Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se to jmenovalo - buchta

Od: lucka* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

kdysi dávno jsem si v obchodě u pečiva ráda kupovala takové 2 buchty, každá zvlášť v alobalové mističce. Nevíte prosím jak se to jmenovalo? Dnes jsem si na to vzpomněla a ráda bych zjistila název.

Děkuji :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud si vzpomínám tak to bylo na bázi tužšího piškotového těšta s několika náplněmi a jmenovalo se to : MIKI

lucka*
hodnocení

Děkuji, trefil jste to :) To je přesně ono :)

tomas11*
hodnocení

0x

Řekl bych že buchtičky (české?) , bylo jich tam devět kousků s různou náplní a možná se tak stále prodávají , .A za mne docela chutné.

cesmina*
hodnocení

0x

Mohla by jste prosím Vás upřesnit ,zda to byla buchta kynutá či na způsob piškotu? Protože si také vzpomínám na ty buchty kynuté ,ale také třeba na makovec.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já si vzpomínám na toto viz odkaz - název byl snad psán česky Mufini. Zdravím!

P.S. Prodávalo se to po dvou kusech a každý měl svůj "košíček".

muffinyrecept.cz/...

doplněno 01.10.16 21:05:

Tazatelka neupřesnila onu dobu, ale zmiňuje alobal, tak zřejmě půjde o 20. století. Já jsem si to kupoval v Praze (která byla vždy pokroková a o kousek vpřed), obal byl průhledný a určitě nebyl takový jako je zde na obrázku. Na tom názvu netrvám, ale chutnalo to jako muffini.

albatros498022*

Mufin je dnešní vymoženost to tady opravdu dříve nebylo!

ladinpraha*
01.10.16 19:58
hodnocení

0x
Jak se to jmenovalo - buchta
lucka*
hodnocení

Anoo, to je ono :) Jen to má jiný obal. Všem moc děkuji za pomoc :)

hahanaj*

tak to byl nejspíš nějaký předchůdce mufinu :-D

rozarecka
hodnocení

0x

Miky se jmenovala :)

tentato
hodnocení

0x

V kulaté, alobalové formě průměr tak 20-22 cm, jsme kupovali piškotovou buchtu pod názvem ,,Babetka,,. Nebylo to ničím plněné.

Miki ani neznám, no přišla jsem o to. Miki prodávalo Tesco, tak to není tak staré, Babetka bude asi 40 let nazpět.

Jak se to jmenovalo - buchta #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]