Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Taky vás někdy vyčerpává kontakt s lidmi?

Od: iveta* odpovědí: 17 změna:

Chci se zeptat,jestli je na tom někdo podobně.20 let jsem pracovala s lidmi,jako zdravotník.Nyní jsem v částečném inv.důchodu doma.Lidi jsem měla a mám ráda.Tím spíš,jak jsem doma sama,jsem vděčná za každou návštěvu.Najednou mě ale komunikace s lidmi začala vyčerpávat.Vydržím tak hodinku,maximálně dvě a začnu být hrozně unavená,až vyčerpaná.Tak nevím,jestli jsem vyhořelá a už nemám trpělivost naslouchat nebo jsem si jen zvykla na ten klid a samotu a mám potíže se pak koncentrovat.Znáte to někdo?Jsem z toho smutná.:(

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Však ta hodinka, dvě, úplně stačí. Mám to tak, jako vy, když někdo příjde ke mně domů. Když já jsem na návštěvě, tak taky po hodince začnu být netrpělivá a směřuji k domovu. Ale venku, když jdu s psinečkou, se zastavím na chvilku s mnoha lidmi a klidně ty dvě hoďky jsou pryč. ;) Možná, že to bude i tím, že za tu hoďku všichni povykládáme, co je nového, pochválíme kafe a buchtu, ale pak příjde na pořad, jak je všecko drahé a jak je všecko špatně a jak Oni "zase" něco "vymysleli". A u toho já už nemusím být. :-D

iveta*
hodnocení

babkazov,děkuji za odpově´d...víte,teď mi to došlo*jasne*,že většina mých známých je tak trochu negativních a i si v tom někteří libují.Možná mám málo pozitivních podnětů a málo se směju,neboť jsem od přírody spíš pozitivní člověk.Tak možná to bude tím.*nevi*

iveto kolikrát ani ten člověk není negativní, ale prostě je vyšŤavený a když s ním mluvíš, on ani neví, že si od tebe stahuje energii. Se mi jednou stalo, že přilítla vnučka a jak mi honem vyprávěla, já cítila jak slábnu a slábnu, že si snad budu muset sednout, ale pak jsem si to uvědomila...;)

kabod*

Většinou jsou lidé nevědomí a potřebují se energeticky dobít u jiných lidí..Samozřejmě je možné to nahradit procházkou v pěkné přírodě...Většina manželských rozepří je z toho,že jeden druhému krade energii a tím ho oslabuje..Hraje v tom velkou roli EGO..Kdo to rozezná,harmonizuje vztahy nejen doma,ale i venku mezi lidmi,nebot je chráněn.

hodnocení

0x

Vyčerpávají, ale jenom někteří, říká se jim energetičtí upíři, takže jak to zjistím, okamžitě si energii začnu doplnovat.

iveta*
hodnocení

A jak si tu energii doplňujete?*nevi*

Já se (když potřebuji dobít baterky) celé odpoledne mazlím se psem, jdu s ním ven a těším se z jeho dovádění, a domů se vracím jako znovuzrozená.

iveto požádám o ni, mám Reiki.

hodnocení

0x

Také jsem měla zaměstnání kde jsem musela být v kontaktu s lidmi. Někdy jsem byla tak vyčerpaná, že jsem toužila po tom být tím mnichem co bydlí v nějaké skalní ďouře úplně sám a v klidu si tam žvejká kořínky a na ohýnku peče co kde v lese vyšťourá, kouká do nebe a poslouchá švitoření ptáčků. Hlavně žádné lidi. No a dočkala jsem se. Teď jsem v důchodu už deset let a hezky jsem se odřízla od společnosti hmatatelné. Mám tuhle virtuální a to mi naprosto vyhovuje. Jdu sem pouze když se mi chce, zůstanu tak dlouho jak se mi chce. Po lidech stále netoužím. Mám sice známé a i přátele, ale ti mne znají a znají mé vrtochy. Tak nejsou vůbec překvapení, když mi zavolají a já jim řeknu, že na ně nemám náladu ;). Hodinu mluvit s člověkem, který by mne vyčerpával, tak to bych nezvládla. Nebo jenom jednou bych to vydržela z nějaké nutnosti, ale víc bych ho vidět nechtěla a to bych mu dala najevo než by odešel, aby se příště neobtěžoval.

Takže to znám a smutná z toho nejsem ani náhodou. Ale třeba jste jiná a kontakt s lidmi Vám vlastně chybí. Píšete, že máte ráda lidi. Já je mám ráda také, ale jenom ty co neznám...

Ta poslední věta je napsána v určité nadsázce, to jistě chápete. Ale je to asi tak, že prostě vystačím s tím co už znám a mám a rozhodně nemám potřebu anebo touhu po seznamování se s novými lidmi.

patronka*

Mám to podobně jako @suzymon, akorát jsem z derviše "povýšila" na strážce majáku na neobydleném ostrově. Jak lidi nemusím, tak nějakého menšího komfortu se kvůli tomu nevzdám. Stejně většina těch, s kterými bych se ráda sešla, je už na druhém břehu řeky Styx a najít někoho s pozitivním myšlením je téměř nemožné. Tak to ani nezkouším, ale sama se sebou ( a s kocourkem ) se vůbec nenudím :)

lgna
hodnocení

0x
myslim ze je to prirozene po tolika letech prace s lidmi.ja letos po 20 letech zmenila praci prave proto, ze uz jsem byla z lidi vycerpana.a to i presto ze mam lidi rada a neumela bych byt sama...ale asi ne kazdy to vydrzi cely zivot:)) a takove ty pijavice s klidem poslete do haje a pustte je z hlavy.oni se rychle prisaji nekde jinde...a svuj cas venujte jen lidem, kteri za to stoji:))

hodnocení

0x

Mám ráda lidi,se kterými si mám co říct,,ale jako ženské si vždy něco najdeme,,Ale na zahradě nesnesu nikoho.Buď pracuji ,nebo relaxuji.Mám psa a ten mi plně zaplňuje "samotu",,,,,myslím na zahradě,,Ale mám známé,se kterými si volám i hodinu a máme pořád --vždy se něco vymyslí.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- já myslím, že to je celkem normální - nemusí být každý tzv. "povídací".

Starší lidé - hlavně ženy, si většinou sice rády povídají "u kafíčka" - ale tyto rozhovory se pak nakonec stočí na nemoci, vnoučata, zahrádku, vaření atd... a koho to má pořád bavit ! Tím chci říct, že je každý člověk jiný - někteří si rádi povídají o všem možném - jiní ne - a nemusí být nutně hned vyhořelí - prostě mají svůj svět a svůj životní rytmus. V mládí je to holt zase jinak - to Vás baví každá blbost.

doplněno 27.09.16 17:16:

- babkazov

- to sice jo - máte pravdu - ale za mlada člověka holt baví i ty slaboduché "pindy".

Alespoň já to tak mám - sice si s lidmi umím (snad) povídat - ale dlouho mne to nebaví. Ale mne nebaví ani koukat na různé reality šou ze života, nebo tzv. "životní" moudra v TV - každý to opravdu má jinak - a je mi jedno, jestli mne někdo vysává, nebo nabíjí - ale myslím, že opravdu "nabít" dokáže člověka kontakt se zvířaty.

Marcelko, máte pravdu. Ale zase z druhé strany, myslíte si, že si mladé ženy povídají na téma filozofického Seneky nebo řeší něco opravdu velikého? Nene, mají stejné slaboduché pindy jako jejich babičky. :)

hodnocení

0x

Vřelé díky za takovou otázku! Já to mám zrovna tak a čím jsem starší, tím je to horší. Každou chvíli sem píšu - rychle - jsem doma s postiženým synem a za těch 30 let toho mám plné zuby, sousedi na nic...No, k věci. Já jsem si také všimla, že po některých návštěvách jsem úplně zničená, tak jsem si toho začala všímat. Někteří lidi, myslím si, že i já, přehnaně reagují na energie ostaních lidí - ti je prostě vycucnou a pokud se člověk neumí bránit, tak mu je i fyzicky špatně. Mně se nedávno stalo, že jsem šla do Kauflandu, víceméně jsem prchla z baráku, protože manžel byl doma se synem a vedle soused zase dělal rambajs, tak si to tam projíždím, ani jsem nic nechtěla a ejhle - jedna paní od nás, která tam chodí na brigádu mimo zaměstnání, protože má manžela v invalidním důchodě a potřebují peníze. No, paní je celkem fajn, tak jsem se s ní zastavila a ona mlela, mlela...nemohla jsem se jií zbavit. Výsledek byl, že jsem přišla úplně vyplivlá, večer mi bylo blbě a pak jsem dokonce zvracela...Nebylo to poprvé, ale tady u mě vidíte extrémní případ nesnášenlivosti. Kdysi jsem to říkala doktorovi a ten mi na to řekl, že jsem moc citlivá a že je to vrozené a bude se tp léty zhoršovat. No to mám teda radost.

Dajko, jasně, ona mlela a mlela, vy jste slábla a slábla a ona od vás odcházela pěkně svěží, no pěkně si od vás stáhla energii a hezky pookřála na rozdíl od vás. To nemůžete takto nechat, již předem si představujte kolem sebe chomáč bílé husté mlhy, můžete ve své fantazii udělat více vrstev a více barev, každá chrání před něčím, ale stačí ta bílá.

iveta*
hodnocení

"dajka"to jste mě tedy moc nepotěšila,obrazně řečeno.:(Alespoň vím,čím to je.Už jsem se chystala jít k doktorovi,aby mě někam poslal.A že to bude ještě horší,si už neumím ani představit.Šťastní ti,co to neznají!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]