Nejste přihlášen/a.
Zdá se mi to příliš často obden, mastí ve vám? Máte i pleť mastnou? Sice špína vlasům škodí, ale každé mytí šamponem vlasy poškozuje, bude to chtít nějakou výživu do těla, např, využívat Biosil nebo Biotin Plus. Dost dobrý je na vlasy výluh z kopřivy a když jsou moc suché, udělat z olivového oleje zábal. Také to může být u vás jen přechodné období, v mládí to bývá v pubertě a nebo také, když má člověk z něčeho nervy, projeví se to i na vlasech.
já je myji 2 x tydně
Vlasy si meju podle potřeby, když to uznám za vhodné. Když se pohybuju v hodně prašném prostředí, nebo dělám jinou špinavou práci, tak každý den. Jindy ale třeba i po 10 dnech. Taky záleží na počasí, v horku je to potřeba častěji. Kvalitu šampónu neřeším, žádný další přípravek nepoužívám. Myslím, že vzhledem k mému věku mám vlasů pořád ještě dost. Známý, který dělá často velmi špinavou práci (např. vybírání sazí z 80 let nečištěného komína, nakládání suché škváry) si někdy myje vlasy dokonce jarem, šampón se nechytá (to ale asi fakt zdravé nebude). Při tom by mu jeho kštici mohla závidět i leckterá ženská. A to je mu přes 60 let.
Ono se to nezdá, ale Jar je asi nejvíc dermatologicky testovaný přípravek. Však si v něm jsme schopni máchat ruce při mytí nádobí i několikrát denně po celá desetiletí. A má kvůli tomu někdo potíže? Citlivým jedincům stačí si po mytí ruce namazat, ti se zdravou kůží nemusí ani to. Já v něm čas od času vykoupu dlouhosrstou kočku, protože její srst je pak hezčí, než po speciálním šamponu za několik set. Je to chovateli po desetiletí vyzkoušený postup ještě z dob, kdy tady nebyl chovatelský sortiment, ale zato už byly mezinárodní výstavy.
Myju si vlasy co dva, tři dny. Používám teď šampon Milva a jsme nadšená, vlasy po něm mám jak po použití kondicionéru, takové měkké, hladké, poddajné. Zkusila jsem ho na urychlení růstu, čemuž tedy nepomohl, ale jinak mi po něm ty vlasy vydrží i déle čistší. ZAse abych nepřeháněla - o den, dva více než předtím (Balea z dm).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.