Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidič důchodce a pravidelné lékařské prohlídk

Od: lada48® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, diskutujeme o tom jak je to s pravidelnými lékařskými prohlídkami řidičů důchodců. Dočetla jsem se, že je to v 65, 68, 70 letech a pak každé dva roky. Na prohlídku by se mělo jít nejdříve půl roku před dovršením 65 roku a nejpozději v den narozenin. Ale zajímá mě, když nejezdím, půjdu na prohlídku třeba dva měsíce po 65 roku, do kdy mi prohlídka platí. Jestli do dovršení 68. roku a nebo je na tři roky, čili do 68 a dva měsíce. Jestli je to jako technická u auta. Ta platí také na dva roky od provedení poslední technické prohlídky a neřídí se datumem prodeje auta. Jestli je to taková technická (zdravotní) prohlídka důchodce.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

0x

Do dovršení 68, 70... let. Jinak může lékař stanovit i dřívější termín.

uska*
hodnocení

0x

Zde je rozhodující datum vašeho narození, nikoliv datum první prohlídky.

mkat*
hodnocení

0x

A na Slovensku je to tak isto?

mkat

na SK je to podobne, prikladám výpis zo zákonov...

zatiaľ stále stačil uspokojiť všetkých pomahačov a ochráncov, ktorí to osvedčenie o zdravotnej spôsobilosti chceli vidieť...

Řidič důchodce a pravidelné lékařské prohlídk

hodnocení

Děkuji, tak to si to musím ohlídat.

ctenar*
hodnocení

0x

zákon + následující odstavec

balzerka
hodnocení

0x

A nevíte, jak to mají řidiči autobusů? Párkrát jsem jela s takovým nezdravě vypadajícím starším prokouřeným nebo otylým řidičem, že jsem měla skoro obavy, jestli dojedem.

ctenar*

zákon

Prý je ale nedostatek řidičů autobusů, takže jsou asi rádi za každého, kdo to chce dělat.

doplněno 18.10.16 03:12:

Zákonem zmiňovaná vyhláška (Příloha 3 má seznam nepřijatelných zdr.nemocí).

Autobusák po 50 letech každý rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]