Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víra v Boha je dar

Od: noemi* odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer, Nevíte někdo, co by měl člověk udělat, když by chtěl uvěřit v Boha? Jsem ateista, ale nechci jím být a vždy, když jsem zkoušela uvěřit, dopadlo to stejně: Chvíli jsem opravdu věřila, jenže pak mi víra vždycky zmizela... Nevím, co s tím. Myslíte si, že může uvěřit v Boha každý? Já myslím, že ne. Myslím, že je to dar, protože ikdybych si přečetla několikrát celou Bibli, ani to se mnou "nehne". Moc děkuji za rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jako každá tvář je jiná,tak i každá duše září jinou barvou.Musíte si najít víru,která je pro Vás vhodná.Třeba si zkuste pustit na youtube několik manter,budhi či hindu,a uvidíte.Třeba -

Vás chci upozornit,když se modlíte k tzv. bohu,tak se vlastně modlíte k andělům,kteří jsou tu okolo nás,tzv, manuové.Pátrejte po skutečném světu,tak jak vypadá,např,astrální úrovně,duchové přírody,aura atd.Naslouchejte ve svém nitru a časem Vás to nasměruje samo ,kam se vydat a začnou Vám přicházet poznání.Já třeba chodím za stoletým dubem,a rozmlouvám s ním.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- copak, dar to je - ovšem není holt každému "shůry" dáno. Patrně máte zdravý rozum !

hodnocení

0x

Nebo se podívejte sem - esoterikweb.cz/...

hodnocení

0x

Víra je opravdu dar, není to něco, co by si člověk mohl poručit. Každý z nás by ale měl věřit v dobro a podle toho se také chovat - a to můžeme všichni. Jinak samotná víra v pouhou existenci Boha ještě nic moc neznamená; důležitý je osobní vztah s Ním.

doplněno 13.10.16 07:35:

Na světě to vypadá z větší části tak, jak jsme si to sami zařídili - máme svobodnou vůli.

hodnocení

0x

Mě by zajímalo kdo nebo co to ten Bůh je. Jestli je to takovej ten fousatej všemocnej spravedlivej dědek, tak ten neexistuje. Ne proto, že ho nikdo neviděl, ale proto, že není důvod. A pak-kdyby byl všemocnej a spravedlivej, tak to na světě vypadá jinak. Takže tím se dostáváme k tomu, že víra v boha (s malým b) je vlastně každého jednotlivce jeho individuální záležitostí. Tož tak někdo třeba věří ve flašku chlastu, no...

venkov4ever*
hodnocení

0x

Nedělejte nic, zkoušet to je naprostý nesmysl. Buď to přijde, nebo ne. Než permanentně přeskakovat z chvilkového opojení vírou k nevěrectví, to raději zůstaňte ateistou. *slunce*

doplněno 13.10.16 08:09:

ildika - toť deismus.

To není deismus, i když jsem počítala, že se toho někdo chytne ;) - Bohu není jedno, co se zde děje, nicméně tu nastává jistá "kolize" mezi Jeho všemohoucností a tím, že nám dal svobodnou vůli, kterou nehodlá narušovat. Na svém osobním osudu může každý pocítit Boží pomoc/ pociťovat ji neustále, pokud o to má zájem. Někdy se tedy dějí zázraky i "nevyžádaně", ale to jsou specifické a vzácné případy.

poradce7*
hodnocení

0x
Navtivte cirkev ve svem bydlisti treba cirkev Bratrskou,Bratrskou jednotu baptistu nebo dalsi protestanske cirkve.V cirkvi vam krestane urcite poradi.

hodnocení

0x

Víra v boha/bohy není dar, ale defekt. Něco jako výrobní vada.

hodnocení

0x

Každý uvěřit nemůže poue v časovém horizontu, ve kterém momentálně žije. Postupem časů a dalších, dalších, dalších životů se každý jedinec cestou evoluce a procesu k víře tak jako tak dostane. Ano, máte pravdu, víra v Boha je dar, ke kterému musíte dojít. Pak dojde k tzv. osvícení a cesta je u konce. Někomu to může trvat krátkou dobu a někdo neodjde k víře ani za deset životů. Hezký den.

ria*
hodnocení

0x

Já se přiznám, že jsem se taky jednu dobu snažila, měla jsem opravdu strašné období, chtěla jsem moc "uvěřit" vědět, že je za tím něco víc, než jen krutá náhoda.. Nepovedlo se.. Myslím, že pokud jste přemýšlivý člověk s logickým uvažováním a zdravým rozumem, kterému se náboženství od mala nevtloukalo do hlavy, neuvěříte.

doplněno 14.10.16 14:06:

Bohužel, pro mě je bůh, jakožto postavička sedící na bílém obláčku, plna všeho "nej" a absolutna stejná pohádková bytost jako Rákosníček a jako prostředek k manipulování mas lidí výborný nápad, to bezesporu.

doplněno 14.10.16 16:27:

*sok*To je snad ještě horší popis, řekla bych nějaké drogy.

Zajímavé, já jsem také "přemýšlivý člověk" - čili často/ neustále přemýšlím nad svým životem, jeho smyslem apod., logika je pro mě také důležitá. A víra v Boha k tomu v mém případě nedomyslitelně patří. Nikdo mi do hlavy nic nevtloukal, mimochodem.

Člověk může být přemýšlivý různým způsobem, nicméně pokud k výsledku dospěl poctivou snahou najít pravdu, nedá se tomu nic vytknout (ať už je ten výsledek jakýkoli).

doplněno 14.10.16 15:41:

Hm, tak bůh sedící na obláčku (se všemi k tomu patřícími vlastnostmi) skutečně neexistuje a byla by hloupost něčemu takovému věřit. Bůh, ve kterého věří křesťané (ve kterého věřím i já), je takový, že Ho lidský rozum není schopen pochopit ani z nepatrné části. Při setkání s Ním upadá člověk do neskutečně blaženého stavu, ve kterém netouží po ničem jiném, než umřít a odejít k Němu co nejdřív.

doplněno 14.10.16 17:22:

Ne-e, drogy neberu.

culdabulda1*

ria

- neřekla bych, že Bůh je nějaký hodný "rákosníček" sedící na obláčku - ale pěkně zlý, samolibý, sebestředný zločinec.

Divím se, že lidi mohou jedním dechem odsuzovat diktátory a zloduchy typu Hitlera, Stalina apod. - a přitom uctívat tak krutou, nemilosrdnou a nespravedlivou modlu, jakou je Bůh. Lidi si umí holt vytvořit Boha jenom k obrazu svému - o to horší pak je, jak ho zneužívají k ovládání důvěřivých lidí. Co zla už bylo napácháno ve jménu Boha ! - ale darmo mluvit ...

Ale na druhou stranu je to vlastně důkaz toho, že si lidé nepřejí "svobodu" - ale podvědomě touží po silné autoritě, která by společnost řídila a diktovala, co mohou dělat. Proč tedy pak odsuzují totalitu - nevím...

doplněno 14.10.16 17:23:

ildika

- Vy jste asi moc hodná žena...

skepticka
hodnocení

0x

Buďte rád, že to s Vámi nehne. Doporučuji Vám články na i-ateimus.cz kde se pan Hanko věnuje velice podrobně pasážím z Bible. Daleko důležitější než víra bez důkazů je ateismus s důkazy.

i-ateismus.cz/...

hodnocení

0x

Lidem, ateistům je zbytečné něco nutit a něco jim vysvětlovat. Oni prostě ještě nedozráli do stádia, kdy budou přemýšlet jinak a i věci kolem sebe budou vnímat jinak než to ostatní stádo ovcí. *frajer* Chce to jen čas, který může trvat hooodně dlouho. Duch se musí nějakým způsobem vyvíjet a zrát. Lidé, kteří věří v Boha, jsou prostě duchovně vyvinutější než nevěřící a je zřejmé, že již několika životy si jejich dušičky prošly. Z toho vyplívá, že nynější ateista byl v minulém životě například "lejnem" a lejnem ještě nějaký ten čas bude než se vyvine díky poznávání duchovnější bytostí. Jinak Bůh na nás rozhodně nevyvíjí žádný tlak a nenutí nás, abysme v něj věřili. Proč taky...Kdyby to tak bylo, pak by věřili všichni a měli by tu svojí cestu strašně jednoduchou, tak to ale nechodí.

venkov4ever*

Z vašich nabubřelých slov jsem zděšen a to říkám jako kreacionista. *sok*

¨Děkuji, to byl účel *smich*

hodnocení

0x

To nejde udělat, aby člověk uvěřil, ono nejde ani přesně popsat, jak śe víra k člověku dostane, jak se člověk něčemu takovému otevře a pak to všechno začne přicházet samo...ve správnou chvíli, ve vhodný čas...andělé vám s vaším hledáním víry pomohou, když je o to požádáte :)

hodnocení

0x

Už jste viděla někde u Metra ty 2 ženy, které držely v ruce časopis Strážní vež? Tak se u nich přihlaste a řekněte, že chcete najít víru v Boha. Oni jsou schopni Vám tak vymýt mozek, že skutečně začnete věřit nesmyslům*cert*

aloisb, noemi má velké štěstí, že od vás dostala toto varování...kdyby v našem městě jezdilo metro, tak se 2 ženám vyhnu obloukem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ateista
Otázky na téma víra v boha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]