Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co říkáte na dlouhé sezení v autě?

Od: pavelstanek* odpovědí: 22 změna:

Chci se zeptat všech co jsem přijdou, jestli rádi řídíte, případně kolik najezdíte km měsíčně, a do jakých dálek se se svýma 4kolýma miláčkama vydáváte, chci to vědět protože mám kámoše kteří jsou jako já v aut si pripadají jak doma jezdejí i do Anglie z čech a dokonce do Španělska, a pak mám jednoho známého co furt zkuhrá u každýho km jak ho to nebaví, jak ho to unavuje a to jede jenom třeba do Plzně? Tak jak je to u Vás ostatních jaký máte vztah k autu a řízení?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

kladný, jen jak léta běží, vítal bych a nejspíš to bude v příštím autě - automat a tempomat.

doplněno 25.11.09 21:18:

nekladný mám snad jen k D1, zvláště pravému pruhu, D11 od Prahy někam k NB, A2 v úseku MGB-HN a jistě některé další a kolonám.

Vítám zimu, často sjedu z hlavních tras a jedu si užít na neprohrnuté silničky.

papene*
hodnocení

2x

*palec*Děkuji za optání.Kladný.;)

doplněno 25.11.09 21:35:

Nekladný k blbcům za volantem.

perda*
hodnocení

2x

Také kladný. ;) Mám rád služební cesty autem z místa na místo a dovolená pro mě začíná večer, když sednu za volant a celou noc jedu 1000km k moři. *frajer*

kjanik112*
hodnocení

2x

Kdysi jsem byl do řízení blázen,teď jsem starší a řízení rád přenechám jinému.Raději pozoruji krajinu,to si opravdu užívám.Jinak jsem měl vždycky škodovku, sám si vše opravoval a považoval jsem za samozřejmé "generální opravy v prachu silnice".Vozil jsem sebou nářadí a náhradní díly.Auto jsem znal nazpaměť a když mi někdo ukázal nějakou součástku,hned jsem řekl, kam patří.Když jeden pražský frajer za volantem viděl výbavu mého auta, tak řekl,že on jezdí do servisu a ani neví,kudy se do motoru nalévá olej.Pánové-z toho jsem se dlouho vzpamatovával.Druhý šok jsem zažil před několika lety.Zeptal jsem se automechanika,jaké nářadí si vozí sebou ve svém autě.Řekl, že žádné,protože je to zcela zbytečné.Dnešní auta se baví jenom s počítačem.Mě kdyby auto na cestě kleklo,tak ani kapotu neotvírám a volám servis.Automechanik-a musí si zavolat servis!Hanba by mě fackovala.Dnešní motorismus pro mě ztratil své kouzlo.Nové auto bych nechtěl ani zadarmo-takový jsem konzervativec.

Je pravda že na nových autech toho moc neuděláš, ale on taky neni automechanik jako automechanik ;)

Osobně nevidím nic kouzelného na opravách na silnicích. Hlavní funkce vozidla je přeprava. Pokud bych musel znát své vozidlo tak dokonale, že bych věděl kam patří jaká součástka, šlo by hned z domu.

pepanek*

Jsem autotronik a nářadí mi zabírá polovinu kufru *hi*

hodnocení

2x
Před 20 lety (no bude to možná o chloupek víc) mě to taky bavilo, ale ted už to takový není. Svezu se rád, to jo, ale už to extra nevyhledávám. Dřív když bylo potřeba někam jet tak hned jsem seděl v autě, teď se nezlobím, když jede místo mě někdo jinej. Stárnu a již jsem se nařadil dost, takže automat je jasná volba. Byly roky a nebylo jich málo kdy jsem najel alespoň tak 60.000 km. Momentálně se vejdu do 15.000 km a to z toho ještě dost najede má nejdražší polovička. Cesty do Německa by už asi člověk nespočítal a kromě nějaký dovolený drtivá většina po vlastech českých.

jabraka*
hodnocení

1x

Zatím mám za sebou čtyři škodovky a na každé najeto 100k km.A vždy jsem chtěl,aby auto sloužilo mně a ne já autu.Slušné kolegy na silnici respektuji,snažím se předvídat situace přede mnou na silnici.Když auto dožívá,a ja se s ním musím rozloučit,pláču.

JABRAKA

doplněno 25.11.09 23:27:

Ještě k tomu sezení,po ujetí 500 km jsem příjemně odpočinutý.Ale než sednu za volant,dobře se vyspím.Nikdy před cestou nepiji alkohol.

JB

pavelstanek*
hodnocení

Supr díky, jsem rád že na to všichni máte stejný kladný názor jako já že svezení v autě miluju, jestli se mohu zeptat kolik Km tak natočíte ročně? Já něco okolo 50.000km a jediný co mě štve tak je ta cena toho benzinu, ale jelikož ty auta miluju a vnich sedět tak mi to nevadí!

pt®

Pro mně je to nutnost, mám nemocné kyčle a daleko nedojdu. Takže autem denně do zaměstnání, na nákupy, nebo k dceři do země Beneluxu. PT

dracek*
hodnocení

0x

služebním tak okolo 55000 a sokromě 25-30000 je to rok od roku jiné ,zatím mě to baví :)

hodnocení

0x

jezdím do měsíce SC Brno-Ostrava a zpět. Vztah k silnicím nemám kladný. Jedná se o polní cesty ve srovnání s Německem, Rakouskem Itálií, chorvatskem atd atd prostě špatný špatný. Pravděpodobnost úrazu nebo nehody je vysoká, a když už je hezké počasí a málo aut vždycky se najde nějakej idiot v Audi, kterej musí jet 150-180 po dálnici. Můžu říct, že v Chorvatsku jsem si vždy liboval na dálnicích. U nás vyjímečně. Občas je to supr sednout do vlaku nebo busu a číst si jen tak noviny nebo posl. hudbu. Mj.ročně najezdím několik tisíc km i na kole. Chce to vobčas měnit. si myslim.

perda*

Mňo, problém jen ten, že v Chorvatsku mají nové dálnice, donedávna tam měli velký prd. U nás jsou nové dálnice taky super. Co se týče Rakouska a Německa tak ty jejich starší dálnice taky nejsou v supr čupr stavu, co si budeme povídat. S D1 se to srovnat ale nedá, to je fakt. Taky jezdím rychle, no a co? Pokud je málo aut a jedeš jak máš v pravým pruhu tak Ti může být jedno kolik kdo valí v levým..

nespokojenyurednik

ale všichni nejedou jak mají, tedy v pravém pruhu, tam se 130 nejezdí,ale z pochopitelných důvodů kvůli náklaďákům a kamionům s omezovači rychlosti a z toho vyplývajícího zpomalování a jejich objížění a zařazování se zpět...v levém většina jezdí 140-150, no a pak piloti jako Ty, co frčí 180 a lepí se všem na zadní kapotu...to pak už žádný požitek z jízdy nemám, když si něco nastavím na tempomatu, ale musím, ho neustále vypínat, abych trochu zpomalil a uhnul vpravo, pokud nechci jet také 180

perda*

Pozor, ale já mluvím o volné dálnici kdy je úplně minimální provoz. I tak ale když jedu rychle tak jedu v pravém. Na nikoho se nelepím, to nemám rád sám tak to také nedělám. Naopak, pokud jedu rychleji tak respektuji ty co předjíždějí a prostě je předjet v klidu nechám a pak si zase (pokud to dovoluje situace) přidám, nebo i uberu, bliknu a pustím před sebe do pruhu. Je to jen o ohleduplnosti, né o rychlosti. Ve větším provozu je někdy i 130 dost.

Fascinuje mě ale pokud jedu rychle v pravém, je minimální provoz a stejně zprava předjíždím spousty aut a ani to je netrkne se zařadit.

typicky Česká odpověď blba, tím nemyslím Vás "perdo", ale koledujete si to. Předpisy jsou tu od toho, aby se dodržovaly a ne porušovaly nebo abysme si je upravovali podle sebe a svých momentállních potřeb. Víte proč ve Švédsku je na silnicích nejbezpečněji v Evropě, protože tam řidiči dodržují předpisy. je to o lidech. Samozřejmě tam mají i rychlostní limity ve městech i okolo 30KM/H, protože to nejsou primitivové jak Češi, a váží si lidského zdraví a života. A to je ta podstata, jezdit ohleduplně. Mj. silnicemi se zabývám cca15 let a technicky těch úseků, kde se dá bezpečně jet nad 130 je málo málo málo. myslim za všech podmínek, zima, sníh, námraza, mlha atd atd. Jeďte si do Ostravy- 8KM fungl nové D47 je zavřených . . . nová, ale s poruchama . . . takže se spravuje, flikuje, zalivá, brousí, záplatuje. *plac*

pavelstanek*
hodnocení

Kolik pak to jezdíte jestli se můžu zeptat? A co máte za vozidlo?

Já osobně jezdím vesměs do limitu, s fábkou TDi, pro kterou není 160tka problém. Spíš mě děsí statistiky. Nejvážnější nehody jsou díky velké rychlosti nebo předjíždění, a u nás je jich za rok pořád moc moc. Ročně kolem 800 lidí. Na cestách se necítím bezpečně. Mj. i proto, že nemám Volvo ani Audi Q ani kamion.*plac* je i spousta řidičů amatérů, nedávno jsem na děleným čtyřpruhu potkal auto přímo v protisměru (fakt hoooodně blbej pocit) a opravdu jsem nebyl ten, kdo jel ve špatným pruhu resp. směru ... :(

Miromiro. Do limitu predpisu nebo do limitu auta? :)

samozřejmě do limitu podle příslušné komunikace (50/90/130). Nejmenuju se např. Kresta abych někde jezdil 120 po okreskách. tímto již Vás zde nebudu otravovat. howgh.

hodnocení

0x

Řízení mě baví, ale jezdím v podstatě jen soukromě. Dřív jsem najezdil jen na dojíždění do práce 20 tis. km ročně plus další cesty, dovolená a podobně. Teď už to mám podstatně blíž, takže už tak nejezdím, ale pokud dostanu příležitost třeba během zimní dovolené do Alp, tak si to užívám.

Z nedávné doby mám zkušenost ze západu USA, kde jsem během 14 dní najezdil asi 6000 km. Další zkušenosti mám z Austrálie, Jižní Afriky, Tchajwanu atd. Tam jsem samozřejmě nejel autem z Čech *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]