Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte jak vytočit někoho kdo má 65 let a rychle zbohatnul a je z USA? Nějaká sarkastická poznámka, která ho vytočí, ale nebude projevem opovržení. Třeba, "no tak to si můžeš dovolit zlatou rakev".
Nechápu Vaši náturu. Co závidíte a tak Vás to smolí. Tak se snažte o lepší bytí.
Ano, můžu konstatovat, že ten a ten se má líp. Ale hledat pomstu a užírat se tím. Máte divný přístup k životu, měl by jste se nad sebou zamyslet.
Znám jednoho "harpagona"...,který by si nechal vrtat koleno pro 1 korunu!
Záleží jestli je "šetřílek" a nebo nechutně rozhazuje...
léta první třídou, ale v česku si kupoval oblečení u vietnamců a řekl, že češi jsou to samé jako rusové, už mi došla trpělivost
Touhle tou, pro mě nepochopitelnou snahou, jen to jeho tvrzení potvrzuješ.Ten sám system: Zdechla mi koza, Bože udělej zázrak, ať sousedovi taky zdechne.
A co na tom? Nejsem rusofilka, ale v Rusku mám spoustu přátel a dobrých známých. Jsou tam normální lidé, jako (skoro) všude jinde. Naše rodina v carském Rusku žila téměř 100 let a měli se tam lépe než předtím v Rakousku-Uhersku (nebyli tedy nevolníci, to by pochopitelně měli horší). Mě by při takovém výroku ani nenapadlo, že bych se měla urazit.
quentos
- to je fakt, kdyby nebylo komunistů, žili bychom si zde na zemi jako vlci s beránky v ráji ! Zatracení komunisti - museli ten svět takhle zničit !
Jak dlouho se ještě budou donekonečna opakovat ty komunisti?Na ty se budem vymlouvat ještě příštích 50 let?Když to berete takhle,tak oni němci také vraždili za 2.sv. a dnes se jim prodávají fabriky,pozemky a nikdo to neřeší.
angell1985
- kdyby šlo jen o fabriky - ještě se jim za tu 2. světovou pořád horem dolem omlouváme !
Ona ti nějaká vláda něco neumožňuje? Naopak, tyto vlády ač nemusíme souhlasit se vším co dělají, ti umožňují, abys ses měl nadprůměrně dobře. Problém je, že ti nikde nedají nic zadarmo, že za dobře placeným místem musíš jít a zaměstnavateli ukázat, proč by právě tebe měl zaměstnat a proč dobře platit. Nebo běž pracovat jako OSVČ, ale to už vůbec nedostaneš zaplaceno za nekvalitní práci, naopak, často bude snaha nezaplatit i za dobrou práci. Zároveň můžeš zapomenout na nějaké víkendy, svátky, dovolenou, či osmi hodinovou práci, odměnou ti bude, že když se chytneš, tak se budeš mít dobře. Za zlatých komunistů byl jednoznačně život jednodužší a bezstarostnější, což líným a neschopným vyhovovalo, chápu, že byli i někteří lidé skromní, co ani více nepotřebovali.
Klidně mu řekněte, co chcete, třeba že rakev nemá kapsy, ale asi mu to bude jedno. Když si kupuje oblečení od větví, co má být? Pamatuji si před lety na rozhovor s Billem Gatesem a krásně tam řekl, že i když má miliardy dolarů a může si kdykoliv koupit cokoliv, tak hodnotový systém a cenu peněz, co je drahé, co je levné a za co je ochoten dát peníze, si vytvořil ještě když byl mladý, když měl peněz málo. Proto i když by na to x krát měl, tak si některé věci nekoupí, protože mu prostě přijdou drahé. Čímž neříkám, že si Bill Gates kupuje oblečení od ťamanů, ale Váš kamarád zase není Bill Gates a nemá miliardy dolarů.
Potřebujete tři věci, mít odvahu, chovat se slušně a zazvonit u jeho vrátek s jasnou otázkou. Pak snad zjistíte, že onen "bohatý" je taky jen člověk.
Proč? Přej mu to. Víš, co je starostí s majetkem? Zatímco si našinec umeje svoje tři okna v paneláku, sedne na kolo a jede k rybníku, on musí řešit údržbu své rezidence, hektolitry bazénové chemie, starosti o vozový park, pojištění cenností v trezoru, zaplatit ostrahu objektu, řešit, kdo mu ostřihá kilometr živých plotů, nakrmí chrty, kdo mu vyluxuje soukromý vrtulník , naleští jachtu a nachystá smoking.
balzerko. Skoro na vše, co jsi vyjmenovala, má velmi bohatý člověk lidi. S tím on si hlavu neláme.
Nejen, že bohatý člověk nemusí většinu Vámi vyjmenovaných čiností sám dělat, on na rozdíl od Vás, nemusí ani mýt ta tři okna v paneláku. K rybníku jezdit na kole taky nemusí, doletí si tím vyluxovaným vrtulníkem třeba k moři na soukromou pláž...
Pokud zbohatnul vlastní snahou, přejte mu to. Pokud je to podrazák, těšte se , že mu na to přijdou. Mám souseda, který vždy sedi na stejné větvi s zazobanci a nese mu to, i když inteligenci nepobral, ale vlezdo p... mu jde. Snadno bych ho a jeho družku dostal, jen mít peníze, oni totiž nesnesou, aby něco neměli, co chudý soused má. Třeba by to platilo i u vás. Neznám ovšem poměry, třeba je to úplně jinak. Ovšem smažit se v závisti není zrovna pěkná vyhlídka pro život.
Byla jsem u oční doktorky a v plné čekárně na stolku leželo několik časopisů Forbes. Týýýjooo! Tož to je něco! Vždycky jsem jen slyšela, jak kdosi říká, že podle časopisu Forbes je někdo na žebříčku nejbohatších lidí na xytém místě. Jen jsem vůbec nikdy netušila, co slovo bohatství, znamená. Jaká číslovka se za slovem bohatý, skrývá. Jestli můžete postrádat cca 100 kč, kupte si ho. Stojí to za přečtení, zamyšlení a poznání pro celý život.
Venkovane, se vší úctou, vadí mi, když někdo je rád, že je rád, má tak chytré řeči a nápady. Jen se divím, že ty miliardy nemá on.
Číslovka je samozřejmě lehce nepřesná. V dnešním Týdnu se uvádí, že třetí nejbohatší Čech Karel Komárek má majetek v rozmezí 36 - 43 mld. To je sice hezké, ale jde o veškerá aktiva v odhadované tržní hodnotě. Kdyby měl co nejrychleji složit v hotovosti vlastních 36 mld, nestačily by mu měsíce. Ale na svačinu nepochybně má, o tom žádná.
To bohužel nejsem schopen dešifrovat.
A klidně ať si každý má peněz kolik chce. Prostě asi to byl v minulém životě dobrý člověk, tak se mu v tomto životě daří. Přejte mu to. Někdo má a někdo nemá. Já například mám na účtu 1600Kč a to jsou momentálně celý moje prachy. Je to krušné a smutné, ale na druhou stranu se nerozcapuju, co bych kde koupil a za co bych utratil
A jinak ne každý boháč je parchant (i když někteří si hrají na Bůhví co). Určitě znáte Dalibora Dědka, majitele a zakladatele Jablotronu. Tuhle o něm byla reprtáž v TV ohledně nejbohatších lidí v ČR. Sice bydlí v Jablonci, ale rodiče jeho ženy jsou odjakživa našimi sousedy a tak k nim víkend, co víkend jezdí na návštěvy a je to úplně normální člověk, na nic si nehraje, na poli u tchýně sbírá brambory, seče trávu apod.
Tak to by mne teda sakra "vytočilo", kdyby mi někdo řekl že si můžu dovolit zlatou rakev. Myslím si, že by ten člověk ani neposlouchal co blábolíte. Závist je opravdu sviňa. Chudáci lidé Vám podobní. Na otázku jinak odpovědět nemohu, protože se do Vaší mysli nedokáži vžít. Takže jen to, že Vám vyjadřuji své politování. Máte to zřejmě hodně těžké, ale potkat Vás a vědět co Vás zžírá, tak před Vámi beru nohy na ramena.
Mimochodem si také myslím,že se zase Růža probrala z letargie a vymyslela další "úžasné" téma...
Jsou pouze dvě možnosti, buď jseš génius nebo blb. Jako rus, jseš šváb, jako Čech se chováš, co by mamlas, jenž nemá ponětí o historii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.