Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menší velikost hrnce než plotýnka?

Od: lucccinna odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si pořídit nějaký malý hrnec na vaření vajíček ve vodě.

Mám sklokeramickou desku, co by se stalo kdybych měla menší hrnec než je plotýnka?

Může se plotýnka časem poškodit?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Poškodit by se neměla. Varné zóny sklokeramiky jsou proti přehřátí kontrolovány omezovačem teploty. Ten vypíná topné těleso, nebo sníží jeho výkon.k
.
Při použití menších průměrů nádobí dochází k ztrátám tepla po okraji varné zóny. Teda provoz je nehospodárný.
.
Ovšem větší hrnec, více vody, více energie na uvaření. Prašť jako uhoď...
Na vaření vajíčka je nejlepší nejmenší plynový hořák.

hodnocení

0x

souhlasím s hejkalem :)

vajíčka se dají vařit i v mikrovlnce, můžu jen doporučit - mám plastovou nádobu, do které vliju vařící vodu a vnořím vajíčka v takovém sítku - pak už jen odměřím přesnou dobu 3-5 minut v mikrovlnce... fakt super :)

hodnocení

0x

Také mám tuto desku a ne všechny hrnce sedí přesně na plotýnky (některé jsou i menší). Nemám dojem, že by se něco kazilo - spíš se zbytečně plýtvá elektřina.

hodnocení

0x

Myslím že to nevadí, nevšechny hrnce pokaždé pokryjí celou plotýnku. Ale já vařím vejce v takovém "vejcovařiči". Má to i stupně na jak chci vejce uvařit. Na měkko, na tvrdo, nebo na hniličku. Nikdy mne nezklamal a zapíská když dovaří. Maximální počet vajec je 6 a minimální dvě vejce. Ale mám ho už 29 let, dneska budou třeba už jiné a lepší.

lucccinna
hodnocení

Dobrý den,

to jsem chtěla slyšet, koupím si nějaký malý na vajíčka.

Děkuji,

hezký den vám přeji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]