Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ke guláši?

Od: adamnovak odpovědí: 29 změna:

Chtěl bych poradit jakou přílohu zvolit ke guláši mimo rýže, těstovin a knedlíků? Jaká se k tomu asi nejvíc hodí? Cizrna, čočka, fazole, soja? Díky za tip...

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když guláš, dobrej, tak s chlebem či rohlíkem a pivem.

host*

strejc: pravda, pravda, s dobrým chlebem, křupavým rohlíkem, houstičkou s kmínem, to je dobrota

hodnocení

0x

Exluzivní příloha k hovězímu guláši jsou bramboráčky.Levná a jednoduchá alternativa je chléb.

hodnocení

0x
Nejvíce se hodí bezesporu knedlík. Těstoviny budiž, já mám rád jako přílohu i bramboráčky. Ale rýže, čočka, cizrna a pod - to už mi přijde mimo...

hodnocení

0x

Ke guláši, snad jako k jedinýmu jídlu jde z klasických příloh snad vše. Nejlepší je samozřejmě s chlebem.

Ale cizrnu, čočku, fazole či soju? Tak to tedy rozhodně ne, tím se i sebelepší guláš zkazí.

iz*
hodnocení

0x

Zkuste brambory., je to dobrá kombinace

jofa*

ivzez: Naprostý souhlas. Brambory jsou vynikajíci s gulášem i když knedlík je knedlík a chleba v "nouzi".

Brambory dávám do guláše (vepřového, kabanosového, buřtguláše) normálně. Jako přílohu asi nee..

Chleba (nebo jiné pečivo) kdykoliv, knedlík v nouzi (nebo v hospodě)... *smich*

hahanaj*
hodnocení

0x

chleba ke guláši je nej...

hodnocení

0x

Já mám nejradši chleba :)

uska*
hodnocení

0x

Já miluji ke gulášku bramborový knedlík.

culdabulda1*
hodnocení

0x

z Vámi vyjmenovaných příloh bych asi zvolila fazole. Nebo možná bramboráčky? - nebo výborné by byly i bramborové knedlíky, nebo nějaké noky "uhňácané" s bramborami a rohlíky.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

...hlasuju pro chleba...

hodnocení

0x

Za mne- pečivo-rohlík chleba,možná celozrné pečivo,knedlím ,těstoviny!

hodnocení

0x

Osobně upřednostňuji lžíci. Vidličkou guláš protéká.

gulag
20.09.16 21:06

:-D

tc
hodnocení

0x

kuskus, bulgur

krtek*
hodnocení

0x

rýže, těstovina, cizrna, čočka, fazole, soja ke guláši? pro boha co je to za nápady?*bzum* knedlík nebo pečivo...

dam®
21.09.16 08:15
hodnocení

0x

noky...

hodnocení

0x

"...rýže, těstovina, cizrna, čočka, fazole, soja..."

No to snad ne! Neumím si představit, že by se to dalo pozřít (i když co by za to asi daly děti v rozvojových zemích? *smich* ). Ke klasickému guláši nejlépe klasický rohlík (není li rohlík, tak chleba), případně klasický (houskový) knedlík.

promon:

...bezesporu patří knedlík...

češi jsou schopni dát knedlík k čemukoliv co má omáčku, neříkám, že ke guláši nejde, ale bezesporu? Původní to rozhodně není. *smich*

magdon, babajaga:

do opravdu dobrého kotlíkového guláše fazole patří ;)

hodnocení

0x

Pokud se Vám podaří udělat opravdu dobrý gulášek, proč ho kazit nějakou čočkou, fazolemi, sojou či cizrnou: Kruciš. To je podobné, jako byste opekl dobrou domácí jitrničku, postříkal ji šlehačkou a podával s piškoty. *bzum* Lidé už nevědí, co do té huby dát.

Ke guláši knedlík, rýži, nebo těstoviny. Dobrý čerstvý chléb či křupavé pečivo také není na závadu. Já osobně mám k dobrému guláši ráda i bramboru. A nově se často podávají bramboráčky. Což o to, chutné to je, ale těžké na zažívání. Mastné opečené bramboráčky, k tomu guláš se základem ze sádla a cibule...

Kdysi dávno byla v práci k večeři nabídka guláše s tarhoňou. Nevěděla jsem, co to je, ale protože mám ráda neznámé věci, dala jsem si to. Bylo to vynikající. Tarhoňa je něco jako těstovinová rýže. Takové jakoby strouhání a k němu chutný guláš.

Od té doby jsem to už nejedla, ale vzpomínám na to ráda. Ovšem - guláš s čočkou, cizrnou, sojou? Děkuji, nechci, raději mi ukrojte krajíc dobrého chleba. Některými přílohami se jídlo pozvedne, jinými pokazí. Myslím, že tady je to spíš to druhé. Jaga.

adamnovak
hodnocení

Sakra, to tu není nikdo kdo by chtěl jíst guláš na zdraví způsob? Knedlíky, pečivo? To ani náhodou, nezdravé a tučné...

Eh, popravdě pokud chci jíst zdravě tak si neudělám guláš ale nějaký salát :-D

Nemyslím si že guláš je zrovna zdravé jídlo :-D

Máte pravdu, hovězí guláš je nejlepší s pampeliškovým listím *blee*.

Myslíte, že je tučnější rohlík, nebo samotný guláš?

adamnovak:

vždyť si můžeš uvařit cokoliv jakkoliv, zdravě, nezdravě, třeba i guláš s cizrnou, sojovým masem, ale už tomu neříkej guláš, to že to má nějaký základ shodný s gulášem neznamená, že se tomu může říkat stejně, už je to prostě něco jiného a mělo by to mít i jiný název *smich*

Rozesmívá mě jak spousta lidí s každým prdem chodí na poradnu, vždyť fantazii se meze nekladou, nikdo nikomu nebrání experimentovat, a taky co chutná jinému nemusí chutnat druhému.

cesmina*
hodnocení

0x

Zkuste to .Uvidíte co Vám bude osobně vyhovovat.Začněte třeba cizrnou.

Osobně bych zkusil pohankovou kaši. Protřepat, nemíchat. ;)

Sakra, to tu není nikdo kdo by chtěl jíst guláš na zdraví způsob? Knedlíky, pečivo? To ani náhodou, nezdravé a tučné... Když mám volit mezi nezdravým,tučným a zdravým a hnusným volím to první. Když se budu chtít cpát cizrnou nebo polentou, nebudu si k tomu dělat guláš ale něco co se k nim hodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]