Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Senior - v kolika letech

Od: alecram* odpovědí: 12 změna:

Zajímalo by mě od kolika let je člověk seniorem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wehappyfew*
hodnocení

0x
Zdravím,
tak dle úřadu, např. na cestovní pas, se za seniora považuje osoba 55+. Jinak si myslím, že senior je člověk pobírající důchod, penzista.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Podle známého producenta hudby nejvyšší úrovně je to od šedesáti - 2:33. *smich*

naihonn*
hodnocení

0x

Tak to je otázka, na kterou se nedá odpovědět jednoznačně. Už jenom proto, že senior má víc významů. Ale i když budeme brát jen seniory jako osoby vyššího věku, tak například v anglicky mluvících zemích, odkud asi tenhle výraz dorazil je to opravdu synonymum pro člověka v důchodu. Ale i tak si v jiných případech pro svoje účely a například pro uznání slev může každá instituce tak nějak tuhle věkovou hranici přizpůsobit. Takže jiný věk může být pro seniora, když cestuje městskou hromadnou dopravou, jiný třeba pro zlevněné vstupenky na nějakou výstavu atd. Ale asi zatím jako minimum jsem zahlédl 55.

haf

Podle poslednich udaju od 65 let pry zacina biologicke stáří človeka, jinak kategorie senioru muze byt nekdy ruzná :)

tomas11*

klidně ve dvaceti i dříve - až se vám narodí syn a bude mít stejné jméno a příjmení - tak on bude junior a vy senior.

hodnocení

0x

Když už nemůže hrát za juniory ...

lidus*
hodnocení

0x

Senir pas do MHD je v Brně od 70ti let.

haf

Neni nahodou ten seniorpas do MHD zdarma v Praze uz od 65 let? Mate ho nekdo? Je to jen v nekterych mestech, melo by se to pro duchodce zvyhodnit vsude, koneckoncu bylo 65 let schvaleno jako strop odchodu do duchodu :)

radkapod*

U nás ve městě je ted spousta reklamy na senior taxi. Docela mě překvapilo že je to od 70let, protože jsem si myslela že senior je člověk tak od 60 let :)

tiffany*

Pro haf : je. Stačí Vám k tomu občanka, fotka a 20 korun, vystaví na terminálech Městské dopravy ( v Praze). Šťastné cestování !

dam®
hodnocení

0x

Oficiální hranice je moment nároku důchodového dne, běžně, jak se kdo cítí. nastavení MHD /úlevy pro seniory/ si řídí každé město dle uvážení.

balzerka
hodnocení

0x

Senioři. Mně už jen to slovo vadí, i když jsem dááávno v důchodu. A jak tu byly dny seniorů, tak jsem raděj odjela někam s mladejma. To by se taky mohly pořádat závody puberťáků , výstavky výrobků žen v přechodu nebo turnaje adolescentů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]