Nejste přihlášen/a.
Máte nějaký osvědčený prostředek proti pocení nohou? Bohužel boty ani ponožky ovlivnit nemohu, musím mít fasované pracovní - bezpečnostní. Časté měnění ponožek z pracovních důvodů nelze, to je jasné.
Zastavte se větší drogerii a najděte koutek s péčí o nohy. Pak zavolejte prodavačku, ta vám poradí. Já mám nejlepší zkušenosti s firmou Teta. Prodvačky v každé prodejně jsou velmi ochotné. V tom koutku pro nohy, najdete spreje a pudry nejen na nohy, ale i do bot. Koupele a krémy na nohy.
Když vás výběr neuspokojí, zastavte se v lékárně.
Tak jako vy, tak si stěžoval můj táta a pak můj ex. Do gumáků raději oba používali onuce, než ponožky. Oba tvrdili, že se jim v nich nepotí nohy jako v ponožkách. Ale to už je dávno. Vyzkoušel jte někdy ponožky se stříbrem? Chlapi říkají, že to funguje.
Spofa (výrobce léčiv) v době kdy se daly koupit ještě oční kapky za korunu, sirup proti kašli na tři koruny a ve špekáčcích opravdu bylo maso a špek, vyráběla podobný přípravek - nějaký bílý prášek, podobný magnéziu, kterým si cvičenci na hrazdě a kruzích, nebo horolezci poprašují ruce, aby se jim nepotily, pod názvem Perilacin zásyp a podobný fasovali vojáci do bot, tak zvaných "kanad" pod názvem Pedik (pedes - nohy). Výborný prášek jak do kanad, tak do pohorek, nebo do gumových holínek.
V dnešní době se také prodává zásyp s nějakým práškem, zřejmě drcená plavená křída s nějakými přísadami (síra?) proti pocení pod názvem Sulfotion Alpa proti pocení ve variantě i pro nohy nebo pro běžnou kosmetiku. Takže ten prášek na nohy by se mohl zkusit.
Také by stálo za to, vznést dotaz na zaměstnavatele, jestli by bylo možné změnit když ne obuv, tak alespoň ponožky. Jestli nemáte přímo holínky pro práci v mokru, ale nějaké jiné pracovní boty, možná by stálo za to, najít nějakou jinou alternativu splňující bezpečnost, ale prodyšné, ve kterých se nohy nepotí. Nebo se zkuste na pracovní poradě v nějaké menší místnosti všichni zout z bot a zaměstnavateli začnou slzet oči a sám vám zařídí změnu.
Proti pocení nohou je dobrý od Schollu deodorant. Vyplatí se ho koupit. Mám ještě od Peo český deo a ten dobrý není.
Díky všem za tipy.
S těmi ponožkami by až takový problém nebyl. Ty si mohu koupit jiné. Jenže - v pracovních botách s kovovou špičkou žádné ponožky dlouho nevydrží. Jedině zase pracovní ponožky se zesílenou špičkou, ty odolávají podstatně déle. Měl jsem nějaké funční ponožky od Moiry, ty byly super, ale stály přes dvě stovky a po pár obutích šly děravé do koše. To je docela luxus, to si zas dovolit nemůžu.
Bohužel problém je v těch botách - kovová špička, absolutně neprodyšné. Měl jsem už víc modelů, ale je to stejné, kov prostě prodyšný nebude nikdy
Možná ještě zkusím experimentovat s vložkami do bot.
Jasan, že úplně svůj problém nevyřeším, ale jde mi alespoň o nějaké zlepšení. Vyzkouším, co mi tu kdo radíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.