Nejste přihlášen/a.
Osobně žádnou běžnou potravinu nejím s odporem.
Ale manžel by nikdy nevzal do úst koprovou omáčku a dušenou mrkev.
Mám kamarádku, ani náhodou by nesnědla bramborový salát, rajčata a cibuli. Také máte k některému jídlu odpor?
Měla jsem na mysli u nás běně podávané potraviny, šneky ani kobylky či červy a žabí stehýnka také nejím
Syrový rajčata. Miluju rajskou polívku i omáčku, kečup, protla, pizzu, sním klidně zapečený rajčata s mozarellou. Ale syrový rajče nedokážu prostě polknout.
jezevecek mam to stejne, rajce v kuse v zadny forme, ani zapeceny, ale jak je v kecupu, omacce nebo protlaku tak zadny problem
jinak nemuzu buchticky se sodou, zemlovka, cuketu, celer,rozinky, zazvor, drskovou polivku a z vnitrnosti vlastne jen jatra
Jak tak koukám, tak s téměř většinou odpovídajících bych mohl mít společnou lednici a spíž, aniž by hrozily bitvy o to, co kdo komu snědl - to, co nejedí ostatní, já vesměs miluju a to co nejím já, nikdo nejmenoval
Co do mne nikdo nedostane v žádném případě - salátovou okurku v jakékoli podobě, cokoli z cukety (u obého mi stačí cítit jen ten pach a mám žaludek až v krku), baklažán a podobné "zeleniny", hlávkový salát s kyselým mlékem či kefírem ( s octem či jen holý jíst můžu), rajčatový salát, obecně (asi téměř všechny) domácí zavařeniny, kompoty a šťávy, povidla (všeobecně). Špagety "v metráži" (rozsekané na kousky mi nevadí) a taky mi vadí motání špaget vidličkou na lžici (ten zvuk). Kaše z ovesných vloček. Lunchmeat. A taky styl svačiny "cokoli mezi 2 chleby" (vadí mi ten pach, který to takhle zabalený chytí). Pomeranče, mandarinky, hroznové víno s peckami. Znojemská omáčka, španělské ptáčky (to oboje sním, když není vyhnutí, ale nepochutnám si na tom). Z polévek zelňačka, kapustová, kedlubnová a pod.
Naopak třeba špenát miluju (když je s knedlíkem, ani nemusí být maso). Jinak jsem doslova klasický milovník poctivé české (hlavně omáčkové) kuchyně (bez houskových knedlíků bych asi umřel).
Luštěniny. Když jsou rozmixovaný nebo třeba jen vodu z fazolačky sním, ale kousnout třeba do čočky...obrací se mi žaludek. A pak asi ty dršťky. To je taky blééé. A syrovou cibuli.
Doteď a je to 40 let si pamatuji jak mi učitelka ve školce nutila fazolovou polívku. Prý když ji nesním, tak mi ty buchty / druhý chod byla tvarohová buchta / dá do té polívky. Dala. Dodnes si ten hnus pamatuju, ale nesnědla jsem to.
V oleji naložené různé sýry - hermelín nebo feta. Saláty s majolkou. Rybičky v konzervě v oleji, šproty, bůček, chobotničky v oleji.
Liška mě pobavila tím, že nejí kližky. Já nejím ani lišky a ani kližky.
Zdravím,
tak u mě to jest všechno maso (největší kekel dršťky, játra), olivy, houby, ryby, kroupová kaše, majonéza, teplé mléko, uvařená paprika, ohřátý sýr (příp. smradlavý).
Jako vegan jsem se naučila zeleninu milovat, ta mi už neva, žaludek si zvykl, čili v pohodě pozřu syrový, hořký špenát, rukolu atp.
Nevím, ale záleží hlavně na úpravě, zpracování, ochucení. Znal jsem pár jedinců co nemohli vzít určitou pochutinu do úst leta letoucí, pak se jim poštěstilo narazit na dobrou úpravu a od té doby se mohou po tom vyloženě umlátit.
Jenže většina lidí už v životě neochutná neoblíbené jídlo nebo potravinu už s přesvědčením, že jim stejně nebude chutnat, protože jim prostě nikdy nechutnalo a přitom to může být najednou díky přípravě nebetyčná lahůdka.
pidler:
ono je taky smažení a smažení, když je provedeno správně, tak na tom nic nezdravého není, jen se okrádáš o další způsob přípravy jídla
No, já vydržel výše uvedený špenát nejíst přes 20 let. Potom jsem požádal ženu o přípravu extra porce, ochucené a vyšperkované, abych přebil očekávanou prvotní negativní reakci. A výsledek? Snědl jsem toho čtyři lžíce a zůstaly v žaludku. Pokud to bude jediné jídlo na světě, hlady neumřu, ale dobrovolně to jíst nikdy nebudu .
Párky, salámy, některé paštiky zdokonalené ečky a také sladkosti, které hrají všemi možnými i nemožnými barvami. Naopak koprovku a dušenou mrkev mám moc ráda
helenak:
"Éčka" nejsou jen chemie, to se jen tak mezi lidma rozšířilo, stejně jako, že to co je bez glutamátu je jedině zdravé
Jsem asi vyjímka, chutná mi takřka všechno, co jste tady vyjmenovali. Po špenátu bych se utloukla, vařím sama výtečnou dršťkovku, mám ráda všechno ze zabíjačky, včetně krup, prdelačky, jelit i ovaru. Nevadí mi tlusté maso, tedy takové prorostlé. Koprovku jsme měli právě dneska. S vajíčky. A olomoucké syrečky, když jsou správně uležené, to je lahoda. Chutnají mi i ty plíčky, sním jazyk, sním všechny vnitřnosti, mám ráda všechny druhy ryb. Nevadí mi luštěniny. Svíčková z koňského masa se mi povedla stejně vynikající, jako z hovězího. Jsem prostě takový vděčný strávník.
Nechutná mi kozí sýr, cítím tu kozinu, dále mi nechutnají olivy. Nemusím červenou řepu a dušenou mrkev. Pokud je to ale nutné, i tyto 2 věci sním. Mám to ze školky, pokud bych nechala řepu či mrkev na talíři, děti by pištěly: Paní učitelka to nechala, já to taky nechci... A tak jsem šla statečně příkladem. Ale nevyhledávám to.
A nejradši? Mám asi řízky, nejraději z krkovičky, ale nevadí ani kuřecí, /ne moc upražené a raději silnější/ a bramborový domácí salát. A taky ten špenát. K němu skopové na česneku a majoránce. Koupila jsem na podzim zabitou ovci /napůl s dcerou/, tak si užíváme skopového. Je to lahůdka.
Myslím, že člověk by měl ochutnat všechno, co je mu nabídnuto. Většina z toho mu jistě zachutná. A když ne napoprvé, časem určitě. Jaga.
V jídle vybíravá nejsem, zato v pití. Nenapila bych se piva a mléka.
Pivo - je nechutné, hořké, smrdí. Za celý svůj život jsem ho dohromady vypila stěží půl malé odlivky a nikdy jsem mu nedokázala přijít na chuť. A teď, chlapi, do mě!
Mléko - nevezmu do pusy už ode 2 let, po těžké spále. Od té doby ho do mě nikdo nedostal. Žádné, ani syrové, ani svařené, sladké ani kyselé, podmáslí, kefír...nic.
Zajímavé je, že ochuceného mléka se napiju s chutí. Kakao, bílou kávu, mléčné koktejly s ovocem, zakysané ovocné mléčné nápoje, to všechno mohu. Jen to nesmí být bílé a cítit po mléku.
Z takových zákazníků by pivovary i mlékárny rozhodně radost neměly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.