Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Držení za ruce - jak to je?

Od: badoitov* odpovědí: 12 změna:

Jak je to s významem držení za ruce u partnerů? Někde bylo, že když jdou a drží se za ruce, tak ten, kdo má ruku dlaní dopředu je ten, kdo to ,,vede´´ a ten, komu směruje při držení dlaň zpátky, je submisivní. Je to tak nebo je to naopak? A taky tam bylo ,že kdo svým palcem uzavírá to držení, tzn jeho palec překrývá palec toho druhého, je též dominantní. Mám v tom zmatek :D Poradíte? :)

doplněno 26.09.16 09:48:

Dobře, zase se jen potvrzuje, jací lidi jsou :-D Hlavně tisíc připomínek okolo, ale odpověď přímo na to co se ptám, bez keciček okolo, téměř chybí. Děkuji všem a přeji krásné pondělí :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Tohle je velice složitá problematika, kterou řešily už moje spolužačky na základní škole. Naštěstí je dost relevantních zdrojů, kde lze zjistit, jak to tedy je.

badoitov*
hodnocení

Děkuji za odpověď, konečně zas nějaká normální a k věci, bez zbytečných hemzů okolo :)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, asi to moc řešíte - já bych řekl, že dominantní je ten (pro tento okamžik), kdo uchopí ruku druhého jako první, protože našel tu odvahu a "podřízeně" nečekal. Zdravím!

doplněno 26.09.16 09:43:

A jak Vám to vysvětlila maminka? Také to řeší nebo řešila?

doplněno 26.09.16 09:53:

badoitov - no vidíte. Už to máte "vědecky" podložené a máte jistotu, že to tak je a nikdy jinak .

badoitov*
hodnocení

S bratrancem o tom vedeme spor, jak to je s tou dominancí, protože nám to kdysi někdo vysvětloval, ale nevíme už kdo :D Prostě se nám jedná čistě o to, který směr dlaně ukazuje dominanci a ,,vedení´´ . A který směr naopak ukazuje tu potřebu ochrany apod

badoitov*
hodnocení

Ano, díky bohu, nebýt vědy, nevím, co by můj život byl bez těchto informací :D Teď už vím vše, co potřebuji. Jen je škoda, že nikdo nechápe, že fakt tohle není jediná moje myšlenka dne. Mám tisíce myšlenek, diskutuji o tom s přáteli či rodinou a ze zvědavosti mě občas napadne se poptat i cizích lidí :) To ale neznamená, že se tímhle pravidlem držení rukou řídím nebo tak :D Ach...

hodnocení

0x
Kluk by měl mít dlaň vepředu.
badoitov*
hodnocení

Mě nejde o to, kdo by MĚL jak držet. Jde mi to, který typ držení vyjadřuje dominanci či ochranu a který submisivitu. I muž může být přece submisivní a žena ochranitelka ;)

hodnocení

0x

Myslím si, že je lepší nechat věci volně plynout, jakmile budete neustále pitvat takovéto a podobné záležitosti, začnete se ztrácet v nicotnostech a stane se z vás tzv. pitval...*ee*

hodnocení

0x
Přidám se k těm kecičkám. Tvoje starosti bych chtěl mít!
S mojí polovičkou se držíme za ruce už přes 50 let.
Ovšem nikdy mne nenapadlo zjišťovat, jakým způsobem, kdo má kde dlaň a palec...
Jsem šťastný, když mohu moji milou držet za ruku.
A o dominanci vím svoje. V něčem je dominantní ona, v něčem já. Vyhovuje nám to.
Nejhorší ale je, že občas jsme dominantní oba najednou...
Kašli na řečičky kdo má jak koho držet.
Důležité je mít někoho, koho chceš a můžeš s potěšením držet za ruku.
A ty zbytečné hemzy jsou kořením života. Neodmyslitelné.
Ani ty sis je neodpustil.
jofa*

Tyto starosti patří k pubertě. Taky jsme si tím prošli. Znám pár co se vodí na veřejnosti za ručky a doma po sobě hází hrnce a fackujou se. O nevěře ani nemluvím.

U takového páru se pak dominance pozná podle toho, kterou rukou ty hrnce hází. *smich*

hodnocení

0x

Já si myslím, že je lhostejné, kdo je dominantní. Postavení ruky je dáno snazším držením. Špatně se vytáčí ruka a předloktí, která drží menšího, postavením dole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]