Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik splácet-příjem 65tis

Od: domecek odpovědí: 8 změna:

Máme manželem dokopy příjem 65tis.

Kolik je unosné plácet hypotéku+inkaso?Mylíte, že při splátce 25tis.se pak dá ze zbytku normálne žit, ušetřit event.dovolená?2dosp.a 2 malé děti.děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilibald
hodnocení

0x

Zalezi, jake mate pozadavky na dovolenou, jestli treba kourite, pijete alkohol ... (polozky, ktere jsou vysoke) sectete a predse musite dostat vysledek ne?

Do hypoteky bych ale vzivote nesel. Do zadnych kseftu s bankama. Radeji se uskromnim, vydrzim kde bydlim a pak si poridim co chci. Bez banky - bez prikrmovani techto nenazrancu... ;)

ucet

Problém je, že dlouhodobě třeba šetřit v penězích, je velké riziko. A šetřit v něčem jiném také.

Já tohle zažil před cca 2lety. Na účtě jsem měl cca 1,5mil korun. Večer vystoupil v tv šašek z ČNB a prohlásil, že česká měna je moc silná, takže jí znehodnotí(oslabí). Během pár dní jsem přišel o cca 150tis vůči ostatním měnám.

Proto jsem se rozhodl, že dále nečekám a na jaře jsem kupoval nový barák.

To jo ale 1.5 melounu je stále 1.5 melounu jen si za něj koupíte méně. Není to tak že by vás banka připravila o peníze. Riziko máte ve všem, ať kupujete půdu nebo nemovitost. Hodně záleží na lokaci teda. Barák se může poškodit, půda znehodnotit...

jers

No vidíte, ve vašem případě ten "šašek" z ČNB dosáhl přesně toho, co chtěl. Už nesedíte na milionu a půl, ale pustil jste prachy do oběhu a roztočil jste spotřebu. Navíc pokud jste se zrovna jako na potvoru nechystal ten milion a půl korun utratit v zahraničí, ale plánoval jste utrácet jen v ČR, tak jste nepřišel bratru skoro o nic. Barák, který jste kupoval v ČR, jste určitě v Eurech platit nemusel.

Vilibald: Vzhledem k nízkým úrokum na hypotékách a spořících produktech byste vaším šetřením v konečném důsledku prodělal mnohem více peněz než, kdyby jste šel do hypotéky (ono totiž při vašem šetření byste musel platit nájem bokem, což při hypotéce ne...). Rozdíl by pak činil statisíce, které by vám hypotéka mohla ušetřit a to nemluvím o kvalitě života, kdyste si chtěl v co nejkraší době našetřit na bydlení...

ucet
hodnocení

0x

Výše splátky je taková, aby jste jí byli schopni splácet i když se vám nebude vůbec dařit. Takže spadnete s příjmem třeba na 20-30tis. Existují mimořádné splátky, kde můžete utlouci co vám zbyde.

Takže já bych ideální splátku viděl na cca 10tis kč měsíčně.

mot
hodnocení

0x
nejaky takovy prijem jsme meli kdysi taky, do toho hypo nejak 1,5mil, splatka 13tisic+ inkasa atd, dohromady pres 20, v prubehu splaceni byla nejaka mimoradna splatka, za 5 let hypo splaceno s rezervou...

hodnocení

0x

Ale na tohle přece nelze odpovědět. To musíte vyzkoušet sami. Každý člověk má jiné nároky na žití, na dovolenou tak podobně. Pro někoho to stačit bude, někdo jiný by měl málo. Já si myslím, že byste si to měli spočítat doma s manželem, jenom Vy znáte nároky Vaší rodiny a co je pro Vaši rodinu únosné a co ne. Mám kamarádku, která by s tím nevyšla. Také má dvě děti, žije sama, ale její měsíční příjem je daleko vyšší než 65 tisíc a podle toho se také chová a žije. Tohle je velice individuální. Ale podle mne by Vám to stačit mělo, ale jak říkám, záleží na tom na co jste zvyklí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]