Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Taktizování ve vztahu?

Od: eshllin odpovědí: 20 změna:

Zdravím. Tahle otázka je spíš pro muže...když už si vyberete partnerku a jdete s ní několikrát na rande, hrozí, že vás to přestane bavit, protože je to "až moc jednoduchý"? To je momentálně moje situace...padli jsme si do oka, nikdo z nás se nemusel snažit a prostě jsme si domluvili rande, kamarádi, které máme společné, jsou nadšení a všechno je jakoby takový předem daný. Proto mě napadlo, že bych mohla zkusit taktizovat a vnést do toho trochu nejistoty, aby to neměl tak jednoduchý...tolik bych to neřešila a prostě to udělala, kdyby neměl, aspoň podle kamarádů, takovou povahu, že se mu příčí někoho do něčeho nutit a stejně tak on sám vycouvá, jakmile cítí nátlak...takže se toho trošku bojim. Díky za případný rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Co teda resis? Ze o te malo bojuje? Tak pres kamarady mu poslete vzkaz, ze kytky ci neco podobneho by obcas neskodily. Pokud teda nevyzadujete zpivani pod balkonem za uplnku.

hodnocení

0x

Problém "rychlého jednoduchého" vztahu je sex - když to s vámi vydrží rok-dva bez sexu, pak může být partner opravdu zamilovaný, resp, zamilovanost ustoupí a nastupuje opravdová láska. Když se vyspíte na druhé rande s vlastně cizím chlapem, tak jeho zájem je ukončen - co by taky dělal s takovou lehkou ženou.. že?

doplněno 12.10.16 11:00:

Po doplnění - ano, souhlasím se všemi kolegy, co nechtějí experimentovat. V případě nějakých "testů" partnera většinu mužů toto naštve a některé to povzbudí k rozchodu. Ve vztahu si máte věřit a mít se rádi, ne se navzájem testovat ;)

pb®

Není to tak vždy. S partnerem jsme spolu v celkem spokojeném vztahu 12let, čekáme druhé dítě. Do postele jsem mu vlezla na druhém rande prakticky sama, protože jsem to tak prostě cítila. Navíc to nebyl cizí chlap, znala jsem ho roky před tím a chtěla jsem ho dlouho. A že to vůbec nebyla špatná volba životního partnera mi dokazuje každým dnem. Ne každý chlap ztratí po prvním sexu zájem a jde hledat jinam. To je spíš problém tzv. lovců, kteří neumí žít v dlouhodobém vztahu a jakmile skončí období sexualní fascinace a zamilovanosti, pálí mosty a mění partnerky, kolikrát i opakovaně. Ale proč si komplikovat život nějakým taktizováním a tyjátry, když na to člověk není a cítí to jinak?

iveta*
hodnocení

0x

"eshllin",naprosto Vám rozumím.Měla jsem vždycky stejný problém najít tu správnou rovnováhu mezi zájmem a "nezájmem",tak aby se dotyčný nenudil nebo naopak zase aby si neřekl,že to nemá cenu.Asi záleží na povaze každého,ale trochu cavyků je podle mě potřeba,aby si Vás do budoucna vážil a nebyla jste pro něj moc lehkou kořistí.Držím pěsti!:)

janm*
hodnocení

0x

Ne rozhodně a zásadně bych se vztahem neexperimentoval, lehce se totiž stane, že "porušíte důvěru" z jeho strany a již "nikdy" nikdy to nebude takové jaké to bylo ačkoli můžete zůstat spolu, tzn. může se totiž stát že už si na vždy bude od vás držet určitý vnitřní odstup zkrátka byť vás bude milovat bude vždy vědět, že vám nemůže na 100% věřit, pozor na to...Pamatujte také na to že k tomu aby se něco pokazilo stačí mnohdy velmi velmi málo. Pokud začnete "experimentovat" je třeba si uvědomit že on to "nemusí vzít" resp. "vezme to jinak"čili je třeba počítat i s tím že o něj přijdete neboť ne každý je "splachovací" a má "hroší kůži", ne každý vám dá druhý pokus...

milkaa
hodnocení

0x

Nejsem sice muž, ale i tak odpovím. Nějak jsem nepochopila dotaz? Ale to asi vícero z nás. Je to nefér, vůči těm, kteří na tohle čekají roky a dokonce ani ve 30 nemůže najít toho pravého, vy jste si padly do oka, jak píšeš, a přesto nejsi spokojená hned na začátku. Je to nuda nebo rozmazlenost. Promin, ale nějak to nemůžu pobrat a pochopit. A jestli nevíš jestli tě doopravdy miluje, tak bych taktizovala jen v tom.,že bych s ním hned nelezla do postele, jak už tady někdo radil, třeba čvrt roku je tak akorát. jinak proč bych taktizovala a riskovala vztah, který ještě vůbec neznám. A jak tady zmínil, že to není pravda,že klidně vlézt do postele na podruhý. ano výjimka potvrzuje pravidlo, ale proč to riskovat. Můj muž byl taky první a jediný od 15 let, a jsme spolu 35 let, ale statisticky je to výjimka tak proč to tady někdo vzpomíná.

eshllin
hodnocení

To je hezký. :) Možná je to vážně nuda...možná je to tím, že se vidíme jednou do týdne a je to pro mě málo. Možná mi na něm fakt záleží a nechci to zvorat, protože by to byl můj úplně první opravdovej vztah. Asi dělám z komára velblouda...jenom jsem měla po ránu hodně silný nutkání to řešit.

janm*

K té "posteli" ze svého pohledu (muže) mohu říci, buďto tam city jsou anebo ne, sex na tom nic nezmění, čili je jedno kdy a jestli vůbec ho budete mít, ten pravý zájem se většinou pozná tak že s vámi chce být co možná nejdéle a nejčastěji, "permanentně" a bude ochoten s vámi podnikat různé jiné aktivity, pokud jde o zájem pouze občasný anebo se týkající jen společných zájmů a činností (sport, práce, zábava apod.) půjde z jeho strany více méně o kamarádství a i tu platí sex na tom nic "nezmění" nezlepší ani nezhorší buďto tam hlubší city jsou anebo ne, tím že s ním "půjdete" to nezlepšíte

milkaaa

souhlasím s Vámi až na jedno,když říkáte , že je jedno jestli s ním "jde nebo " nejde" a vemte to z pohledu ženy, jak jinak pozná, že není jen dalším zářezem na pažbě jak to většína mužů má, když ho třeba nezná a pár měsíců nepotrápí s tím, že hned "nejde" do postele.

eshllin
hodnocení

Děkuju za rychlý odpovědi...většina jste odhadla, o co mi jde...přesně se bojím, abych nepřekročila nějakou linii a zrovna u něj. Sex problém není, jelikož ještě žádnej nebyl a nejspíš dlouho nebude...náš vztah je takovej hodně zvláštní, možná bych řekla nevinnej a vyhovuje mi to. Jenom jsem se právě bála, aby ho to nepřestalo bavit a asi bych chtěla, aby do mě prostě byl zamilovanej...nejsem si jistá, jestli to bere jako samozřejmost nebo "ve mě něco vidí". Někdo by řekl, že když jsem mu "nedala" a zůstává se mnou, asi ve mě opravdu něco vidí, ale u něj je to něco jinýho...nemá zkušenosti a spíš než, že by se pro to rozhodl, tak nemá odvahu k dalšímu kroku. Já bych tu odvahu měla, ale minimálně si zakazuju dělat další krok sama a aspoň v tomhle mu musim předat iniciativu.

Jenom jsem zkrátka měla vážně silný pocit, že jde všechno (až na to fyzično) hrozně samozřejmě...radši se na to asi vykašlu. :)

janm*
eshlin Někdo by řekl, že když jsem mu "nedala" a zůstává se mnou, asi ve mě opravdu něco vidí,-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Je to taková bych řekl "společensky zažitá lež" s tím "sexem" ,nebo možná pohled žen, co vím tak většina mužů to vidí tak že buď se mu žena líbí a chce s ní být natrvalo nebo s ní být nechce a to jestli mu žena "dá" nebo "nedá" na věci vůbec nic, ale vůbec nic nezmění, možná mají ženy představu že když s ním "půjdou" tak si mohou vydobýt něco jako "lásku" apod. ale to opravdu ne, ta tam buď je anebo není, pro mnohé žel bohu zkrátka muž "není zvířátko" za které se považuje a které si lze koupit čímkoliv včetně sexu...

pt®
hodnocení

0x

Prosím Vás, co je to za nápady? Ve vztahu se chovejte přirozeně a hlavně se neptejte druhých, co máte dělat. Dělejte, jak cítíte a na nic si nehrajte, jinak nenajdete úpřímného člověka, ale komedianta, který si bude na něco, nebo s Váma na něco hrát. To asi nechcete. Na vztah jste vy dva, do toho se nemá nikdo plést ani motat ani radit.

milkaaa
hodnocení

0x

No tak vidíš, nic špatného ti zatím nic neudělal, tak proč si s ním hrát hned na začátku.Asi máš něco nastudované z psychologie a chceš to využít, ale proč taktizovat, když ještě neznáš ani jeho špatné vlastnosti.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Nejde jen o taktizování, ale obecně si dlouhodobě raději nezahrávejte s ničím, co nemáte v povaze. Může se stát, že se budete trápit s taktizováním, jehož jediným hlamatelným výsledkem bude ztráta přítele. *stop*

doplněno 12.10.16 11:28:

Proboha - hmatatelným...asi potřebuji další dovču. *houpy*

coco

Jestli jste oba dospeli a zdravi tak byste meli vedet, ze pravidelny sex k zivotu patri a neni duvod ho odmitat, naopak je dobre zjistit, zda si budete vyhovovat i po teto strance, protoze kvalitni sex muze vztah spis upevnit nez poskodit :)

Pokud si po teto strance nesednete, budete aspon vedet, na cem jste, muzete zustat jen kamaradi a partnera hledat jinde.

janm*

-coco

Pokud si po teto strance nesednete, budete aspon vedet, na cem jste, muzete zustat jen kamaradi a partnera hledat jinde.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mohu-li na to bych rád reagoval, zde je to "jádro" pudla, nepopírám že "spokojený sex" ke vztahu bezpochyby patří ale je-li "jediným" nebo "rozhodujícím" faktorem ovlivňujícím volbu partnera pak v žádném případě nemůže jít o opravdový hluboký cit .neboť pokud druhého opravdu milujeme pak je nám naprosto jedno jaké je to s partnerem v posteli, má-li "křivé nohy" či cokoliv jiného zkrátka pravá láska je naprosto bezpodmínečná a vnějšími faktory neovlivnitelná, prostě "je" nebo "není" a pokud "není" pak ani ten nejlepší sex na světě ji "nevytvoří" prostě "není-li" pak možná žijeme v domění že toho druhého máme opravdu rádi ale jde jen o "domění", neboť dokud člověk nepozná nezažije že existují ještě jiné dimenze pak nemůže chápat že to co pokládá za nejlepší tím vůbec není. Zajisté ale respektuji skutečnost že zdaleka ne každému je dáno aby skutečně v životě zažil pravý a hluboký cit, je to velice vzácné, možná hned po osvícení na druhém místě, to co se většinou považuje za "pravou lásku" "hluboký vztah" apod., je většinou jen "lepší přátelství" .

coco

Souhlasim s "janm" , ze to prave orechove je "velice vzacne" co malokdo pozna, proto ta vetsina "ochuzenych" chce mit aspon neco uspokojiveho, at uz je to sex nebo pratelstvi, nebo jen laska bez te "bezpodminecnosti", pokud teda nechce prozit zivot vecnym hledanim nebo jit rovnou do klastera :)

janm*

coco

Přesně tak, škoda jen že ten "sex" je opravdu "slabá náhražka", "chvilka zapomnění" "malé rozptýlení"...je to asi jako srovnávat "ruční káru s automobilem", "slabý čaj" Proto komu se "poštěstí" nechť opravdu raději "neexperimentuje" neb pak může nad svým životem hořce zaplakat :) taková je má rada...

balzerka
hodnocení

0x

Pořádně se neznáte a Vy už vymýšlíte taktizování, aby nebyla nuda. Vymyslete spíš společný program, při kterém Vás spojí společné zážitky. Tak taky poznáte další vlastnosti svých povah. Trčet doma nebo někde v hospodě s partou Vás zas tolik neposune, než naplánovaná společná víkendovka na horách, na vodě , na kole nebo při jiné společné aktivní činnosti. A do postele nespěchat, to vyplyne ze situace, když třeba budete někde spolu přes noc. Taky se tak hodně pozná, jaký ten člověk je, jak moc nepořádný, jak úzkostlivý, jak reaguje v určitých situacích, zda umí být oporou, nebo hraje jen na sebe. Např. jeden známý se drží priorit: Holka musí být úsměvavá a pracovitá. On může mít taky své priority.

iz*
hodnocení

0x

Eshllin, kolik Vám je let?

Jestli o něj stojíte, zapomeňte na "taktizování" a podobné blbosti! Jestli o něj nestojíte,...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]