Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soukromá střední škola - peníze

Od: alena* odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

chtěla bych jít na soukromou střední školu, protože s oborem, na který bych se chtěla hlásit je v okolí jediná.
Mám však problém s tím, že rodiče by mi ji neplatili, nebo spíše mi řekli, že mi ji nezaplatí. Kdyby viděli snahu, že se snažím si na školu něco vydělat, tak by ji zaplatili, jenže já nevím jak. nevíte jak bych si mohla vydělat nějaké peníze? pochybuju že si vydělám 1 400 měsíčně jen tak, tak aby to bylo dopředu... Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

Opravdu není v širším okolí veřejná škola, která nabízí stejný obor? Co je to za obor? Kde to je?

hodnocení

0x

Jak tu bylo napsáno, je ta soujromá škola opravdu nutná? Co já vím, na takovýchto školách rozhodně není kvalitnější výuka, o uplatnění absolventů nemluvě. Znám lidi, co tam bali děti, jen aby si na něco hráli.

hodnocení

0x

Státní školy mají téměř vždycky daleko vyšší úroveň, než školy soukromé. Podívej se do seznamu škol, třeba bys našla to, co hledáš, někde dál, s internátem. Pokud nebazíruješ na tom, být doma, jistě by sis tam našla dobré kamarádky a spolubydlící a za čas v dobrém vzpomínala.

V malém městečku otevřeli soukromou ekonomku. Drahé školné, dostaly se tam i některé děti, které nebyly nejchytřejší, ale rodiče za ně platili. Známí tam měli dceru, platili jako mourovatí. Hloupá nebyla. Když měla jít dívka do maturitního ročníku, škola náhle zkrachovala. Co teď? Navštívili stejnou školu /státní/ v krajském městě s tím, zda by dcera mohla dostudovat u nich. Dělala zkoušky a víš, co bylo zjištěno? Její vědomosti ze soukromé školy po 3 letech studia odpovídaly sotva tak polovině 2. ročníku na státní škole. Po mnoha prosbách dívku přijali, ale musela znovu do 3. ročníku, aby si vědomosti doplnila. Tak sice ztratila rok, stálo to dost peněz, ale školu nakonec dokončila.

Než podstupovat podobné anabáze, bylo by opravdu lepší zaměřit se rovnou na státní školu, byt i vzdálenou od domova /ten internát/. Tím spíš, když rodiče nehodlají soukromou školu platit. Ještě o tom pouvažuj. Přeji Ti, abys mohla studovat to, co chceš. Jaga.

Tak si říkám, jestli neznáme obě ten stejný případ, protože všechno "do puntíku" sedí. :-D

hodnocení

0x

Aleno, je možné, že rodiče vědí, že nejsi cílevědomá, tvé známky a tvá píle je na takové úrovni, že se bojí, že školu nedoděláš. A oni budou šetřit a uskrovňovat se zbytečně. A také, možná, si myslí, že se tou školou, s takovým vzděláním, neuživíš. Také je možné, že jen stále něco požaduješ, přeješ si a chceš, aniž bys doma cokoliv udělala proto, abys rodičům pomohla. Možné je všecko. *sok* Zamysli se!

paw*
hodnocení

0x
Co to ne za obor, ze je tak vyjimecny?

alena*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.
V tom to právě je, kdyby to šlo, jdu na státní školu se stejným oborem jinde, jenže ta je daleko a internát mi rodiče taky nezaplatí. Jasně mi řekli, že to bude škola kousek od nás, takže nic moc jinýho na výběr nemám.
Je to obchodní zástupce.

paw*
Ja se rodicum nedivim. Obchodni zastuoce snad nejde studovat, resp jde. Takovy mix mezi ekonomkou a neco s prezentovanim se. Bez na stredni ekonomku a obcbodaka muzes delat tez.

eulalie*
hodnocení

0x

Ahoj. Ani se nedivím, že tví rodiče ti nechtějí platit něco takového, jakým je obor obchodní zástupce. Toho totiž můžeš můžeš dělat s jakoukoliv střední školou, někde dokonce berou jen vyučené... většinou je to totiž tak, že si tě dotyčná firma vyškolí sama. Opravdu by to byla škoda peněz. Vyber si raději jiný obor, smysluplnější, který by tě uživil, i když bys toho obchodního zástupce nedělala.

alena*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, půjdu na státní a tahle škola bude záložní, kdyby to nevyšlo, tak půjdu na tuhle. Díky :)

iz*
hodnocení

0x

Aleno, co víš o profesi obchodního zástupce? Víš, jak se lidé na obchodní zástupce dívají? Podle mne je to ten nejhorší obor, který sis mohla vybrat.

Rodiče jsou povinni tě živit, dokud nebudeš schopna se živit sama, ale nejsou povinni hradit školné na soukromé střední ani vysoké škole. Proto doporučuji i jako "záložní" zvolit veřejnou školu.

hodnocení

0x
Aleno: Škola s oborem Obchodní zástupce bude pravděpodobně něco mezi obchodkou a ekonomkou a větší šanci na získání této pozice ti asi moc nedá. Většinou si firmy hledají na tuto pozici lidi s dobrými komunikačními a prodejními schopnostmi a ty jsou většinou vrozené (což si zkoušejí při přijímacím pohovoru, vystudovaný obor pro ně opravdu důležitý není).
Takže, i pokud se vidíš na této pozici, jít a tuto školu jsou zbytečně vyhozené peníze.
radarbrdy*

@gismo

RE: lidi s dobrými komunikačními a prodejními schopnostmi a ty jsou většinou vrozené
S těmi vrozenými schopnostmi mírně nesouhlasím. I komunikační a prodejní schopnosti se lze naučit.

Určitě je lze trénovat a i výrazně zlepšit. Ale pokud to člověk nemá v sobě, obchodník z něho nebude...

radarbrdy*
hodnocení

0x

Pokud chceš pracovat jako obchodního zástupce, doporučil bych ti např. Obchodní akademii. Hotelová škola má taky dobrou reputaci. Pokud umíš alespoň jeden světový jazyk na druhu SŠ nezáleží.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]