Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodné akce hypermarketů na lidi

Od: vanasi® odpovědí: 90 změna:

Chci se zeptat,jak se mám bránit.V letáku od hypermarketu Albert jsem objevil dvě parádní věci - Senza vinný bílý-limonáda 2 litry za 9,90Kč a pozor - pečená masová sekaná 500g za 19,90.No paráda -chtěl jsem jít sice do Kauflandu,ale kvůli tomuto jsem zajel sem.A ejhle.Přijdu pro limonády,cedulka tam je,ale není tam ani kus!Tak už se mi to v hlavě trochu načlo a řítím se teda pro sekaný půl kila za dvacku,a...sekaná nikde.Cedulka tam ale je!V tom okamžiku se mi to v hlavě převrátilo.Strašlivě mi vytekli nervy.Navíc jsem zjistil,že hned vedle dali sekanou se sýrem,podobnou,za 30Kč,ale cedulku schválně zakryli žlutou cedulkou.Takže toho si všimne málokdo,a pak u pokladny platí 30Kč,a třeba si toho ani nevšimne a myslí si,že má půl kila sekaný za 20Kč.To je teda sprostárna!Nalákaji lidi na akci a pak tam nejni ani kus.Hned jsem letěl na informace,a chtěl ,at mi jí teda přinesou ze skladu!Tak tam volali,ale nemaji ani tam.Tak sem si nechal zavolat managera prodejny,to už jsem tam dost zuřil,a ten chytrák mi tam jen blekotal,že oni nic,oni muzikant,to prý centrální sklad nedodal.Jak jim teda mám pořádně zavařit?Komu zavolat a poslat tam nějakou kontrolu nebo co,aby nedělali na lidi podvodný akce?Určitě jsem nebyl jediný,kdo se tam pro sekanou a další potraviny řítil,a pak zjistil jak já v zuřivosti,že nemaji nic a je to podvod na lidi.Nejni to totiž poprvý,co se někam ženu a pak nejni tam ani kus.Děkuji za rady.

90 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dvoulitrovka chemické sračky a půl kila mletých odpadků? Kdyby sis raději koupil pořádné jídlo a pití a přestal se rozčilovat a honit se za slevami, udělal bys pro sebe mnohem líp.

Podvodné akce hypermarketů na lidi
2kedar*

Svatá pravda..! *palec*

TAk s váma teda opravdu souhlasím, jsem důchodkyně, ale na tyhle slevy nereaguji, stravuji se podle chuti a kvality a nechápu lidi, jak pořád kupují opravduk ty nejrůznější sračky, omlouvám, ale jinak to nelze napsat, jen kvůli ušetření pár korun.

aja,,,,,,no tak to jste bohatá důchodkyně -nebo jste dva.Já si klidně koupím ve slevě ,,nevím,co je na tom špatného a ponižujícího..ˇˇZádné sračky jsem ještě nekoupila.,,Já piji vodu a také kysané podmáslí...

Naprostá pravda.

uska*
hodnocení

3x

Teď jsem si pro zábavu vyjela všechny otázky i příspěvky od " vanasi" Je to opravdu k pobavení a v těchto smutných dnech by to zvedlo náladu i pacientům v psychiatrických léčebnách.

Jak se nám ta paní Růženka naklonovala? hmmmm

mot
hodnocení

2x
nejvic je potrestate tak,ze se priste na zadnou akci nebudete ritit.

hodnocení

2x

Ano, po takových limonádách a tak se hloupne, ale to už vám nemůže ublížit, tak proč ne. Kdyby to ti chuligáni radši vykládali na parkovišti z kamionu rovnou lidem. Takto se musíte řítit jako blázen až do Alberta!

hodnocení

0x

Konkrétně v Albert si vše projedu na čtečce,zejména akční zboží a ta mi řekne sumu,ale fakt je ten že do alberta nerad chodím,neboť je tam dvacet pokladen a jedou na dvě i když je u každé fronta jak v hluboké minulosti v sobotu v masně(círka 20lidí u kasy)

ses
hodnocení

0x

a to vam za to stojí,se rozčilovat?Víte kolik sraček a jedů,ochucovadel do toho musí nacpat,aby to bylo tak levně?A hlupci to sežrali?Ale lidi sežerú všechno,hlavně když je to zapůlzdarma.A pak chcípají po špitálech ke stáří.Pozdě bych honit

hodnocení

0x

Jezis a co chces , takove jako ty tam prislo tisice a proto jiz nic neni. Lide v tomto jsou jak ovecky , co vidi na letaku to musi mit.

Chces posilat kontrolu? Jasne je napsane v letaku do vyprodani zasob , takze SMULA. *smich*

hhon
hodnocení

0x

obávám se že to je ten hejl co študuje letáky a hledá tam a akce i na mrtvý maso z koně

hodnocení

Jenže já beru 12000 hrubého,po zaplacení nájmu a tak mi nic nezbyde,tak co mám dělat,než kupovat levný jídlo?Tak kde si mám na ně došlápnout?

A sladkou limonádu snad potřebujete k životu? Pijte vodu z vodovodu nebo si kupujte balenou čistou za 3 kč.

ladinpraha*

Mají přece bezplatnou zákaznickou linku. Bude ti to houby platné, ale můžeš se tam vypovídat. Zboží do akce je na prodejny dodáváno přídělem, většinou ho ani nelze přiobjednat. Takže dodané množství nemůže nikdo z prodejny ovlivnit. Máš jedinou šanci, být ráno v den zahájení akce před prodejnou první a mít štěstí, že bylo zboží vůbec dodáno.

asd1

Sorry, ale limonádu opravdu nepotřebuješ. Těch 10,- můžeš přihodit a za 30 korun vzít maso. Uděláš vývar a maso sníš s bramborama. Levný jídlo vůbec nemusí být sr...a ze sekaný.

A na obchod si došlápneš nejlíp tak že tam nebudeš nakupovat.Pokud to udělá aspoň polovina lidí tak obchod buď změní hcování nebo zkrachuje.

romik07

Klasický argument konzumentů těchto sraček. Místo slazené chemické vody pijte čistou vodu, je zdravější a vyjde vás mnohem levněji a místo té šlichty si kupte kus masa, umelte si ho, můžete nastavit strouhankou nebo vajíčkem a máte dobrotu na dva obědy.

romik07

Došlápnout si nemlžete nikde, vždy mají psáno "do vyprodání zásob". Kdybyste se slepě nehnal do obchodu podle letáků, tak zjistíte, že obě dvě věcí koupíte za podobnou cenu normálně i bez akce. Možná o dvě tři kačky dráž a to vás snad fakt nevytrhne.

eivlis*
hodnocení

0x

Nvyhrajete, jen si tim nicite sve zdravi..Na akci prisla asi spousta lidia holt mate smulu.. Jsou prece horsi veci!Albert nesnasim a co to jde, tak tam nechodim, protoze opravdu na 200 lidi 2 nestastne prodavacky a ceny tam maji casto predrazene..Taky moc nemusime Penny, kdy vecne nemaj co maji v letacich, prodavacky jsme zazili pouze protivne, takze tam uz nikdy nechodime.. Chodime do Lidlu a Kauflandu, kde jsme velmi spokojeni, zatim..:)

hodnocení

Jak to tak pozoruju,tak asi pro chudého člověka by bylo nejlepší dosáhnout po vzoru indických svatých mužů - sádhuů tzv. stav boha,kdy vůbec nic nejedí a žijí pouze z kosmické energie.

kakamila
Dej si studenou sprchu a nestresuj se.Připomínáš mi Frantu Péráka ze Zábřeha...dnes už z Hanušovic...
hebulinka*

Chudý je ten kdo se chudým být cítí.Žít se dá i z mála a přitom být spokojený.Všechno je to o nastavení postojů ve vlastní hlavě...Tyhle akce supermarketů nás chtějí naprogramovat,udělat z nás tupé ovce,kterými jde manipulovat a vysávat z nich peníze...O nic jiného jim nejde.A tak je to všude a ve všem..Lidi,používejte mozek,štěsí je stav mysli,nikoli nějaká hmotná realita..

hodnocení

0x
Já podle vašich dotazů prostě nevěřím, že jste dospělý a svéprávný člověk.
Jinak veškeré podobné akční nabídky mají vždy dovětek "do vyprodaní zásob", právě pro podobné případy.

guli*
hodnocení

0x

Přesně jak píše diesel. Vždycky, když stojím ve frontě u pokladny v Albertu a mám v košíku mléko, tak mam strach, že než příjdu na řadu, tak mi mléko v košíku zkysne. Prodavačky se tam tváří, jako když po šichtě musí nastoupit výkon trestu;) A jak píše eivlis, chodím převážně do Lídlu a Kaufu a jsem spokojen. Nebudu tu tvrdit, že slev nevyužívám... využívám, ale z většiny případů na alkohol*frajer*. Neřeším slevové akce ve stylu - Za ty prachy?! Tak to ať mě to klidně roztrhá!

Vím, že 12tis hrubého není zrovna obnos, kterým můžeš hýřit, ale povznes se nad touto albertovskou situací.

Poradím ti: Nežeň se za pomstou. Chce to chladnou hlavu! Když budš řešit sekačku za 20,- a limču za 10,- tak si akorát uženeš vředy, herpes a jiné nepříjemné věci tohoto rázu*smich* Jestli si myslíš, že někdo z nich tyto položky s tebou bude řešit, tak ti držím palce*palec*Věř mi, že oni tě mají i se sekačkou na salámu. Ber to tak, že už se tam na nějakou akci nepoženeš a půjdeš jinam.

amos*

Ja jsem to zazil nedavno na vlastni oci v superalbertu - stara pani se rozplakala nad prazdnym mistem v regalu se slevou, jsem obcas filantrop tak jsem ji nabidl, za ji zaplatim lepsi potravinu, aby si pochutnala, vybrala si s diky to nejdrazsi a bude se pry za me modlit, tak me ten dobry skutek hral u srdce az na parkoviste, kde chudera babka nastupovala do cekajiciho taxiku pro seniory *sok*

cechacek*
hodnocení

0x

Když jdeš na slevy dej si čouda marjánky, lépe se s tím tělo vyrovná

ggg
hodnocení

0x

Stačí pozorovat přihlouplé ovečky v Čechistátě,jak kupují minerálky plné chemických příchutí a jiné dobré sladké šmejdy včetně Coca-coly a podobných syntetických šmejdů pro nepřemýšlící ovečky.Cpou to do sebe každý den a pak na to dojedou v pozdějším věku

romik07
hodnocení

0x

Upřímně - vy jste si vážně chtěl koupit 2l limonády za 9,90 a půl kila sekané za dvacku? A pak se divme, že se k nám vozí jen potravinářský odpad, když to lidi kupují...

zz
hodnocení

0x

V Albertu se dá zažít spoustu "legrace" s cenami... I když je zboží vyprodané, přesto cenovku prý musí na regále ponechat (takto mi bylo vysvětleno). Dosti často se na uprázděné místo "záhadně" ( prý díky přehrabujícím se zákazníkům) přesune zboží podobné, ovšem dražší. Nepozorný klient pak snadno naletí... A když argumenty dojdou, pak platí věta z letáku: "Chyby v tisku vyhrazeny".

ovczaak*
hodnocení

0x

u podobných témat se vždy bavím. pro vanasi - ty akce určitě nejsou podvodné,jsou jen dobře vymyšlené a zacílené na lidi,jako vy,letákové běžce. jde jen o to vás dostat do baráku a pak vám něco,cokoliv,prodat k cenovkám v regále - zrovna albert má smart teamy,jsou to mladí,chytří lidé,kteří jezdí z marketu do marketu a přerovnávají zboží v regálech tak,aby se dobře prodalo. např.do regálu dají vedle sebe 5 druhů missis,které jsou v akci po 70kč. jenže mezi nima je jeden druh za plnou cenu. je to označené správně,ale kupující to přehlédne. jistě,občas se stane chyba,zboží na regále má jinou cenu u kasy. pokladní to neovlivní,ale dá se to řešit přes nadřízené. albert dává stěžujícímu si zákazníkovi poukázky na další nákup. a otrávené pokladní - nedivím se jim. albert mizerně platí,tlačí je na 6hodinovou pracovní dobu. fluktuace je obrovská,v těch marketech stále chybí prodavači,řeší se to brigádníky.

12
hodnocení

0x

Proč kritizujete pána, že si chtěl koupit sladkou limonádu a levné maso, snad si může vybrat co chce, kdo nemá moc peněz tak něco na akci koupí. Sama si taky občas koupim maso v akci, když nás je dost a k obědu musím mít vždycky tak 2 kila, aby jsme se najedli, nejsme žádní boháči spíš chudí. Co se týče reklamace v Albertu s tím moc nic nenaděláte, sama jsem si tam stěžovala na ovoce a zeleninu, vždycky byl v balíčku 1-2 kus nahnilý a to pravidelně. Člověk to párkrát překousne, ale když jsem to nosila pravidelně, tak jsem se naštvala a letěla jsem tam a upokladny jsem žádala vedoucí, chtěla jsem výměnu. To jste měl slyšet jak na mě řvali, vložil se do toho i ten chlap co to tam hlídá a řval na mě na celou prodejnu, i na mojí osobu vysmíval se mi vůbec to nesouviselo se zbožím proč jsem tam šla. Odešla jsem odtamtud jak spráskaný pes, a na účtence je tel. číslo, na které si můžete stěžovat, tak jsem tam volala a řekla jsem jim o těch rajských a i o tom jak na mě byli sporosí jak mi sprostě nadávala ochranka, jak řval na mě před mými známými na celou prodejnu, ty krávo atd... Oni, že to prošetří a že mi zavolají. Asi za 14 dní se ozvali, že to vyšetřovali a, že prý to nebyla pravda, že na nikoho nebyli sprosí. Já jsem se už ukldnila a myslela jsem si, že že já sama s nima nic nezmůžu a ukončila jsem to. 3 roky jsem dotoho obchodu nevkročila i když to mám vedle a čekala jsem až se tam vymění celý personál. Nemyslete, že jsem hádavý a nesnášenlivý člověk, ale co je moc je moc.

martinaa*

Vaše blbost, s prominutím... tohle se stát mě, tak podávám trestní oznámení - třeba za urážku. Jistě jsou v obchodě kamery a věřím tomu, že i nějaký svědek by se našel. Když každý odtáhne, jak spráskaný pes, není se pak čemu divit, že si takzvaní manažeři a ochranka na nakupujícícg zvedají ego.

angell1985*
hodnocení

0x

...co člověk udělá pro pár korun...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- každej správnej "slevař" ví, že na slevy se čeká alespoň hodinu před otevřením ! Koukněte na americké "černé pátky" (nebo jak se tomu říká) - tam jsou jiní borci.

hodnocení

0x

To jsme my Češi, s ničím nic nedělat, nic neřešit, raději nenakupovat. Proto si na nás všude dovolují, protoře se chováme opravdu jako ty ovce.

hodnocení

0x

A já se tazatele zastanu. Má pravdu v tom, že je tohle nekalá "politika" ve většině supermaketů. Já mohu třeba dát příklad v Penny marketu, kdy vůbec nešlo o potravinu, ale o krém na ruce Indulona. Byla jsem tam den před akcí, a měli jich v regálu plno. Jelikož jsem věděla, že druhý den bude o deset korun levnější, tak jsem si tam ráno dojela. A světe div se, v regále ani jedna. Na dotaz mi zaměstnanec odpověděl, že jim prý bohužel nebyl krém dodán. Takže jak to je? To uklidili krémy den před tím, nebo co? Jakmile akce skončila, krémy se opět objevily v celé své kráse. ;) Něco podobného se mi stalo s uzenou makrelou. Byla v akci a naházená v tom jejich boxu. U ní cedule s cenou. Vybrala jsem si dvě pěkně macaté a jaký byl můj údiv, když mi byla markována plná cena. Na dotaz mi bylo odpovězeno, že prý zrovna ty co jsem si vybrala nepatří do té akce. Nedala jsem se a dosáhla svého, museli mi makrelu zvážit a počítat cenu v akci. Není přece můj problém, že zaměstnanec naházel všechny makrely na jedno místo. A proč teda byly jedny drahé a ty druhé ne? To byly jedny horší?

U makrel nejspíš jiný dodavatel/šarže... U Indulony... no, já mám v týdnu čas jít do obchodu jenom s jeho otevíračkou ráno. A to máte vidět - v akci třeba fén nebo tak a lidi se tam o to pomalu perou. Do deseti minut je pryč. A další na skladě nemají.

Suzy, s těmi rybami je to pravda. Také je mám ráda, kupuji si obvykle dvě a občas stojí každá jinak. Asi si myslí, že si toho zákazníci nevšimnou.

Středa - začala akce v Tescu. Makrely vak. balené 10,90 Kč/kg. Hned jsem si pro 2 šla. Na regálu cenovka s cenou 149,90. Na rybách váha a cena - 149,90. Kde je tedy ta akce?

Popadla jsem ryby, vytáhla jim tu regálovku, jako předmět doličný a mazala za prodavačkou: Jak to tedy je? Ta mi oskenovala kód a uklidnila mě - cena je skutečně 109,90. Proč tedy ale na regálovce i na zboží je něco jiného? Omluva nepadla žádná.

Naučila jsem se to, co jsem dřív nedělala a občas se mi to nevyplatilo:

1/ na nákupy si nosím brýle na blízko, vše, co potřebuju, si zkontroluju. Hlavně ceny a záruky.

2/ Zaplatím, vyjedu před prodejnu, někam trochu stranou a hned zkontroluju účtenku, jestli je množství a cena všude tak, jak by měla. Pokud ne, hned mažu zpátky. V Penny narazím na chybu /v neprospěch zákazníka, jak jinak/ takřka vždycky. Bohužel. Posledně to nesedělo o 135 korun! *ee* Nemám ráda konflikty a dohadování, ale své si musím pohlídat. Omluvy jsem se nedočkala nikdy. *bzum* Jaga.

Je u nás ještě Tesco a Billa, tam s účtováním tak velké problémy nejsou. Ale do Penny nám nastrkali snad ty nejhorší a nejnešikovnější jezinky z okolí. Těm pár slušným se omlouvám.

ovczaak*

nedá mi to,babojago,to je ukázka toho,že chybka se může stát - "makrely vak. balené 10,90 Kč/kg?*smich*

Omlouvám se, dneska mám zase den. Jasně 100 g za 10,90 Kč. Je to tak v letáku. To jsem tomu dala! *ee*

Kdyby tahle cena platila za kilo, koupila bych všechny, které by měli na skladě. A uzené makrely by se mi rozhodně nestačily zkazit. Díky za upozornění, polepším se. :) Jaga.

ulavy

Tak jako nic není nemožné. Já koupil v Albertu čisté žraločí steaky vzduchem zamražené za cca 12Kč kilo.

Oni totiž předtím měli výprodej na pár kusů, které již byli po minimální trvanlivosti. Vím to, protože jsem se na to díval, ale prošlé jsem to nechtěl. Následující den staré zásoby doprodali a přišlo jim čerstvé zboží. Cenu ale nechali stejnou.

Tak jsem si nabral asi 8kg(všechno) a vyrazil k pokladně. Tam jsem to vyložil a říkám pokladní, že mám 24ks. Pokladní to přepočítala a říká, že mám 12ks. Znova jí opakuji a ukazuji, že mám 24ks. Ona že ne, a že mám 12ks. Tak jsem se s ní už nehádal, zaplatil jsem 100Kč za 8,4kg a jel vozíkem k autu. *smich*

Ještě jsem letos v Tescu nakoupil cca 8kg eidamu za 38kč kilo. Zamrazilo se a několik měsíců bylo kde brát.

hodnocení

Právě by vše vyřešilo,kdyby přišla neúplatná komise a udělala s nima utrum.Taky chci ještě upozornit,že jejich nákupčí bere pouze zboží od dodavatelů,který mu bokem daji bakšiš,jinak jim ho nevezme!To je obvyklá praxe a bordel.

ovczaak*

nákupčí berou bakšiš? to jako úplatek? jémine,to snad ne? já myslel,že braní a dávání úplatků je v této republice trestným činem. a také jsem myslel,že pokud občan ví o trestném činu,měl by podat o tomto oznámení na PČR. PČR to vyšetří a viníky dá k soudu,tím se tyto nekalé praktiky zatrhnou,je to tak? Vanasi,už jste byla na PČR vykonat svou povinnost?

hodnocení

0x

zdravím,

také nakupuji v akcích a toto je bohužel běžná praxe: díra v regálu už několik málo hodin po zahájení akce, různé podvůdky ohledně přehlednosti zboží a jeho ceny apod... Mistr světa v tomto je myslím Pennymarket! Také jsem se zpočátku rozčiloval a psal jsem dokonce maily na vedení, ale vždy mě odpálkovali s tím, že připravené zboží do akce se vyprodalo za což nikdo nemůže, nebo nepřijel kamion, dodavatel nedodal atd... Bohužel celý tento systém a současná společnost je o lži, mystifikacích, podvodech... A obrana...? Nevím, třeba kupovat jinde, ale kde že?...když to dělají všichni.

Tak na všechny "akce" mám svůj názor, už jenom proto, že jsem do 90 roku dělala vedoucí v poměrně velké sámošce. Nestačím se divit, co dneska na nás "odborníci" všechno zkouší. Vždy by měl mít každý na paměti, že ty obchody to nedělají proto, aby udělali dobře zákazníkovi, ale sobě. Přece je naivní si myslet, že si do obchodu někdo přijde kvůli zboží v akci, pak si nasadí klapky na oči a šup ke kase. Dobře vědí, že většina ochotně sáhne do kapsy a přinese domu i blbosti, které jít kupovat nechtěl, ale ani je nepotřebuje. Já tomu říkám nálety na blbý a třeba reklamy v televizi mě naopak ovlivní negativně a z principu na ně nereaguji. Prohlížím každou věc, než ji dám do košíku, od jakého výrobce je. Polsko neberu nikdy, i kdyby bylo v obalu z ryzího zlata. Mám stále v paměti z dob před 89, kdy spousta lidí dostala žloutenku po jahodách z Polska a zjistilo se, že je čuňáci hnojili fekáliema z nemocnice! To ve mně zůstalo a prostě jim nevěřím, kor v dnešní době plné podvodů. Stejně tak bio a farmářské trhy. Ne nadarmo se říká, že velkovýrobci hnojí ve dne a farmáři v noci. Když je někdo ochotný dávat vysoké částky za jídlo, o kterém ho stejně nikdo nemůže přesvědčit, že je bio, tak ať dává. Já věřím jenom tomu, co si sama vypěstuju. Na druhé straně chápu, že ne každý má svou zahrádku.

Shrnuto , každý by měl nakupovat s rozumem, nepodléhat reklamním trikům, které jsou vesměs lživé a cílené na lidi, kteří nemají moc peněz. Bohužel, podle toho to taky tak vypadá a obchodní řetězce si nám dovolí prodávat zboží, které by jim v Německu, či jiných západnějších zemích omlátili o hlavu. Kde je poptávka po levných šuntech, tam je nabídka. Je to čím dál tí těžší, ale dá se vybrat i kvalitní výrobek. I když zrovna nemá zlaté pozlátko.

U akčních potravin je to tak, že obchodní řetězec zadá výrobci zakázku, dejme tomu na salám. Přesně si určí cenu dopředu. Výrobce, aby se do ceny vešel, co udělá? Prodělá? Ne, ošidí výrobek, použije nekvalitní suroviny a hotovo. Po zboží se jen zapráší a tudíž ani není možné provést kontrolu. Je to smutné, ale bohužel je to tak. Já když vidím, jak nakupující bez rozmyslu hází do vozíku výrobky, u kterých je vůbec nic jiného nezajímá, než cena a líbivý obal, složení a výrobce je mu šumafuk, nestačím se divit. Z hloubi duše se mi protiví takové akce, kdy se frontoví bojovníci za cenu pár ušetřených korun div neporvou o šunty a za takové se upřímně stydím a těchto akcí se zásadně neúčastním. I kdyby tam dávali zadarmo.

Naneštěstí máte pravdu. Nekvalitní zboží u nás je zapříčiněno samotnými českými zákazníky. Před x lety jsem četla studii jak se vybírá zboží pro Českou republiku. Cizí prodejci napřed udělali důkladný průzkum trhu a soustředili se na to, co Češi kupují, jak se chovají při výběru potravin a tak dále. Velké firmy zaměstnávají psychology, kteří udělají podrobnou studii zákazníků. No a u nás přišli na to, že český zákazník je úplný vůl, že to tak musím napsat, protože drtivá většina lidí se nechá nachytat na všelijaké "akce" a na líbivý obal. Jelikož předtím tady byla nouze o nějaké extra potraviny, prostě byly dvě másla, jednička a dvojka a tím to haslo a tak dál. Nějaké pro nás výběrové zboží, které bylo na "západě" úplně běžné,bylo u nás k dostání pouze v Tuzexu, nebo v Praze, myslím že se to jmenovalo "Dům potravin", nepamatuji se už, ale bylo to na Václaváku úplně nahoře a tam se dalo sehnat dovozové zboží. Ale bylo opravdu hodně drahé, bylo ho málo a každý si to dovolit nemohl. Takže lidé neměli možnost porovnávat a slepě věřili, že co je z "venku", musí být samozřejmě lepší než to co je doma. Prostě ti prodejci rychle zjistili, že jsou Češi úplně pitomí a že se nechají manipulovat jako děti. Brambory, které sem dováží by "venku" absolutně nemohli prodat a jsou určená pro výkrm dobytka. Tady jsou hezky napytlíkované, umyté a pěkně drahé a kupují to lidé. Mohla bych tady napsat sáhodlouhý příspěvek, ale nemá to smysl. Stejně nikoho nepřesvědčím. Ale jak mnozí tady víte, tak jsem žila dlouhou dobu v cizině a když jsem se po revoluci mohla vrátit domů, tak jsem právě viděla v obchodě polévky "Knor", už ani nevím jak se to správně píše, protože to dávno nekupuji. Ale kupovala jsem je v cizině a byly dobré. Takže když je pak viděla tady, úplně stejný pytlík, tak jsem si je taky koupila. A jaké bylo mé překvapení, když jsem polévku uvařila. Prostě hrozný sajrajt. Nemělo to vůbec nic společného s tou polévkou koupenou v cizině. Pouze jen ten obal, víc nic. Jenomže pak jsem si přečetla, že to je vyráběno u nás, pouze pod licencí té firmy a přizpůsobeno chutím místního obyvatelstva.

Prostě když je něco v akci, je naprosto jasné, že je kvalita ještě horší než obvykle. Je to vyráběno cíleně právě pro tu akci, tudíž co nejvíc ošizené. Salámy v akci, konzervy a vůbec všechno v akcích je ten nejhorší šmejd. Souhlas také s těmi trhy které zmiňujete. Vlastní a bohaté zkušenosti s těmito prodejci mám také. 90% jsou to "vychcánci", kteří bazírují na naivitě kupujících. A co je na tom to nejhorší, že v tomto případě okrádá Čech Čecha. Ale proč by to nedělal, když mu to vynáší, že ano. Takže suma a sumárum, co si mohu vypěstovat, to si vypěstuji, co si mohu uvařit a upéci, to si uvařím a upeču a vím co jím. Konzervy vůbec nejím, salámy také ne, sladkosti už vůbec nekupuji, a tak dál. No maso kupuji, protože jinak to nejde. Kdyby se lidé neřítili jako stádo na všelijaké akce a neházeli bezhlavě do košů všechno možné jenom proto že to je v akci, tak by se nám všem ulevilo a donutilo by prodejce k jiné politice. Jenomže to se u nás nestane. Je dnes sice už nějaké malé procento lidí co to pochopilo a nechovají se jako pitomci, ale to je tak mizivé, že to potravinářským řetězcům vůbec nevadí a budou vesele a beztrestně trávit lidi dál. Tak, a teď jsem se teda sakra vykecala a stejně jsem všechno neřekla. *uf* tak pardon, a číst to ani nemusíte, stejně se tím nic nezmění. Ahoj všem.

radkapod*

Já se dnes (ne)nechala nachytat v Penny...drogerie s cedulkou akce 69,- , ok to koupím. Za pokladnou za 109,- , tak říkám pokladní že za 109,- to nechci když tam mají cedulku 69,-, že to chci vrátit. Asi třikrát mě řekla že musím koukat na datum, netuše jaký datum myslí jsem jí dvakrát řekla že mě zajímá cena ne nějaké datum...nakonec to odmarkovala.

Doma jsem si našla na netu jejich leták, na tento týden to nebylo až na příští který začíná od pondělka. Takže bud schválně aby se nachytalo víc lidí, nebo z důvodů že nestíhají, tam dnes odpoledne měli cedulky na příští týden. Člověk aby hlídal ještě datum na cedulce *bzum*, stačí že tam musím koukat na to jestli je to akce s jejich kartou nebo ne.

Ještě že já tam chodím jen 1x do měsíce ale přísahám, že pokaždé když tam jdu nakoupit mám na účtence nějaký problém *zed*. 1x za týden nebo čtrnáct dní chodím do Albertu ale tam se mi to stalo jen 1x a to tam chodím 6let.

eivlis*

Tohle je presne duvod proc uz s rodinou do Penny NIKDY nechodime.Tuto vasi a i nasi zkusenost s Penny ma uz tolik lidi okolo nas, ze pro nas Penny navzdy konecna..

angell1985*

Chtělo by to víc přemýšlet a nebylo by na co si stěžovat.

ulavy

Proboha proč bych já měl přemýšlet místo obchodu Penny? Také tam už nechodím, protože tohle mě hrozně vytáčelo.

Cena u zboží často jiná než u pokladny. *bum*

doplněno 23.10.16 22:26:

Ale já to nekupuji, jen mě to zbytečně zdržuje. A také následně štve, protože ostatní čekající zákazníci v řadě na mě koukají jak na blázna.

Třeba v Lidlu se mi to stalo možná jednou. V Penny skoro pokaždé... To už není náhoda.

doplněno 23.10.16 22:39:

Ano.

Nakupuji každý den. Někdy i 2x. Nemám vůbec už sílu někoho oslovovat, že tam mají zase chybu.

Dokonce u jednoho zboží jsem upozorňoval prodavače v Penny každý den po cca 7dní, že tam mají špatnou cenu. Až když to vyprodali, tak cena zmizela. To není náhoda...

angell1985*

*bzum*Pokud cena nesouhlasí tak to prostě nekupuju ne a nebo trvám na ceně na cenovce?!

doplněno 23.10.16 22:32:

Opravdu tak pospícháte a tak strašně vám záleží na tom co si o vás myslí cicí lidé ve frontě?

Angelek, proč já bych měla přemýšlet nad tím, že by to mohl být cílený chyták na kupující? Ta cena byla pod produktem uvedena nesprávně a vůbec mne nezajímá, že už byla na příští týden. A navíc, zákaznice měla právo, rozumíte, PRÁVO dostat to zboží za uvedenou cenu pod produktem. Na to totiž existují zákony a jestli o nich nevíte, dají se dohledat a protože lidé prostě sklapnou pusu a buť to zaplatí, nebo zboží vracejí, když si toho všimnou a ještě se snad stydí, tak si to ten Penny market bude dovolovat dál. Tohle si obchodník prostě MESMÍ dovolit. Také se mi to stalo, jenomže já jsem rozhodně nechtěla zboží vrátit, ale požadovala jsem, aby mi ho prodali za tu cenu, která byla pod ním uvedena. Ten chlapec vedoucí se napřed vzpíral a argumentoval úplně stejným vysvětlením. Jenomže já stála tvrdě na svém a trochu jsem mu vysvětlila jeho pracovní náplň a povinnosti. Byl tam humbuk, což mi bylo srdečně jedno. A víte jak to dopadlo? Nakonec řekl, aby mi pokladní rozdíl vrátila z kasy, že jí to pak zaplatí ze své vlastní kapsy. Šlo asi o 20 korun, takže mu to bylo jedno, protože se další lidi nechali obalamutit a podvést. Ale kdyby se každý zachoval jako já a věděl o svých právech, tak by ho to "velkorysé" jednání rychle přestalo bavit, a raději by sjednal v prodejně za kterou zodpovídá, pořádek. Tohle se v cizině prostě NEMŮŽE stát. Když tam dojde k podobnému omylu, což se stát může, že zapomenou vyměnit cenovku, nebo ji nesprávně umístí, tak se vám tam totiž OMLUVÍ a zboží vám u pokladny namarkují za cenu co je uvedena v regále. Mají za to ale sankce, protože to pak musí zaúčtovat a vysvětlit písemně, takže tam si zaměstnanci dávají sakra pozor, aby se tohle nestávalo často. Jenomže tady jsou kupující jako stádo ovcí, skloní hlavu a ještě se stydí. Tak proč by toho ti druzí nevyužili? Do Penny chodím pořád, ale už mne tam dost znají, protože já jim teda nic nedaruji. Když já musím nadzvedávat tašku, jestli jsem si pod ní neukryla lízátko, tak proč bych já po nich neměla chtít, aby dodržovali své povinnosti a obchodní řád? Oni se ke mně chovají jako k potencionálnímu zloději a sami mne budou bezostyšně okrádat? Také se mi stalo, že chtěla vidět obsah mé nákupní tašky. To jsem odmítla a požádala jsem ji, aby zavolala policii, když mne podezírá z krádeže. Ale jí svou kabelu otevírat nebudu a ani žádnému z těch poskoků. Zmlkla a už ani necekla. Navíc jsem poukázala i na to, že tam mají pouze dvě funkční schránky pro zavazadla, určené pro všechny zákazníky. Ty byly samozřejmě obsazené, takže jsem tam svou kabelu dát nemohla, ani kdybych chtěla. Lidi, proberte se a nenechejte se sebou "vorat". To je zřejmě pozůstatek z časů dávno minulých, kdy byl zelinář a řezník pán světa. Ale dnes tomu tak není...

Tam jednejte, přímo v tom obchodě. Stěžovat si na poradně a ještě si za svou oprávněnou stížnost nechat vynadat od druhých, kteří jsou zvyklí sklopit uši a zatáhnout ocas, nic nezmění.

doplněno 25.10.16 16:19:

Reagovala jsem na rádce Angell.

Musím se smát. Jsme podobné nátury. Já strašně rád chodím do Globusu s batohem (slouží mi jako nákupní taška a mám to 4 km) a klidně se s pokladní (vím, že ona za to nemůže) pohádám, neboť na kontrolu nemají právo a odkládat věci kamsi do drátěné klícky vedle vchodu a riskovat odcizení se mi příčí. Žádné zboží s rozdílnou cenou na regálu a pokladně jim nedaruji a zásadně si nechávám vrátit peníze. Strčíte-li si do kapsy ono lízátko za tři kačky, zavolají na vás policii, ale oni zcela legálně okrádají stovky zákazníků každý den.

Nemám podobné konflikty rád, ale nenechám si nic líbit. Těch oveček se sklopenýma ušima je ale stále drtivá většina. Klidně se i k regálu vrátím, abych měl jistotu, že ze sebe neudělám troubu, ale je to jednoduché "Trvat na svých právech."

bobanec

U akčních potravin je to tak, že obchodní řetězec zadá výrobci zakázku, dejme tomu na salám. Přesně si určí cenu dopředu. Výrobce, aby se do ceny vešel, co udělá? Prodělá? Ne, ošidí výrobek, použije nekvalitní suroviny a hotovo.

Proboha , jak jste na to došla?

Výrobce ani neví a neovlivní to , jestli daný výrobek bude v "akci"

Ahoj, Bobanče, jste opravdu naivní, až hloupý a právě takové zákazníky naše řetězce potřebují.

Dělala jsem několik let OZ u velkého jihočeského masokombinátu. A byla u všeho hrozně blízko. A to, čemu se vzpíráte uvěřit, je holá pravda.

Akční zboží se domlouvá třeba už půl roku dopředu. Takže už v červnu podnik ví, že třeba v listopadu bude dodávat gothaj do všech prodejen Penny pod akční cenou. A do té doby se udělá nová norma - jen pro tuto akci. Víc pojidel a dochucovadel, méně masa. sem tam ´přidat nějaké ty kůže a separát. *blee* Cena příznivá, lidová, složení hanebné. Ale lidé kupují: Táto, ten gothaj stojí na kile o 20 korun míň, tak jsem ti vzala. A táta jí a je to pěkný humus.

Takže jste opravdu naivní, ten podnik /výrobce/ moc dobře ví o hodně dopředu, že ten jistý výrobek bude v akci. A náležitě se na to připraví. Jak jinak si myslíte, že se dělá to žádané akční zboží? Ošizením. Jaga.

Známý chlapec dělal o prázdninách na brigádě v mlékárnách. Nakládali palety s jogurty do aut k rozvozu. On vezl paletu, ale řekli mu: Tohle tam nenakládej, to je NORMÁLNÍ jogurt. Vezmi ty z levé strany, ty jsou AKČNÍ. Proč myslíte asi, že se to tak dělí? Kdyby byly všechny výrobky stejné, bylo by přece jedno, co kluk naloží. Nesmíte všemu věřit, k akčním cenám se dojde pouze ošizením výrobku. Nic jiného v tom není. Vím, o čem mluvím. Aspoň o uzeninách. To jsem viděla na vlastní oči a byla z toho vedle, co se nechá vyrobit - a on to je salám!

Jago, máš naprostou pravdu. Ale jsou lidé kterým to nevysvětlíš. Logika je jim vzdálená jako planeta Mars.

hodnocení

0x

Je to boj s větrnými mlýny. Vzdejte to už pro své zdraví. Nemáte šanci uspět. Podobné super akce, obzvlášť v Penny jsem už dávno vzdal a ani se nenamáhám tam zajít. Nejlépe je na tom Globus, ale vidím-li akci na zboží, o kterém je zřejné, že bude velký zájem nebo v obchodech, kde se vytasí do regálu s dvěma kusy, pak se vůbec neobtěžuji.

Co se týče záměny zboží (velmi často úmyslné), pak jsem se naučil kontrolovat hned za pokladnou každou účtenku a ihned reklamovat. Toto mě naučili v Kauflandu, kde jsem reklamoval svého času dva ze tří nákupů. Vždy v můj neprospěch.

hodnocení

0x

Všechny hloupé kecy, kterými nás zásobují super hypermarkety se začínají projevovat i v běžném životě. Nedávno jsem v nějakém časopise četla, že jablka Golden Delicious patří mezi výborné podzimní odrůdy! Bože, vždyť je to zimní odrůda dozrávající až kolem vánoc! To, čeho jsou teď plné obchody jsou stará jablka, dobře uskladněná... Škoda mluvit.

hodnocení

Ach jo,tak jsem se zas nechal v hypermarketu Albert napálit - limo citron limetka ,žlutá cedule, akce za 5,90,tak jsem jich nabral a za pokladnou na účtence ale kus za 13,90!Neuvěřitelný.A další ,co mě sere,je to,že nejsou normální obchody pro obyč. lidi a abych se dostal do potravin,tak musím projít okolo mnoha butiků pro boháče a pak zas tu dálku zpátky.Ach jo.

To pěkně kecáte, protože snad nejste tak pitomý, abyste si nespočítal dopředu kolik máte těch citronů a na kolik by to mělo vyjít a navíc snad nejste tak hloupý, abyste se na místě neozval. To chcete jako vyprávět, že jste si nabral dvacet limetek, klidně zaplatil bez mrknutí oka cenu která byla nepřiměřená a až za kasou jste se divil? A i kdyby, co Vám bránilo v tom, abyste se ihned obrátil s účtenkou na kasírku a uvedl jakou cenu mají v regále a jakou cenu Vám namarkovala. A mělo by Vás spíše srát to, jak jste neschopný se o sebe postarat. Vy jste podle toho co tady píšete zatáhl ocas, sklopil uši a šel jste si stěžovat na poradnu. To je sice hezké, brečíte dobře, ale brečíte u špatného hrobu, protože tady Vám nikdo ty limetky nedoplatí, ani nevrátí peníze.

hip
hodnocení

0x

Vy děláte, jako kdybyste nevěděl, jak tyhle akce fungují. Zlevní se nějaké výrobky o pár % a pak se navíc do každého letáku hodí nějaká pořádná vábnička, většinou to je sleva třeba 50-60% i víc, na nějaký kvalitní, známý značkový výrobek. Akorát jich tam mají pár kousků a první den akce se to za pár minut hned vyprodá a po zbytek trvání akce je tam jen prázdný regál. Jakmile skončí akce, tak se samozřejmě zboží hned doplní za plnou cenu. Docílí toho co chtějí, dostanou vás do obchodu a vy už nějakou jinou blbost určitě koupíte. Když je to opravdu něco výhodného, tak si to klidně rozeberou mezi sebou i prodavačky, pokud je toho opravdu málo kusů a když se ptáte řeknou, že se již prodalo (protože je to do vyprodání), nebo že z technických důvodů zboží nedodali, či jiné výmluvy. Jednou jedinkrát jsem se takhle nechal kdysi napálit na 1litr 100% ananasový juice jedné známé firmy za 14,9. Samozřejmě první den ráno vyluxovaný regál, jen cenovka. Úplnou náhodou když vezli jiné zboží ze skladu jsem si všiml, že tam několik plných krabic toho džusu mají, mohlo to být určitě několík desítek kusů. Na dotaz jestli mi je můžou přinést, že v regálu už nic není, začali prskat, že džus už je vyprodaný, že to jsem se musel splést a že do skladu se nemá co koukat. Čili ulívka pro prodavačky. To mě jednou pro vždy z akcí zcela vyléčilo. Doporučuji vám to samé.

fik
hodnocení

0x

*smich**zed* Když tě tak čtu tak si tě normálně dokážu představit,auto zanetbaná fabia nebo dacia,se svítícím hladovým okem ve stavu pomale neschopném provozu,věk nad 60 let,doma nervózně pročítáš letáky a přemýšlíš jak si co nejvíc nasyslit.Nic ve zlým,ale člověk co je schopný se rozčílit kvůli 10 korunám a volat si managera,to je prostě příliš. To je jasný že když udělají takový akce tak je to zachvilku pryč,nahrnou se tam tobě podobní a zachvilku krabice jaká byla. A ty zásoby na tu akci taky nemají nekonečný. Stejně jako je to jejich dobrá vůle že to prodávají za tu cenu. A když se podíváš na ten letáček,tak většinou tam je platí do vyprodání zásob-v 95% případů.

Viděl jsi tu reklamu na airbank? tak cca před rokem to běželo v jednom kuse. Češi jsou báječní jo,jako můj soused třeba,jede 30 kiláků pro levnější benzín,obejde nákupáky někde je levnější jídlo...*haha* Pak můžeš ještě jít do hospody a rozebírat,proč že je to české zemědělství tak špatný a že za komunistů bylo líp

Co to je, ta "zanetbaná fabia" se svítícím hladovým okem? Nějak tomu nerozumím. Jinak jste jak je vidět světa znalý. Asi z Vás mluví vlastní zkušenosti.

Člověk, který se rozčílí kvůli deseti korunám je u vás magor a přesně na toto spoléhají markety, na takové trouby, kteří stáhnou ocas a nechají plavat deset korun. Takových denně tisíc a mají na výplatu prodavačky. Víte, já tyto praktiky považuji za krádež a klidně se ozvu kvůli dvou korunám. Kupoval jsem v Kaufu síť mandarinek za 12 Kč v akci (pár let zpět), ale účtovali mi pomeranče za 19 Kč síťované vůbec nebyli v nabídce). Když jsem se ptal, kolikátý jsem dnes s reklamací, odpověděla mi nepříjemná obsluha v informacích že "první." Byly tři hodiny odpoledne, tak si to spočítejte. U mě je (abych použil vaší terminologii) magor ten, kdo si nechá nas... na hlavu. Pak všichni pospolu nadáváme na aroganci, neúctu, zlodějny, agresivitu...

ulavy

Já se pro 10kč také klidně ozvu, protože nenechám ze sebe dělat blbce. Jde mi především o princip. Nejsem ovce.

Hladové oko mě už nesvítí. Umřela mi žárovka, jak dlouho svítila. *smich* Když už mi to blbě startuje do kopce, tak jedu natankovat benzín za 200kč. (ročně najedu cca 50tis km, ale na LPG)

Měsíčně nakoupím věci za 200-300tis Kč. Čím více dokáži u každé položky snížit cenu, tím více mi zbyde.

hodnocení

0x

JJ. Albert. Akce stíhá akci a někdy je akční zboží za opravdu zajímavé ceny *bzum*

Podvodné akce hypermarketů na lidi #2

fram
hodnocení

0x

Rady: Osvědčuje se mi čím dál více ignorovat slevy co možná nejvíc, vynechávat nákupy v řetězcích a nakupovat v kamenných obchodech s papírkem, kde je napsané přesně co v daném okamžiku potřebuji. Nevnímat reklamu a nakoupit pokud možno míň než víc. Ušetří se tak jak peníze, tak nervy. Mimochodem: Dotazem "Máte naši kartičku X?" vám vlastně nabídnou úvěr, což si každý hned nuvědomí - také pěkná kulišárna.

hodnocení

A kolik vlastně utratíte měsíčně za potraviny?

dylin

Cca 4500,- pro dva lidi... a nekoukáme na slevy.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- nechápu, proč se zde rozčilují lidé, kteří se nad slevami ofrňují a nakupují zásadně kvalitně a za drahý peníz - je to jenom jejich věc ! - pokud se supermarketům i zákazníkům slevy vyplácejí, proč tento systém zatracovat?!

Každý zákazník se přece může svobodně rozhodnout, jestli si nakoupí šunty , nebo jestli se nechá podvádět, protože si nedokáže výhodnost, nebo kvalitu slevy ohlídat a zkontrolovat ! Ostatně - všimla jsem si, že občas je v různých testech kvality potravin příznivěji ohodnocen výrobek levnější, takže neplatí, že všechno drahé je automaticky lepší.

Souhlasím s příspěvkem culdabulda, nevím proč většina příspěvků tazatele uráží, místo aby mu poradila.

svyjabob*
hodnocení

0x

Dokud to člověk nezažije, nebo nemá v okolí někoho kdo si tím prožívá, tak to nepochopí, já pár lidí kolem sebe znám, co prostě musí kupovat v akcích a obrací doslova každou korunu, nebo dokonce na ulici se ohnou i pro korunu ležící třeba v/u kanále , protože sice třeba ta sekaná je nic moc, ale je to kaloricky nejvýhodnější koupě, i když nutričně se jedná především o tuk, ale 20 korun (plus třeba pár rohlíků) a člověk má jídlo na jeden až dva dny. A kdyby si člověk koupil čtvrt deka libového masa, tak to sice bude zdravější a dietnější, jenže by to bylo jídlo na kratší dobu a především by měl po kratší době hlad, a navíc k tomu musí přidat dost přílohy aby přdevším zakryl kalorickou potřebu a to je ten základ. U té limonády souhlasím, že ta je zbytečná, jelikož za ty peníze koupit raději čaj a kilo cukru a opět se pokryjí kalorické potřeby, ale opět člověk nepochopí, dokud to nevidí, prostě ty lidi to berou jako normální člověk dovolenou nebo koupě auta, prostě speciální bonus, něco za odměnu. Nebo respekt před lidma, jako byli jednou ve výměně manželek a žili za 1500,- na osobu za jídlo na měsíc, si to nedokážu představit. Jinak tazateli doporučím si zaject do kauflandu, teď tam mají tu sekanou celé kilo za 34,90,- tudíž ještě o 30% levnější.

hodnocení

Moc děkuji za tip,zítra tam si skočím.Díky.

vixen
hodnocení

0x

Napadlo Vas nekdy, ze vlastne ZADNE AKCE NEEXISTUJI?

Vsechno je totiz tak prodrazene, ze kdyby se prodavalo naprimo a neslo nic pres minimalne pet prekupniku, tak by mohlo byt vsechno prinejmensim o polovic levnejsi ! ;) CR je rajem pro prekupniky a podvodniky.

Takze budto daji obchody neco za nakupni cenu, nebo si zadavatel (treba kaufland) zada u vyrobce zbozi, za urcitou cenu a pak to akcni zbozi i tak vypada. Ja minuly vikend koupil v Kauflandu nugetu za myslim 45,- Kc (ne nutellu, ale nugetu - zu nasi ceskou) a opravdu hnus. Bez chuti, v lednicce vubec neztuhne jak normalni "neakcni" nugeta. Je to jakysi hnedy margarin nebo palmovy olej - proste hnus. Timto aktem vic nugetu nekupuji a nezeru, na akce uz v zadnem retezci nehraju !

Akce jsou prasprosty podvod na zakazniky. Jak jsem jiz psal - zadne ani neexistuji.

majsterjoe*
Určitě to tak není. Je spousta zboží v akci, co se prodavaji bez zisku. Pochopitelně každé zboží se prodává s určitým ziskem, jen akce (které se domlouvají dlouho do předu) jsou opravdu pro dovozce nevýhodné. A prodejci díky akcím nalákají ostatní kupující utrácet za jineto zboží.

hodnocení

0x

tak dnes opět něco ze soudku "Pennymarket":

v letáku pro 14.11. - 16.11. mají psí konzervy za 19,90 Kč. Když jsem si je šel koupit, našel jsem skutečně ony konzervy v akci, ale cena 24,90 Kč. Upozornil jsem je na to, ale nejdřív mi bylo řečeno, že to je akce která včera skončila. Nechal jsem si donést aktuální leták a ukázalo se, že je to akce aktuální a s cenou mám pravdu. Zkusili to na kase a ta vyplivla cenu 24,90 (čili v rozporu s letákem). Na to mi bylo řečeno, že to dělá centrála a oni s tím nemohou nic dělat než tam zavolat ať to opraví a pak to bude za inzerovanou cenu - ať přijdu cca za 3 hodiny. Inu přišel jsem za 3 hodiny, koknu na konzervy a cena stále 24,90 Kč. Naštvaně jsem odcházel, načež pokladní, která si mě pamatovala na mě volala, že už je vše OK. Říkám, že je tam ale stále stejná cena tzn. 24,90 a ona na to, že na kase je už 19,90 Kč. Nepo..rali by jste se z nich?

r

Z těch konzerv?! :-P Možná jo, je to pro psy.

doplněno 14.11.16 20:19:

@udo144: Doporučuju shlédnout celý díl *blee*, pointa 6:45, až za titulky *ee*

stream.cz/...

to je, ...ale kdoví jestli nejsou kvalitnější než to co se nabízí v regálech vedle, takže z konzerv to nutkání určitě nemám ;).

doplněno 15.11.16 09:09:

pro "amper": *smich* jo, tohle jsem tím přesně myslel a tušil jsem, že to takto je. Důchodci už na to přišli dávno !*smich*.

Přitom je tento problém velmi snadno řešitelný. Trvat přímo na prodejně, aby vám byl výrobek prodán za inzerovanou cenu v akci, jinak se obrátíte na ČOI. Jsem přesvědčený, že s onou "centrálou" to byla jen blamáž, neboť akční ceny zadávají do systému přímo na prodejně. Pravděpodobně šlo o obyčejný podraz na zákazníky, protože ti se neumějí bránit.

Salamos, já bych neřekla, že se neumí bránit, ale že jsou to obyčejní srabi. Oni se prostě bojí otevřít hubu tam, kde to je k něčemu dobré, ale za pokladnou budou mít plnou pusu řečí a stížností tam, kde jim to není nic platné. Samozřejmě že není pravda, že to je vina nějaké centrály. Je to liknavost zaměstnanců, nebo v tom je účel a přebytek si rozdělují. A ten kdo se tímto vysvětlením nechá odbýt, má smůlu. Já teda k těmto lidem absolutně nepatřím. Jednou jsem to nevydržela a zasáhla jsem i kvůli nějakému dědovi, který se nechal napálit se špatně označeným pivem. Chudák děda tam stál a ta káča za pokladnou ho přehlíživě odbyla, že je to jeho vina, že se měl lépe podívat, protože ona to pivo má na kase za tuto cenu a basta. Tak já se sebrala a šla s dědou zpátky a on mi to ukázal. Bylo to evidentní pochybení ze strany obchodu. Dala jsem si zavolat vedoucího a to si pište, že jsem svého dosáhla a dědovi museli peníze vrátit. Já oblíbená u zaměstanců v Penny nejsem, ale jsem tam velmi "populární" *smich* a to mne docela baví. Když já musím pokaždé zvedat tašku, jestli jsem si pod ní něco neschovala, tak ať oni se nesnaží okrást mne.

angell1985*

Jako vedoucí penny...ceny se na prodejně nezadávají.Vždy se při problému volá na centrálu a ti to pak řeší dál.Když se na to na centrále vyprdnou tak s tím na krámě těžko někdo něco udělá.

doplněno 17.11.16 17:35:

Funguje to zjednodušeně takto...Někdo rozhodne co kolik bude stát a ten to tlumočí do centrály Penny.V centrále tyto ceny nastaví do PC a přes uzavřenou síť se nastaví kasy na jednotlivých krámech.Nastavovat tyto ceny může pouze administrátor a v určitých případech oblastní vedoucí (vše je zaheslované a každý vstup do systému se musí hlásit).

Na prodejně se dají pouze vytisknout cenovky(ty které nastaví na oné centrále).Maximálně by šly přepsat,ale to by nebylo nic platné protože přes kasu stejně zboží jde za nastavenou cenu.To že je špatná cena je tím,že někdo nepřehodil cenovku.

doplněno 25.11.16 12:37:

Stejně tak nevidím důvod proč by vaše stížnosti měla poslouchat pokladní.

Angel, vůbec nerozumím tomu co zde píšete. To tedy znamená, že obchod Penny se neřídí zákonem? Oni vydají leták, který přijde do schránek lidem a ceny teda nemusí souhlasit, nebo jak tomu mám rozumět? Co s tím má co dělat nějaká centrála? To opravdu volá po tom, aby se podala na tyto prodejny stížnost na ČOI.

doplněno 17.11.16 20:05:

Ale jak je to v tom řípadě, že máte v ruce leták s určitou cenou a v obchodě Vám u pokladny napočítají úplně jinou cenu. To se mi moc nezdá, v tom případě by to byl evidentní podvod ze strany obchodního řetězce a vědomé klamání spotřebitele. To bych mohla napadnout tu centrálu, která nedělá svou práci. Protože mně je jako spotřebiteli úplně jedno kdo to kde řídí, ale pokud mají letákový systém, kde informují kupující o svých cenách, je naprosto vyloučeno, aby ceny v obchodě pak nesouhlasily a kupující dostalvysvětlení, že oni za to nemůžou, že jim to takto nějaká centrála zadala do pokladen za jinou cenu, než je uvedena v letácích. To je podvod a ten obchod by musel být stíhán za podvodné jednání a vědomé okrádání spotřebitele. A já si na tohle dám teda ještě větší pozor a rozhodně nebudu mlčet.

doplněno 17.11.16 20:11:

Je mi úplně fuk, kdo to nastavuje, jestli administrátor, nebo vedoucí prodejny. To není vůbec můj problém. Prostě je cena v letáku za kilo té a té mouky 10 Kč. a pokud mi ji v kase napočítají za 14Kč. Je to podvod a vůbec mne nezajímá nějaké vysvětlování, že to tak nastavili v nějaké centrále. Co mi je do toho,že někde sedí nějaký neschopný zaměstnanec, který nedělá svou práci. Nevidím důvod, proč já bych na to měla doplácet.

Však ona neposlouchá! A hlavně, od ní teda vůbec neočekávám, že by něco vyřešila. :-D Ale ona má k dispozici knoflík, kterým přivolá vedoucího. ;). Tu možnost já nemám a není moje povinnost běhat po celém krámě a hledat ho.

To za to prvé a za to druhé, musela bych oslovovat každého z těch zaměstnanců co tam něco dělají, protože na čele to napsáno nemá, že je vedoucí a ani ne na plášti. A také nebudu jako žebráček stát někde u dveří u skladu kam nemám přístup a čekat, jestli se někdo milostivě vynoří a jestli to bude zrovna pan vedoucí. To jste snad ani nemyslel vážně.

hodnocení

0x

Vanasi - zmiňoval jste bílou vinnou limonádu Senza, 2 l, za 9,90 Kč.

Včera jsem ji koupila v Kauflandu, celý balík /6 kusů/ a cena za kus byla 6,90. Pokud máte někde poblíž Kaufland, dojděte si tam pro ni, když ji tolik chcete. Ale musíte sebou hodit, mám pocit, že ta akce trvá jen do zítřka. Jaga.

hodnocení

Děkuji za tip,skočím si tam.Dík.

hodnocení

Tak Ano,Vixen má pravdu,když se podíváte na některé potraviny,tak tam zjistíte,že výrobek jde třeba až přes 5! distributorů,což je nepochopitelné,a pak je to drahý - výrobce,provozovna,distributor,prodejce,obchod atd...Taky mě strašně mrzí,že tyto velké obchody už nemají velké rámy,kde je vše na RFID čipy,kde košík projede ,zákazník pípne kartu a je to,nemusí se čekat.Dále nedokážu pochopit,jak je možný,že některé potraviny mají jen - vyrobeno v EU,ale přímý výrobce tam není,to je sprostárna,pak lidi neví,jestli to vyrobili u nás,nebo v zahraničí nebo tintungové někde načerno v garáži.No a ted na vánoce je v našem hypo Albert litr mléka za 13,90!,a máslo za 34,90!.Neuvěřitelný.Potřebuji na vánoce více másla,nevíte ,kde v Praze je za levno,tak do dvacky,v mrazáku se mi nezkazí,děkuji za tip.A to tam maji ještě výhodná cena.Ach jo.A u pokladen sedí vzteklý otrávený ukrajinky,zcela neochotný.Jak rád vzpomínám na naše starý komunistický obchody,kde vše bylo za levno a byly tam jen naše kvalitní domácí potraviny a né jak dneska,drahý a šunty z Polska a přebytky z německých velkoskladů.

janm*

Stalo se mi, že jsem výrobce na obalu kolikrát nenašel vůbec, byl tam pouze "distributor" "prodávající" apod., nikde ,vůbec nikde nebylo slovo "výrobce" dokonce ani EU tam nebylo...

doplněno 25.11.16 10:57:

A co se týká těch prodavaček nedivte se, vysoký výkon neadekvátní peníze, jeden známý co žije od 60 let ve Švýcarsku se mně otázal:"Co to tady u vás máte za bordel"? A já na to: "Jaký bordel"? A on : "Vždyť ty ženský za těma kasama nedostávají žádné peníze a ty co tu uklízí taky"." Žádné peníze?" "A tomu vy tady říkáte plat"? " No to je teda pěkná hrůza"...

amos*

Janm - to je zkreslena realita, na zdejsi pomery maji v obchodech mzdu zcela adekvatni, dokonce v Lidlu berou pokladni kolem 20 klacku, coz je primo nadstandard v porovnani treba s ceskou delnickou mzdou.

doplněno 27.11.16 13:59:

@sebod - napr. v brnenskem Lidlu prijimaji podle aktualnich naborovych inzeratu, ktere jsou k videni primo v prodejne, nejen za lakavy nastupni plat, ale jiste dostavaji i podily na zisku, takze v prepoctu je to nakonec vic nez 20 tis./mes.

sebod*

amos, ve kterém Lídlu berou 20.000? Neteř v jednou pracuje a tohle tam mají tak za dva měsíce.

"starý komunistický obchody,kde vše bylo za levno..."

Prakticky všechny potraviny jsou dnes levnější než byly tehdy (s ohledem na výšku tehdejších příjmů), a o výběru a šířce sortimentu škoda mluvit. Ta kostka másla tehdy stála 10 Kč, na současné příjmy by musela stát 80.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]