Nejste přihlášen/a.
Odlehčíme to? Napíšeme nej. . . výroky našich "zlatíček"
Dědečku, ty máš taky nové brýle? Ne? Nebuď smutný. Já ti je koupím. Teplé, na zimu.
Tak to je tedy kolegyně opravdu milé téma. Dobrý nápad a mne nic kloudného nenapadá. Já se v poslední době bavím tím, jak nás vidí a maluje čtyřletý pravnouček. To je úžasné a hlavně zábavné. V sobotu jsem s vnučkami mastila karty a u stolu s námi sedělo naše zlatíčko a namaloval nás všechny - maminku, tetinku i mne. A také si užijeme s modelínou. Zkuste si vymodelovat pravěkého ještěra - je to fakt fuška!
jako zaměstnanec MŠ jsem se styděla. Moje tehdy 4letá dcera při určování zvířat na obrázku věděla, že to na co se dívá je kojot ale na celou třídu vykřikovala kokot to je kokot.podotýkám, že doma,toto slovo neslyšela. K šílenství nás přiváděla otázkou jak vznikla první slepice, kdo snesl to uplně první vajíčko aby se vylíhlo kuřátko.
My jsme zase těžce bojovali s češtinou. Asi tříletý syn: "Chramst, chramst, já tě snědnu." Já: "Jurášku, říká se sním". Chvilka zamyšlení a logická odpověď: "Chramst. A už seš snitá."
Trochu jsem váhala, ale mám ještě jeden výrok, od našeho chlapečka, když chodil do 1. třídy. Přišel ze školy a položil mi otázku: ,,maminko víš co je to prcguma?,, Asi jsem trochu zčervenala a říkám, že nevím. Tak mě poučil: ,,maminko, no to je přece guma, která se tááák natahuje, až udělá prc a roztrhne se.,, /To se mi ulevilo/. PT
Tak moje slečna, byla odjakživa děsně marnivá, co by tříletá měla dlouhé vlásky a tak kupa sponek gumiček a rúzných udělátek do vlásků. jednou takle po nezbytné procedůře prohlásila. Maminko, prosím tě zdvihni mě, já se potřebuji podívat, jestli jsem krásná?
Měla poměrně obsáhlý repertoár - jednou takhle zničehož nic povídá že bys chtěla abych byla dvakrát, ale já jsem jenom jedna.
V Praze jezdí trajvanky.
Kluci (3 a 5 let) vymýšleli varianty na "Šnečku, šnečku, vystrč růžky, dám ti krejcar na tvarůžky" Konec obměňovali např. dám ti krejcar na zmrzlinu / na polévku / na auto (ani si to nepamatuju) a pokaždé se strašně chechtali. Ale co i mě rozesmálo, bylo, když se ozvalo: Šnečku, šnečku, vystrč růžky, dám ti (pak 5 vteřin ticha - a vítězoslavně řekl -) POKUTU!
Moje nemladší dcera (3 roky)se naučila říkat "R" a cpe ho všude kde má být i "L".Manželce upadlo mejdlo který měla ve skříni mezi věcma a malá prohlásila "spadro todreto mejdro"
A nesjtarší dcera zaperlila v autobuse s babičkou,kdy tam dělali bordel nějaký kluci,a malá znalá poměrů v týhle republice prohlásila "ale babi to nejsou cikáni,ale světloši!"
Tánička byla velice chytré děvčátko, jen neuměla říkat k. Místo k udělala takovou jako pauzičku. A měla príma dědečka, který ji naučil písničku Potkal potkan potkana. Takže s chutí a naprosto čistě zazpívala: Pot-al pot-an pot-ana, pod -amenem pod -amenem, -am- pa- pane pot-ane. . . Schválně, zazpívejte si to. Více k nikde nenajdete
Taky dostala tričko s hlavou velblouda, tak se na ten obrázek chvíli dívala a pak řekla: "Velbloud má taky buchtinku" Ta velbloudí tlama jí asi připomínala něco jiného...
To mne se jednou zeptal 6 syn tati ktery zvire je na svete nejsilnejsi? Ja povidam asi mravenec ,protoze unese mnohonasobny naklad ke sve vaze a syn premysli a tato a nas barak by unes taky?
To jsem zas jednu nadávala a neslušné slovo obvykle nedokončím, takže jsem řekla: "To jsou ale ku!" Malý mi skočil do řeči a doplnil: " KUKLY ".
Myslím, že toto slušné slovíčko, které často vyjadřuje maskované zlo, by to původní sprosté mohlo nahradit. Dovoluji si to navrhnout ke všeobecnému užívaní aneb "to by mohlo zlidovět"
Mamčo, já se přiznám, že už asi zůstanu u původní verze. Aby se to hodilo na mne, musím to přizpůsobit - "starou fenu novým kouskům nenaučíš":D. Vnoučata už jsou dospělá, ale teď to mám těžké s pravnoučátky. Hlavně Míša, tomu jsou čtyři a je děsně chytlavý. A protože jsem nebyla v posledních letech už tolik obezřetná, i když se snažím, občas mi to ujede. Prostě polštářkům na židli podle své babči Lídy jinak neřekne, než podprdelník. Ale fakt, to mi ujelo jenom jednou asi před rokem. Ovšem jemu se to tak zalíbilo, že to nekompromisně ode mne přijal. A těžko mu mohu vykládat, že se to tak neříká. :D Tak to nelámu přes koleno. No řekněte, nemohu mu přeci motat jeho milovanou hlavičku. Tak se to snažím vykompenzovat tím, že s ním poctivě modelínuji, kreslím a vůbec se snažím rozvíjet i jiné schopnosti mého šikulky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.