Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit vodu v 1000 l nádrži

Od: jsem* odpovědí: 6 změna:

Potřebovala bych poradit, čím vyčistit vodu v zahradní nádrži 1000 l (krychle) tak, aby se dala používat i jinak než jen na zalévání. Máme kačeny indické běžce a oni se v této vodě jsou ochotné koupat jen jeden den, jenže já ji nemám možnost denně vyměňovat (mám jen 2 nádrže). Když jim napustím vodu z vodovodu, tak vydrží solidní i 5 dní, ale u nás stojí kubík vody 100,- Kč... Je tu někdo, kdo se vyzná v chemii? Díky za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nečistěte vodu, ale nádrž! Pak vám voda vydrží déle.

doplněno 22.09.16 11:44:

Nojooo, v květnu... *smich* Tak to je těch pět dnů ještě docela hodně! Nádrž je potřeba čistit tak často, aby se neměly možnost usazovat látky podporující kazení vody!

jsem*
hodnocení

To jsem udělala někdy v květnu, ale za chvíli to bylo zase zarostlé. Je to dešťovka...

jsem*
hodnocení

Dobrá rada nad zlato... Pán má jistě vlastní zkušenost... Zesměšnit umí každej, dobře poradit jen málokdo. Samotná nádrž má 65 kg, to není kýblíček, navíc když je v ní třeba 800 l vody... No, nemá tahle diskuse cenu.

ridick
hodnocení

0x

Já bych zkusil bazénovou chemii,například chlor shock.

jsem*
hodnocení

Myslíte, že by to kačeny mohli pak pít? Dřív byl sagen, ale ten se už nevyrábí

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že vodu není potřeba pro kachny čistit,pokud se nezačnou tvořit sinice.Ty se proti běžným řasám poznají tak,že ve vodě,nabrané z nádrže plavou nahoře-.Normální řasy,které kachnám neublíží,zůstávají rozptýleny,nebo se usadí u dna.Likvidaci řas v nádrži provádím tak,že do této nádrže vhodím dvě hrsti vápna.5asy sedimentují a vodu mohu čerpat seshora.

Ještě lepší by bylo,nádrže zakopat do země,voda se v nich neohřeje a zůstane čistá.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]