Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co platí na skleněné odměrce?

Od: david222 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Věřím, že mi zdejší rádci určitě poradí s mojí otázkou. Mám skleněnou odměrku.

Co znamená ta stupnice ČSN 250 ml? Platí tato hodnota, nebo ta na té stupnici vedle?

Rád peču, a řídím se tou stupnicí vlevo. Dřív jsem se řídil tou vpravo.

Na Googlu jsem nic o tomto dilematu nenašel :)

Dík za odpovědi

(Omlouvám se, zapomněl jsem tu fotku otočit)

doplněno 24.09.16 23:14:

Díky za odpovědi. Až teď mi to také došlo, že to je označení. Holt mi to moc nepálí *uf*

Co platí na skleněné odměrce?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že celkový objem nádobky je 250 ml, ale stupnice ukazuje pouze do 200 ml, protože zbytek (50 ml) končí až u hrdla nádobky. Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

Já bych řekla, že platí ta stupnice. To "ČSN 250 ml" na mne působí jako popis nebo označení obsahu celé nádobky.

levi8007
hodnocení

0x

Já bych zkusil vzít obyčejný hrnek (má asi 250 ml) a nalít ho tam.

hodnocení

0x

souhlasím s předchozími odpověďmi - těch 250 není stupnice, ale označení celkového obsahu nádoby, ale stupnice je jenom do 200 ml.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Odměrka je vyrobena podle příslušné ČSN. Maximální objem je 250ml, stupnice je do 200ml. Můžeš zkusit najít tu správnou normu a porovnat.

shop.normy.biz/...

jabraka*
hodnocení

0x

platí to,jak ukazuje LADIN.

Typ skleněné laboratorní kádinky je 250 ml dle ČSN normy,přesné měření je podle naznačené stupnice.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]