husté obočí.A taky to kolikrát není o makeupu,ale o" jiskře v oku" přitažlivá žena přitáhne pozornost i se střídným nalíčením.
Snad vyměním záhlavek jen díky nadmíru přepudrovanému čumáčku dívčiny, budiž, jedna noc, ale představa jak sličná dívčina raději bude potmou tápat aby nebylo vidět její zbědovanou tvář po očistné koupeli, je zázněj být tím, který ji odveze domů, naposled. Fakt je, že jsou holky co to umí, ženy co se líčit neumí a taky manželé co mlčí...
Pokud to ženě víc sluší, když se nalíčí, tak by se líčit měla. Ale jinak se líčí dáma a jinak nedáma a o tom to je. Nebýt zmalovaná, jak plakát, umět jen lehce a kvalitně zdůraznit své přednosti. Mladé holky se často líčit neumějí a některé se to ani nikdy nenaučí, to je pak ta katastrofa. A proč někdo nemusí chtít "umělé" slečny? Třeba, aby se ráno moc nevyděsil, nebo ji vůbec poznal? Já se decentně líčím celý život, ale můj manžel mi vždycky říkal, že nejraději mně má, když vylezu s mokrou hlavou z vany, nebo spím na chalupě v klasické noční flenelové košili, jakou nosila moje babička. Pak se v chlapech vyznejte, není dokonce těch šminek pro ně škoda?
5ekl ych, že je to prostě otázka vkusu. Mě osobně třeba umělé holky vadí proto, že si hrají na něco jiného, než jsou, nejvíc na lidech nesnáším, když si na něco hrají, hodně dobře to poznám a strašně mi to vadí. No a tohle je přesně ten případ. Protože když si někdo na něco hraje a ten druhý to ví, tak v podstatě musí předstírat, že mu to věří a celá situace je totální fraška a oba z toho vyjdou jako pitomci.
Jinak dlouhé nehty mi přijdou vyloženě odpudivé, přímo mi přijdou na holkách sexy krátké nehty namalované na červeno nebo růžovo, nechápu jak si některé nechávají lepit nehty nebo si dělat manikůru za nechutné peníze. Stejně tak mi nikdy nepřišly sexy takové ty klasické "sexy" boty na podpadku. Mnohem víc se mi líbí úplně normální boty, protože zas si ta holka na nic nehraje.
A poslední věc - makeup by měl (aspoň podle mého názoru) jenom zvýraznit krásu. Třeba malování kolem očí by mělo kontrastovat s barvou očí, aby byly víc jasnější. Ale jenom opravdu jemně.
Holka se mi bude líbit ne podle toho, jak je namalovaná, ale jak je hezká přirozeně. Když se mi holka líbí, tak se mi líbí taková, jaká je. I nenamalovaná. Když se mi nelíbí, tak to nespraví ani celé studio kosmetiček. A kromě toho, když se mi holka líbí, tak je to kvůli jejímu celkovému vystupování, jak mluví, jak reaguje, jak přemýšlí. Když bude vypadat luxusně, ale bude se chovat jako debil, tak se nemáme o čem bavit, takové holky mě vyloženě nepřitahují, vlastně mě odpuzují.
Takže proč se mi nelíbí umělé holky? Protože jsou umělé.
Jak to máte s muži, nebo Vy sám - nemáte touhu se líčit? Ono je toto výrazné líčení svým způsobem doména transvestitů, zkuste na netu najít a vložit sem nějakou takovou ideálně nalíčenou, prosím ..
A to neznáte tenhle vtip? Bůh stvoří ženu, chvíli se na ní dívá, pak mávne rukou a prohodí: no co, tak se namaluje.
- samozřejmě, že namalované a jinak vylepšené holky jsou sexy kočičky ! - proto to přece holky dělají. Otázkou je, jestli se jich někteří kluci právě proto nebojí - protože třeba v přírodě s takovými kočičkami moc "sranda" asi nebude - a pokud se taková holčina objeví náhodou nenalíčená, spíše se jí "polekají". Líčení se tak stává věčnou řeholí.
Pleť se taky častým a přehnaným líčením ničí - rozšiřují se póry, pleť hrubne, je zrnitá a šedá a pokožka na obličeji se vytahuje. A pokud se líčí stará žena - sexy "babča" z ní asi nebude - jenom se zdůrazní vrásky. Samozřejmě záleží na kvalitě a kvantitě líčidel - ale na denním světle je líčení vždycky vidět (a to i u mladých).
Takže asi záleží na tom, jaké má žena sebevědomí, co je zrovna v módě - a taky na tom, kde a na jakém postu pracuje. V šoubyznysu se asi bez líčení neobejde.
Proč by neexistoval? Existuje. Ale pleť si musí alespoň někdy odpočinout, zregenerovat se - jinak se zničí a potom už to nepůjde zakrýt ani tím make-upem.
Naše bývalá sousedka se opravdu hodně malovala. Vždycky říkala, že jí to líčení zabere tak 2 hodiny , a proto se odličuje zhruba jednou za 2-3 dni. No a potom jsme ji jednou viděli nenalíčenou - vypadala hrozně, mírně řečeno... pleť měla šedivou, jaksi vytahanou (nebo co). Moc let jí tehdy nebylo, a už taková hrůza.
Popravdě: výraz "sexy kočička" mě dost irituje. Ale co, je to váš výraz.
Když se rozhlédnu, málokterá by tak mohla být nazývána. Zmalovaých je spousta, ale zkrášlených jen pár. Umělost odsuzují skoro všichni, ale jen tam, kde je to přes čáru (a každej má tu čáru jinde). Všichni se touží nějak vylepšit. Počínaje výběrem oblečení a u někoho konče plastikami. Někdo není spokojený nikdy (dokonce i ta "sexy kočička"). Péče o svůj zevnějšek by měla být samozřejmostí, ale neměla by omezovat. Všimli jste si někdy, jak se některé stále kontrolují v zrcadlech, výlohách popř. na tmavém displeji mobilu? Každý vlásek musí být na svém místě. Nevím, jestli bych si chtěla (být chlap) vyrazit s holkou, která se zajímá víc o to, jestli je sexy, než o mě. Člověk, který je zaměřený sám na sebe je sobec. Pokud to však dělá pro jiné, tak je blbec.
Takže pokud razím do práce, upravím se podle toho. Pokud na "promenádu" po městě se svým "sexy kocourkem", tak také jinak. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.