Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očem napsat knihu?

Od: ferda* odpovědí: 15 změna:
Ahojda, začnu tím že ve škole jsem měla ze slohu 1,2 . Slohy se vždy každému líbili. Já teď budu dlouhodobě na neschopence pár měsícu a budu se docela nudit. Nejraději uklizim a teď nebudu moct. Tak bych chtěla začit psat knihu. Mam začátek . Ale nemam žádný námět nic. O čem psát. Začátek sem psala o bouřce. Ale nevim jak dál . Horor nebo román?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Proč knihu, stačí povídky. M.

doplněno 27.09.16 21:25:

Chybi to chce nedělat a pokud chybí fantazie, tak ani nic nepsat.

Nejlépe se tvoří z toho, co zažijeme my, naše rodina, přátelé...nebo úplně fabulovat. Ale nápad musí vzejít a rozvíjet se v tvůrci samotném...

ferda*
hodnocení

Dobrá , tak zkusim povídky ale o čem? Chybi když tak opraví PC.
ben®

Dobrý den, napište povídku o slově Ahojda - to by mohlo být zajímavé. Např,: "Jak slovo ahojda na svět přišlo." Já bych si to rád přečetl, protože to nevím. Zdravím!

P.S. Ahojda by mohl mít třeba kamaráda Ahojky .

ferda*
hodnocení

Slohy sem vždy psala na pc a tam chyby neřešim

hodnocení

0x
No,nazdar !
Prosím Tě,nepiš nic.
Tvé hrubky Ti sice opraví počítač,ale tvůj slovní projev a nedostatečná slovní zásoba jsou zlé.
Začni více číst a až potom po dlouhé době psát.
Ne každý na to má,pozor *stop*
Mám samozřejmě na mysli kvalitu.
Kvantity máme za poslední léta vagony,ovšem,jaksi prázdné...
alileta*

Svatá pravda, wamp, souhlasím bezmezně!

2kedar*
27.09.16 22:19

Trefné..! *palec*

hodnocení

0x

Tvoje čeština je tak nejlíp na trojku. Možná i hůř. Tak jak bys chtěla psát pro ostatní, když se nedokážeš sama popasovat s mateřským jazykem? Takže vzhledem k Tvé češtině by to asi byl nejspíš ten horror. Já když najdu v nějaké vydané knize hrubku, běsním. A jsou tam - opravdu. Jazyk a jeho pravidla dneska už asi nikoho příliš nezajímají. Hlavně peníze.

Za mě - dneska nejvíc frčí kuchařky. Tak kombinuj, vař, peč, dus, marinuj, nakládej, flambuj, zdob, zavářej...a Tvé knihy budou mít odbyt. I kdyby to třeba k jídlu nebylo, knihy o vaření jsou dnes IN.

Za nejúžasnější spisovatelku všech dob nepovažuji Boženku Němcovou /patrioti prominou/, ale Betty Mc Donaldovou. Její Vejce a já a Co život dal a vzal mohu číst pořád dokola. Prostě krásný liský život, obyčejný, ale dokáže pohladit duši. Přátelství, láska, soudržnost.

Ale přesto si myslím, že něco tak úžasného o svém normálním běžném životě by asi už nikdo znovu napsat nedokázal.

Dávej si denně diktáty z češtiny, opakuj si pravopis. A ona jednou nějaká výzva třeba přijde.

Já publikuji své povídky v jednom z časpopisů. Nyní chystám 2 další. A docela se těším, zda mi je přijmou, či ne.

Ale než psát s hrubicemi, to raději nic. Za to bych se styděla do hloubi duše. Fuj! *bzum* Jaga.

Perfektně napsáno! Já bych si to napsat netroufla. Připomíná mi to soutěžící, která byla tento týden v pondělí v Prostřeno! Já jsem koukala jak blázen, Jak může někdo psát knihu, která druhým něco dá, ačkoliv oni sami neumějí dát něco ani sobě?

hodnocení

0x

Promiň mi upřímnost, alenež začneš psát tu knihu, tak si raději zopakuj gramatiku - slohy se líbili? A toTti ještě omluvím to moct.

hodnocení

0x

Psát knihu, to je vnitřní potřeba písemně vyjádřit to, o čem přemýšlím, co cítím. Ty tu potřebu nemáš, alespoň ne takovou, abys písemně vyjádřila to, co tě napadá. Až takovou myšlenku najdeš, domysli ji, napiš si ji v bodech, rozviň ji a pak ji hoď na papír nebo do pc. ;) Možná, že bys měla začít psát svůj deník. Co jsi dělala, koho jsi potkala, co tě napadlo, o čem přemýšlíš. A z toho může vyplynout kniha.

hodnocení

0x

To jsme klidní!

Ona od napsání knihy na prodejní pulty je ještě hóóódně dlouhá cesta.

A tato tuto s touto gramatikou, prapodivným slohem a nedostatkem obsahu nejspíš neprojde.

hodnocení

0x

Ferdo, nenech se odradit ničím, jestli ti tvůj vnitřní hlas říká psát knihu, tak piš, opravdu, my už neumíme naslouchat tomu vedení a snažíme se vše logicky zdůvodnit, ale to je chyba, vyprdni se na nějaké hrubky, leckterý génius ve škole propadal, prostě a jednoduše ano, ráda bys psala, tak piš a nepitvej to, oprávdu nepitvej, večer požádej o radu a ráno budeš mít v hlavě námět, o čem psát ;)

lidus*
hodnocení

0x

Když si vezmu pero a papír, vím o čem chci psát, pro případ, že by mě náhle přepadla můza mám notes na nočním stolku. Ve vašem případě dávám za pravdu Wamp. Začala jste bouřkou a stále nevíte jak to bude dál, co to bude za žánr. Zkuste pro začátek krátké povídky, fejetony, jednoduché pohádky pro malé děti. Vnučka chce stále dokola pohádku o Nenažrané žárovce a psala jsem ji jednou před spaním asi 10 minut. Budete-li to chtít vydat knižně, třeba jen pro pár známých, budete muset investovat, nemyslím si, že by vám vydavatelé rvali dílo z rukou. Ale zkusit se má všechno, jen do toho.

iz*
hodnocení

0x

K pravopisu i slovní zásobě už ti napsali jiní. Já se pozastavím u kontroly pravopisu v PC. Žádný program "neumí" správně korigovat chyby, překlepy ani interpunkci.

Kvůli tomu se v časopisech, novinách, knihách a bohužel i v učebnicích setkávám s chybami (nakladatelství/vydavatelé šetří peníze za korektory.

Abys mohla korekturu v různých programech používat, musíš sama dobře znát jazyk, v němž píšeš a pravidelně opravovat a doplňovat slovník/y, který/é program/y k opravám používá/vají.

Chceš-li psát knihu, měla by ses spoléhat sama na sebe.

O čem psát?

Zamysli se nad tím, kdo by měl knihu číst. Měla bys vybrat téma, které je cílové skupině blízké. Zároveň bys je měla velmi dobře znát ty sama. Jinak budeš muset pořád někde něco hledat a psaní tě rychle přestane bavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]