Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena balíku.Chápete to?

Od: chatarka odpovědí: 10 změna:

Chystám se poslat balíček o váze 1.790g v rámci ČR. I vyhledala jsem si aktuální ceník České pošty a jsem z toho jelen. Balííček do 2 kg mohu poslat buď jako doporučené psaní za 60,- nebo jako doporučený balíček za 73,- a nebo balík do ruky za 117,-. Nechápu proč tolik variant, když do ruky mu to tak jako tak dojde. Nedávno jsem posílala podobný balíček , ale na vybranou mi nedali. Jednoduše jsem zaplatila 147,- protože 30,- z toho bylo na to, že uvádím KŘEHKÉ. Jen za to, že s tím nefláknou 30,-Kč! A cena balíčku stejná, jak jízdenka dospělého busem na stejnou vzdálenost!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jo, Česká pošta, typické zneužívání monopolu, je to k zblití. Cena dopisní známky je taky něco ...pokud to jen trochu jde, využívám soukromých dopravců.

mot
hodnocení

0x
doporucene psani je max. vyska 5cm. doporuceny balicek nema tusim zadny termin do kdy prijde,max cena pojisteni je par stovek. u baliku do ruky je garantovano doruceni do druheho dne,muzete ho pojistit na vyssi castku...

hodnocení

0x

Balíčky odesílám dost často,takže jen s údivem sleduji jak pošta stále svoje služby zdražuje,ale že by se zkvalitnila jejich práce? to tedy nepozoruji(alespoň ne na naší poště) Pro zajímavost např. doporučené psaní(zásilka) do 2kg stávalo ještě před nedávnem 37,-Kč.Ale to jsem trochu odbočila. Vysvětlím vám,jak to s těmi cenami je..Doporučené psaní kromě váhy musí splňovat také rozměry a to max.rozměr 50 x 35 x 5cm. pak 2kilový stojí těch 60Kč, čím lehčí,tím je cena nižší. Je-li rozměr balíčku větší než ten rozměr co jsem napsala, ale má těch 2kg už je to doporučený balíček a platí se 73,-kč.Ale opět je omezen rozměry-nesmí přesáhnout délku 60cm a součet všech stran 90cm a pokud tyto rozměry jsou ještě větší i když bude mít stále ty 2kg,zaplatíte tzv.balík do ruky za 117.-Kč ale opět je omezen rozměry délka nesmí přesáhnout 180cm a součet všech stran 240cm.Pokud chcete jen tzv. balík na poštu tak zaplatíte za 2kg 108,-Kč. Pak si k těmto zákl.cenám účtují ještě tzv..doplňkové služby.-dodejka 15,-Kč, dodání do vlastních rukou 8,Kč, křehké 25,-Kč atd. Nebudu vás s tím dál zatěžovat je toho hafo a jejich kompletní ceník má 97stran:-DJeště máte možnost poslat ho jako obyčejný balík, ale ten je bez dodejky,což je dost riskantní.Pokud by se balíček ztratil,nemáte v ruce žádný doklad. Jo a ještě něco, když uvedete cenu balíku vyšší než 500,- opět si za to něco připočítávají.Jó i pošta se holt chová tržně.Přece nebude pozadu za ostatními ! Ach,jo.

doplněno 22.09.16 00:19:

a kt ěm 147,-Kč za poslaný balíček, muselo být 25,- za křehké a 5 Kč za uvedenou cenu-čili pojištění. Jestli obsah balíku nepřevyšuje 500.-Kč a vy se s touto částkou v případě ztráty nebo poškození balíku spokojíte, nemusíte cenu udávat

hodnocení

0x
Balík mu tak jako tak do ruky nedojde.
Alespoň u mě se ještě nestalo, aby někdo dorazil s balíkem, vždycky mám ve schránce oznámení.
Jedno jak odesláno.

stonek*
hodnocení

0x

Inu, když dva dělají totéž, není to totéž. Jedná se o různé služby s různými paramatry, proto je také jiná cena.

chatarka
hodnocení

Už to mám! Poradil mi jeden jít na stanoviště PPL, že tam mi to odvezou za polovic. Jedině je třeba znát telefon na adresáta. A právě na Impulsu běžela reklama na zasílání zásilek, že stačí napsat www.zaslat.cz a podle toho, co napíšete do tabulky / odkud - kam , váhu a rozměry/, vám vyskočí nejvýhodnější dopravce!

chatarka, pak nám napište, kolik jste tedy platila.Docela mě to zajímá.

hodnocení

0x

A kde máte pojištění balíčku?

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud bydlíte v nějakém městě, kde má depo jedna z přepravních společností(PPL,DPD,INTIME, apod.), tak to pošlete jimi. Je to většinou levnější, než snailmail, a i když nebude, tak kvalita doručení je lepší..

chatarka
hodnocení

Takže na poště byl podán balíček o váze 1.785 kg s udanou cenou 500,- a nálepkou křehké celkem za 125,-Kč. Když jsem odcházela a remcala, že je to pěkně drahé, oslovil mne jeden známý, že mám příště jít na stanoviště PPL a balík poslat po nich. I zašla jsem se podívat, kde že to je. Zrovna vylezla ven dispečerka a já jsem jí řekla o právě odeslaném balíčku a jeho parametrech. Na dotaz: za kolik by to bylo jejich prostřednictvím, tak mi řekla, že 79,-. Rozhodovaly rozměry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]