Nejste přihlášen/a.
Souhlasím s předchozími odpověďmi a dodám: ví Váš přítel, že Vás chování otce pohoršuje? Jestli ano, je všechno v pořádku a není třeba si dělat starosti. Jestli ne, tak bych to dala najevo - aby se nebál, že se jednou budete vyjadřovat stejně.
Nevím, proč by si dospělý člověk nemohl postěžovat na své rodiče, pokud se opravdu chovají špatně. Výraz neúcty v dotaze nikde nevidím, nic proti otci osobně, jen sdělení o určitém jeho chování. Taky občas říkám "mně vadí, že máma ..." - nevidím na tom nic špatného. Mámu mám ráda, jsem jí za všechno vděčná a připravená jí péči oplatit, ale vadit mi na ní něco tedy klidně může!
Nová doba - děti si stěžují na své rodiče. Uběhne pár let a děti budou rodičům nařizovat, přikazovat, zakazovat a určovat co mají a nemají dělat... Divná je dnešní doba. Buďte ráda, že máte otce, nikdo tady není věčně. Pak už bude pozdě se litovat za své komentáře.
Janyx vy jste se za své rodiče asi nikdy nemusel stydět. Já za své také ne ale můj zesnulý tchýn, bezva chlap se dokázal i na pohřbu zeptat vdovy proč nepřišel její manžel (nebožtík), dokázal se ptát "tys trochu přibrala, máš nějak malá prsa..." bylo nám hanba.
janyx - není to zaviněno novou dobou, mě je 66 a po celý život mi bylo trapně za nevhodné chování mého otce, návštěvám se se potom často za něj omlouvala, nyní je mu devadesát, ošetřuji ho a vše jsem mu odpustila, ale ani s věkem nepochopil, co je slušnost, co je taktní a netaktní chování...
Jsou i rodiče, co si stěžují na svoje děti. Tak proč by to nemohlo být obráceně? Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá... Když by důvod neměla, nestěžovala by si.
Moje máma má úplnou hrůzu z toho, jak vydrží s otcem (76 let mu je) v důchodu v bytě. Raději jezdila na brigádu, aby s ním nemusela být pořád v bytě. Není to s ním k vydržení. Jen poučuje a kritizuje. Chce aby ho ostatní poslouchali, shazuje druhé a přitom sám si říct nedá. Kdo nezažil, nikdy nepochopí. Lituje, že se s ním nerozvedla. Takže si může stěžovat nejen dcera, ale i manželka tady.
Ano, máte pravdu, tohle vyrazí dech. Ale musíte si uvědomit, že to není vaše hanba. Každý chce být na své blízké pyšný. Ať jsou to rodiče nebo děti. Je bolestivé, stydět se za ně.
Janyx nemá pravdu. Není to dobou! Spíše naopak, všichni se mají chovat civilizovaně. Tak aby chlapi nesmrděli hnojem a koňma a ženskié nechodily v natáčkách. A všichni by se uměli chovat. Doma i venku.
To už tak někdy bývá. Mám známého, velmi příjemný a slušně vychovaný kluk, nikdy jsem ho neslyšela mluvit hrubě, natož vulgárně. Potom jsem byla v šoku, když jsem potkala jeho rodiče... Opravdu, je to vizitka jen a jen Vašeho otce, ale na Vašem místě bych to příteli potom vysvětlila (že se Vám takového chování nelíbí, ale pochopitelně s tím nic nenaděláte). Aby měl ve věcech jasno.
Tatík je vidlák nejtěžšího kalibru. Moc rozumu asi nepobral, chce na sebe upozornit, tak bohužel, tím nejnemožnějším způsobem. Daří se mu to, ale reakce okolí jsou rozpačité a mezi slušnými lidmi platí za nevychovaného pitomu. Bohužel, na výchovu už je určitě pozdě. Příště nezvěte oba rodiče, ale jenom mamku. Jemu řekněte, že ho pozvete, až se mezi lidmi naučí chovat. A nebude Vám dělat ostudu.
Znala jsem podobné lidi, byli to pokaždé muži.
Jeden rád říkával ve společnosti manželce: Mámo, smrdíš, ale dobrý buchty pečeš. Pak se pokaždé rozhlédl po ostatních, jako by říkal: To jsem ale pašák, co? To jsem jí to nandal! Pro doplnění - ta paní vůbec nesmrděla.
Druhý říkával manželce rovněž ve společnosti: Koukáš, jak když se boukáš! Třeba 5 x za večer. Kdyby to řekl mně, přilítla by mu facka, jen by se oblíznul. Jeho paní se jen chichotala.
Naštěstí podobné exoty v mém okolí nemám. Na podobné chytrolíny jsem dost háklivá. Tomu otci bych asi řekla: Hledáš hajzl? Tak to musíš na dvůr, je hned za hnojem! Tady u nás v bytě máme jenom záchod /či toaletu/.
Asi bych odpověděla : Hajzl nemáme, máme záchod. Jestli Ti to bude stačit? Prostě vtipně a diplomaticky.
Celkem jsem se zasmála,kdy jsem to tady pročetlamám to podobně.Nejhorší to bylo pro mě když jsem byla dítě.Otec si drží svérázný humor a vystupování a stejně tak se i umí chovat taktně(ale jen chvíli)Nedokázala jsem to jako dítě rozlišit,takže jsem se chovala fakt blbě a myslela si pyšně,jak jsem vtipná jako tatínek
Nejen,že si otec zachoval pražský přízvuk i po 60letech života na Moravě,ale používá cizí historky.To co pověděl Svěrák,Cimrmani,Werich,Šimek...to vše používá,někdy to vydává za své historky a skoro vždy mi příjde,že je používá v nepravou chvíli,v podstatě pořád.Snad nikdy jsem jej neslyšela mluvit s někým vážně a upřímně.Vždycky jen svérázný humor a s tím souvisí i jeho "nedbalá"elegance a takové ty kecy"pere se přece až na konci sezony a teď je teprve Leden,v čem jinak budu chodit než to uschne..."nebo"to je kvalitní kabát z Army shopu,co je na něm špatného" apod.Jednou bratr odmítl jet s ním za matkou do nemocnice na návštěvu.Jedině když se převleče a nebude na personál moc mluvit.Už se brácha trochu styděl,došla mu trpělivost.
Seznámila jsem se jednou s klukem,který si taky ulevoval na veřejnosti.Přišlo mu to normální,že je to zdravé upustit vzduch.Schůzka to byla samozřejmě poslední,nevěřila jsem že to jde převychovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.