Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co myslíte polepší se povaha věkem?

Od: strasilka® odpovědí: 22 změna:

Před 30 roky škodil a v dnešní době ubližuje tak, že mnoho jedinců i rodin učinil nešťastnných a nejen majetkově. Je možné, že by se napravil nebo jednou přišel za všemi kterým ublížil a omluvil se:? A když ne dojde na boží mlýny které to mají zařídit? Nebo aspoň uvaří se voda na každou svini?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Často se špatné vlastnosti ve stáří ještě prohloubí, asi to není pravidlem, ale u několika lidí jsem toto pozorovala.Popravdě znám pouze jeden případ, kdy např. cholerik se ve stáří uklidnil a dělá dojem, že zmoudřel, každopádně kvůli každé hlouposti přestal vyvádět a také se již nepere. Řekla bych, že podstata člověka přetrvává, ale chování se může zlepšit, bude to asi individuelní.

doplněno 16.10.16 12:26:

boží mlýny pracují vždy, ale projeví se dalším životě...proto např, takový hodný člověk a stávají se mu v tomto životě takové hrozné věci...

fhdrj
hodnocení

0x

Špatné vlastnosti se věkem v 99% jen zhoršují a není pravda, že na každou svini se vaří voda.

16.10.16 22:56
hodnocení

Ok

iz*
hodnocení

0x

Vyloučit se to asi nedá, ale nikoho takového neznám...

hansschuman*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Obávám se, že se mu pohne svědomí jedině tehdy, kdyby se dozvěděl vážnou nemoc nebo by umíral.

Jinak těžko. Zlý člověk bude vždy zlým a zákeřným

Hezký den

Hans S.

hodnocení

0x

Povaha člověka je hotova dřív, než jde do školy. Pak už se jenom prohlubuje.
Pokud jde o vodu - nikdo ji za Vás neuvaří ...

hodnocení

0x

Ne nadarmo se říká: Jednou lump, vždycky lump. *bzum* Boží mlýny, vařící voda, karma?! *zed*

doplněno 16.10.16 16:50:

Myslím si, že výchovou a vlivem protředí se v člověku zakotví určitý práh sociálního cítění, které se věkem nemění. *sok* Navíc, je dokázáno, že staří lidé postrádají soucit. Vědí, kdy se mají tvářit, jakože je jim někoho líto, ale necítí to. Jejich mozek má dost práce se svým tělem.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. A já vám udělám radost. V tuto chvíli si vybavuju 5 lidí, které boží mlýny semlely. Ida

balzerka
hodnocení

0x

Někoho unaví se léta vztekat a hašteřit a zklidní se. Ale víc jsem zažila, že k stáru vystoupí víc vzteklounství, hrabivost, podezíravost. Ale že by se někdo natolik obrátil, že by se vydal po všech, kterým ublížil a omluvil se, to neznám. Maximálně z knížek, když je dotyčný na smrtelné posteli.

hodnocení

Děkujo vám za odpověd která má hodnotu natolik velikou kterou garnitura zdejší pro cenzuru nemá hodnoty.,

doplněno 17.10.16 19:31:

Omlouvám se tenhle blábol neboli nesmysl jsem nepatří.

balzerka

Co prosím?

Strašilko, prosím vás, mohla byste tuhle větu přeložit? Nerozumím, co jste chtěla říci.

eivlis*
hodnocení

0x

Ne, clovek se nemeni a pokud, tak je to absolutni zazrak a ja sama na zazraky verim :)...Lepe se mi s tou myslenkou zije..Jinak si myslim, ze svi..ne zustane temer jiste vzdy svi..ni...

hodnocení

0x

Znám pár lidí, kteří se "na stará kolena" úplně změnili - k lepšímu, ale nebývá to jen tak. V jejich případech to byly těžké životní události.

fik
hodnocení

0x

Ne nepřijde a neomluví se,jednou svině z přesvědčení bez svědomí,vždycky svině,tak to prostě je,kdo má takovou povahu,že bez mrknutí oka učiní tolik jedinců jak píšeš nešťastnými,tak zkrátka žádné svědomí nemá. A mám pocit že věkem se to jen zhoršuje,protože u hodně lidí se přidává frustrace ze stárnutí a tak tím víc si tím ještě ulevuje

Na boží mlýny věřím,věřím že po smrti každý dostane co zaslouží a mnohonásobně protrpí co komu udělal

hodnocení

0x

Vždyť i některé ženy si vyberou muže a doufají, že ho změní "láskou" k lepšímu. Doufají deset, dvacet, třicet let, že se změní. A změní ho? Ne. Pak litují toho promarněného času s mužem, který za to nestál a vůbec se nezměnil k lepšímu, spíš naopak. Lepší je nevěřít, že někoho změním než doufat v opak.

doplněno 17.10.16 20:30:

Takový psychopat se nikdy nezmění a pocity viny nemá, nezná.

pt®
hodnocení

0x

No, může se stát, ale člověk musí chtít změnu a musí na sobě vědomě pracovat.

jinak přísloví říká: "kdo se hloupý narodí, hloupý i umře"...*nevi*

culdabulda1*
hodnocení

0x

- i když jsem ateista, nezdá se mi moc správné volat na někoho "boží mlýny¨". To si snad zaslouží jenom takoví netvoři jako byl Hitler, Stalin a jiní takoví. Nevím - ale kdybych byla věřící, bála bych se, že mne pánbůh potrestá ...

culdobuldo, boží mlýny se nepřivolávají, ty přijdou samy, za každou nekalost přijde odplata, většinou až v dalším životě...

povaha
hodnocení

0x

Byla jedna chudinka co měla takovou smůlu, že se snad aspoň třikrát rozvedla s alkoholikem násilníkem. Později bylo zjištěno, že si vždy vyhledala submisivního může kterého tak psychicky ničila, že začal chlastat a od alkoholu není daleko k násilí.

Totiž psychopat byla ona. Hrozně ji uspokojovalo jak ji okolí lituje.

Na vztah jsou vždycky dva.

hodnocení

0x

Taky nevěřím, že by se povaha člověka měnila s věkem k lepšímu. Ale pozor, může se změnit, pokud buď ubude trvale fyzické energie, tedy Ego ztratí na síle, nebo po těžké psychické újmě, např. smrt nejbližšího člověka. Znám některé případy osobně. A to si pište, že voda se vaří...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]