Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení půjčky přes telefon

Od: ponky* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

včera jsem volal do autobazaru a informoval se o možnosti splátek. Pán mi řekl, že předběžnou žádost můžeme vyřešit po telefonu a chtěl vědět rodné číslo, číslo občasny a řidičáku, adresu atd. Chci se tedy informovat, jestli nemůže vzniknout situace, že s těmito informacemi vznikne nějaký podvodný úvěr. Nerad bych zjistil, že jsem si někde vzal půjčku a nevěděl bych o tom.

Myslím si, že k tomu potřebují můj podpis a ofocené doklady, ale chtěl bych mít jistotu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Všechno je možné a blbost lidi, i ta vaše, nezná mezi!
ponky*
hodnocení

Ono to z toho úplně nevyznělo..Já jsem mu nic neřekl, ale spíš mě zajímá, jestli to jsou normální praktiky, nebo se tyto informace přes telefon nesdělují.

Nemusíte hned někoho urážet..Sám určitě nejste bez chyb.

hodnocení

0x

Především bych hledalaautorizovaný autobazar, na půjčky přes telefon pozor.

ponky*
hodnocení

Ten autobazar je partnerem společnosti ESSOX, takže to zase tak neznámá není, ale jen mě zajímá, jestli tyto údaje jsou nějak použitelné.

sebod*
hodnocení

0x

Ano, je možné že Vás poskytovatel půjčky přes dané údaje prolustruje a Vy během chvilka víte, zda máte šanci úvěr získat.

Ano, je možné, že takto dané osobní údaje budou zneužity.

A pak si vyber, že? ;) Je pravda, že řada autobazarů má smlouvy s poskytovateli úvěrů, kteří takto klienta proklepnou. Takže jedná-li se o seriozní autobazar, mělo by být vše v pořádku

tiffany*
hodnocení

0x

Ponky, to auto jste také vybíral telefonicky? Ano, myslím to tak, že zatím by pro Vás bylo lepší chodit pěšky, na auto máte ještě čas, stejně jako na jakékoliv půjčky. A pozor, společnost Essox je na své klienty velmi přísná. Sledujte raději nějaký čas pohyb peněz na svém účtu, pak se běžte ohledně půjčky poradit do banky a pak si to ještě rozmyslete, zda budete schopen splátky pravidelně splácet.

romik07
hodnocení

0x

Rozhodně si neberte půjčku od autobazaru, resp. nenechte si ji zprostředkovat autobazarem. Neuvěříte, o kolik přeplatíte. Raději si zajděte do banky, určitě najdete úrok mnohem nižší, než přes autobazar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]