Ahoj...mam to asi v genech ..at si cistim zuby jak chci .. Je mi 24 let a mam zdravych zubu jen 14 ...dnes me opet boli zub co uz mam delany .. Asi zanet .. Tento rok uz jsem u zubarky byl 7x a zitra musim zas.Ma nekdo podobny problem?Me uz je blby tam jit zas na pohotovost,prijde mi jako bych jen otravoval Jak na to koukate vy?
Jojo, mívala jsem. Když mi bylo asi 26, trošku se to zlepšilo a babička tehdy: "Mě taky zuby trápily do 25 let, pak najednou nic!", tak jsem se těšila... ale ještě něco mě čekalo. Nicméně teď, 5 let nato, jsem rok nebyla u zubaře (chystám se teď na prevenci) a dobrý (ťuk ťuk ťuk na dřevo). Dřív co tři měsíce s bolestí někde na něčem, ošklivé zákroky... ale chce to vytrvat a čistit - vyzkoušet i jiné způsoby... na hygienu chodíte?
Co je to 14 zdravých zubů? Bez plomb? To je ještě dobré, já mám bez plomb asi dva.
Doporučím chodit k dentální hygienistce. Někde děláte něco špatne...technika čištění, nesprávna velikost mezizubních kartáčků apod. Mi hodně pomohla právě dentální hygienistka. Čistila jsem si zuby špatnými pohyby a nepoužívala jsem mezizubní kartáčky. Také si najděte kvalitního zubaře. Pokud můžete, třeba i bez pojišťovny, co pracuje pouze za úhradu. Nebo někoho vyhlášeného v okolí. Kvalitního stomatochirurga s mikroskopem v ordinaci. Jsem podobného věku jako vy. Zuby jsem mela též ve špatném stavu. Neopravovanych zubů mám asi jenom 10. Po pravidelných návštěvách u dentistky a vynikající práci mého stomatochirurga se mi dal chrup do pořádku. Důležité je, aby se zuby čistily podle doporučeného postupu od dentistky a správne kartáčky k tomu. Dentistka doporučí
Zdravím, a váš jídelníček se skládá z jakých potravin? Hážete-li do sebe samé hnusy, kouříte, jíte sladkosti, chipsy, pijete-li colu, energeťáky, limonády a spol., tak čistění zubů to fakt nezachrání. Já se poučila na základce, kde mi stomatoložka nalezla čtvery kazy za sebou. Zažít ta muka vrtačkou už znova nechci. Od 6. třídy jsem (cca 13 let) bez kazu a hodlám se toho držet až do smrti. Byť mám fobii z doktorů, k zubákovi se vždy nějak dokopu, nechtěla bych se "pyšnit" shnilým chrupem.
Sladke jim obcas jako kazdy jiny,piji jen vodu,nekourim,alkohol take nepiju.Cvicim,jime zdrava jidla s pritelkyni.K hygienistce se ted objednavame poprve .. Na kompletni vycisteni dasni .. Doporucil kamarad. Rano asi pujdu k zubarce uvidim .. Ted jsem si tak 5 minut cistil ten zub s dasni a strasne to krvacelo .. Me zubarka rikala ze i pres bolest musim ten zub cistit ze ten zanet s tou krvi vytejka ven .. Procistim jeste repikem a rano uvidim ...
Jak na to koukám? Ano, schopnost organismu bránit se nepříznivým vlivům a také složení tvrdých zubních tkání (množství a kvalita skloviny) můžou být podmíněny i geneticky.
Bolest zubů souvisí s celkovou kondicí. Třeba Vám něco chybí. D vitamín, céčko, B- komplex. Jezte ryby, ořechy, klíčky, jáhly, vločky,kefír, zeleninu. Nebo něco přebývá, co většinou zakyseluje, zatěžuje, jako zákusky, uzeniny, bílá mouka, těžká jídla. Přední zuby souvisí s kondicí ledvin a moč. cest, stoličky ukazují na problém ve střevech, ty mezi tím, plíce, slinivka atd. To je velmi zhruba., ale funguje to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.