Co ke guláši?

Od: Datum: 20.09.16 18:08 odpovědí: 29 změna: 21.09.16 12:49

Chtěl bych poradit jakou přílohu zvolit ke guláši mimo rýže, těstovin a knedlíků? Jaká se k tomu asi nejvíc hodí? Cizrna, čočka, fazole, soja? Díky za tip...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.09.16 18:10
avatar

Když guláš, dobrej, tak s chlebem či rohlíkem a pivem.

Od: host
Datum: 20.09.16 18:14

strejc: pravda, pravda, s dobrým chlebem, křupavým rohlíkem, houstičkou s kmínem, to je dobrota

Od: wamp®
Datum: 20.09.16 18:15
avatar

Exluzivní příloha k hovězímu guláši jsou bramboráčky.Levná a jednoduchá alternativa je chléb.

Datum: 20.09.16 18:16
avatar
Nejvíce se hodí bezesporu knedlík. Těstoviny budiž, já mám rád jako přílohu i bramboráčky. Ale rýže, čočka, cizrna a pod - to už mi přijde mimo...
Datum: 20.09.16 18:26
avatar

Ke guláši, snad jako k jedinýmu jídlu jde z klasických příloh snad vše. Nejlepší je samozřejmě s chlebem.

Ale cizrnu, čočku, fazole či soju? Tak to tedy rozhodně ne, tím se i sebelepší guláš zkazí.

Datum: 20.09.16 18:38
avatar

Zkuste brambory., je to dobrá kombinace

Od: jofa®
Datum: 20.09.16 18:49

ivzez: Naprostý souhlas. Brambory jsou vynikajíci s gulášem i když knedlík je knedlík a chleba v "nouzi".

Datum: 20.09.16 22:23

Brambory dávám do guláše (vepřového, kabanosového, buřtguláše) normálně. Jako přílohu asi nee..

Chleba (nebo jiné pečivo) kdykoliv, knedlík v nouzi (nebo v hospodě)... *smich*

Datum: 20.09.16 18:57

chleba ke guláši je nej...

Datum: 20.09.16 18:57

Já mám nejradši chleba

Od: uska®
Datum: 20.09.16 19:07

Já miluji ke gulášku bramborový knedlík.

Datum: 20.09.16 19:08
avatar

z Vámi vyjmenovaných příloh bych asi zvolila fazole. Nebo možná bramboráčky? - nebo výborné by byly i bramborové knedlíky, nebo nějaké noky "uhňácané" s bramborami a rohlíky.

Datum: 20.09.16 19:49
avatar

...hlasuju pro chleba...

Datum: 20.09.16 20:57
avatar

Za mne- pečivo-rohlík chleba,možná celozrné pečivo,knedlím ,těstoviny!

Datum: 20.09.16 21:03

Osobně upřednostňuji lžíci. Vidličkou guláš protéká.

Od: gulag
Datum: 20.09.16 21:06

:-D

Od: tc
Datum: 20.09.16 22:42

kuskus, bulgur

Od: krtek
Datum: 21.09.16 08:03

rýže, těstovina, cizrna, čočka, fazole, soja ke guláši? pro boha co je to za nápady?*bzum* knedlík nebo pečivo...

Od: dam®
Datum: 21.09.16 08:15

noky...

Datum: 21.09.16 08:17
avatar

"...rýže, těstovina, cizrna, čočka, fazole, soja..."

No to snad ne! Neumím si představit, že by se to dalo pozřít (i když co by za to asi daly děti v rozvojových zemích? *smich* ). Ke klasickému guláši nejlépe klasický rohlík (není li rohlík, tak chleba), případně klasický (houskový) knedlík.

Od: bmbx®
Datum: 21.09.16 10:05

promon:

...bezesporu patří knedlík...

češi jsou schopni dát knedlík k čemukoliv co má omáčku, neříkám, že ke guláši nejde, ale bezesporu? Původní to rozhodně není. *smich*

magdon, babajaga:

do opravdu dobrého kotlíkového guláše fazole patří ;)

Datum: 21.09.16 09:10
avatar

Pokud se Vám podaří udělat opravdu dobrý gulášek, proč ho kazit nějakou čočkou, fazolemi, sojou či cizrnou: Kruciš. To je podobné, jako byste opekl dobrou domácí jitrničku, postříkal ji šlehačkou a podával s piškoty. *bzum* Lidé už nevědí, co do té huby dát.

Ke guláši knedlík, rýži, nebo těstoviny. Dobrý čerstvý chléb či křupavé pečivo také není na závadu. Já osobně mám k dobrému guláši ráda i bramboru. A nově se často podávají bramboráčky. Což o to, chutné to je, ale těžké na zažívání. Mastné opečené bramboráčky, k tomu guláš se základem ze sádla a cibule...

Kdysi dávno byla v práci k večeři nabídka guláše s tarhoňou. Nevěděla jsem, co to je, ale protože mám ráda neznámé věci, dala jsem si to. Bylo to vynikající. Tarhoňa je něco jako těstovinová rýže. Takové jakoby strouhání a k němu chutný guláš.

Od té doby jsem to už nejedla, ale vzpomínám na to ráda. Ovšem - guláš s čočkou, cizrnou, sojou? Děkuji, nechci, raději mi ukrojte krajíc dobrého chleba. Některými přílohami se jídlo pozvedne, jinými pokazí. Myslím, že tady je to spíš to druhé. Jaga.

Od: adamnovak
Datum: 21.09.16 11:26

Sakra, to tu není nikdo kdo by chtěl jíst guláš na zdraví způsob? Knedlíky, pečivo? To ani náhodou, nezdravé a tučné...

Datum: 21.09.16 11:30
avatar

Eh, popravdě pokud chci jíst zdravě tak si neudělám guláš ale nějaký salát :-D

Nemyslím si že guláš je zrovna zdravé jídlo :-D

Datum: 21.09.16 11:30
avatar

Máte pravdu, hovězí guláš je nejlepší s pampeliškovým listím *blee*.

Myslíte, že je tučnější rohlík, nebo samotný guláš?

 

Od: bmbx®
Datum: 21.09.16 11:37

adamnovak:

vždyť si můžeš uvařit cokoliv jakkoliv, zdravě, nezdravě, třeba i guláš s cizrnou, sojovým masem, ale už tomu neříkej guláš, to že to má nějaký základ shodný s gulášem neznamená, že se tomu může říkat stejně, už je to prostě něco jiného a mělo by to mít i jiný název *smich*

Rozesmívá mě jak spousta lidí s každým prdem chodí na poradnu, vždyť fantazii se meze nekladou, nikdo nikomu nebrání experimentovat, a taky co chutná jinému nemusí chutnat druhému.

Datum: 21.09.16 11:38
avatar

Zkuste to .Uvidíte co Vám bude osobně vyhovovat.Začněte třeba cizrnou.

Datum: 21.09.16 11:41
avatar

Osobně bych zkusil pohankovou kaši. Protřepat, nemíchat. ;)

Datum: 21.09.16 12:49
avatar
Sakra, to tu není nikdo kdo by chtěl jíst guláš na zdraví způsob? Knedlíky, pečivo? To ani náhodou, nezdravé a tučné... Když mám volit mezi nezdravým,tučným a zdravým a hnusným volím to první. Když se budu chtít cpát cizrnou nebo polentou, nebudu si k tomu dělat guláš ale něco co se k nim hodí.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.