Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protažení krční páteře

Od: jakell® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

jak sedávám ve škole, v buse apod., mám te´d často celkem zablokovaný krk, tzn. nemůžu rychle otočit hlavu úplně nalevo. Znám pár cviků na protažení, ale ty nejsou nic extra, a tak se ptám vás, co mi poradíte, jak mohu kdykoliv a kdekoliv protahovat krční páteř?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sed, rovná záda, rovná ranena nezvedat!. V tytmu dechu pomalu předklánět hlavu, pak narovnat a hlavou udělat "šuplík". Bradou celou hlavu zasunout dozadu a pár vteřin držet. Uvolnit a cvik opakovat znovu. ;) Rovný sed, paži přes temeno hlavy, rukou podepřít spánek. Zatlačit hlavou do ruky, která tlak vrací. Držet několik vteřin a uvolnit. Pak ruce a stranu hlavy, spánku, vyměnit. ;)

Třeba, jak píše babka, ale nejlepší je protáhnout krk hned po spaní, než se postavíte na nohy.

hodnocení

0x

ráno sednu na posteli, pomalu otáčím 10 x doleva a doprava, pak hlavou napíšu celou abecedu a potom ruce v týl a tlačím bradu na prsa, co to jde. Hlavní je to poslední, svaly se potom nezkracují a to zamezí potížím, bolestem a pod, Od té doby mám klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]