Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych poradit ohledně jedné věci. Budu psát narovinu. Je mi 17 let, našel jsem si přítelkyni ve stejném věku. Zároveň je ještě panna a já též panic, takže jsme oba prakticky nezkušení, ale o to ani tak nejde. Jsme spolu za chvíli čtyři měsíce a řešíme otázku, kdy začít se sexem.
Je pravda, že já to řeším podstatně více, než ona, ale to z toho důvodu, že už to pudově potřebuji a zároveň nechci být do 20 let panic. Mluvíme o tom spolu často, ale ona chce ještě počkat. Mimochodem je velmi stydlivá a bojí se toho poprvé. Já ji stále uklidňuji, že se nemá čeho bát a není důvod k panice, že vše proběhne v pořádku a hezky. Jenže ona je dosti vystrašená. Jednou, zhruba po měsíci a půl, jsme se domluvili, že ten krok uděláme. Od toho ale sešlo, že není připravená a chce počkat. Naše sbližování bylo také velmi pomalé, dlouho trvalo, než mi dovolila ty intimnější věci.
Když se podívám na jiné páry a své kamarády, tak většinou nejpozději do 2 měsíců tento krok udělají, i když jsou ještě panny (panicové). Přijde mi, že ve všech věcích jsou ostatní rychlejší, než my.
Už nevím jak dlouho chce čekat, já už bych byl velmi rád se toho dočkal, ale stále nic.
Nejsem jen na to jediné, ale do vztahu to patří a je to jeho součástí, a tak si myslím, že už je na čase. Neříkám, že bych ji kvůli tomu opustil, to ne, ale už začínám tak pomalu uvažovat...
Jak dlouho je podle Vás adekvátní, popřípadě co mi poradíte?
Děkuji Karel
Zdravím.
Za a) si ujasni, jestli ji máš rád, jestli ji "miluješ". Jestli chceš jen zasunout, abys nebyl do 20 panic, tak raději holku přenech rozumnějšímu.
za b) možná jsi už četl, že "poprvé" je pro holky daleko horší, bolestivé (a to může přetrvat i týdny do dalších styků). Uklidňovat ji, že se nemá čeho bát a vše proběhne v pořádku, je tedy úplně mimo.
za c) ty si myslíš, že už je načase. A myslí si to taky ona? I na sex totiž musejí být dva. Nejhorší scénář je "tak já mu vyhovím, aby už dal pokoj".
a za d) vykašli se na kamarády. Půlka z nich beztak jen krmí, aby mohli zamachrovat. A taky popřemýšlej, proč už to (údajně) mají za sebou... jestli do toho třeba ty své holky tak trochu nenatlačili stejným způsobem, jako se snažíš ty.
Adekvátní dobu ti nikdo neřekne. Pokud nechtějí oba, vždycky bude jeden tak trochu donucený - nedejbože tím, aby mu ten první nedal kopačky. Pokud chce ona ještě počkat a máš ji rád, budeš to respektovat.
Na sex musí být dva, zatím jsi sám. Jestli si chceš zapíchat, tak sis měl najít děvku která ti dá hned a ne rozumnou holku která ví že není kam spěchat. Ke vztahu sex patří, ale k sexu taky patří i mimino - jsi schopný se o něj postarat? Jestli to nevíš, tak žádná antikoncepce není stoprocentní a potrat je velké zdravotní riziko, navíc zabít zdravé mimino bez opravdu vážného důvodu je vražda (a "je mi teprve 17" rozhodně není vážný důvod).
= jestli si chceš zapíchat tak jdi do bordelu X jestli máš svojí přítelkyni rád tak to vydržíš a počkáš až bude chtít ona.
Mmch. nejspíš cítí že ti jde jen o sex a ne o ní, proto se jí do toho nechce - chce si to schovat pro toho pravého.
A počítej že většina kamarádů kecá a max. se osahávali.
"zdravé mimino " ani nejde potratit, protože ještě se nenarodilo..-je to plod, od 2. měsíce už to trochu připomíná člověka
Slovíčkaření? Uvnitř plod, venku mimino. Po potratu uvnitř mrtvý plod, jak je venku tak je to mrtvý mimino.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.