Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
zajímalo by mě, jestli existuje souhrn informací, nebo jejich osnova, něco jako kanál na streamu "Slavné dny" apod., který shrnuje všechny základní informace, který by měl-chtěl-mohl...znát každý trošku gramotný člen naší společnosti. Informace napříč tématy a dobou, dějiny, hudba, věda, technika, osobnosti...ve smyslu "včera zemřela Zaha Hadid" - "nééé, vždycky jsem doufala že něco navrhne i u nás" a ne "kdo to je?"
Víte o takovém místě/zdroji těchto informací?
Díky!
Dobrý den, např. viz odkaz (a je tam i vyhledávání). Zdravím!
Aha, tak to jsem Vás skutečně nepochopil zcela správně. Vy myslíte nějaké základní minimum "chytrých"informací ze všech oblastí a oborů a to se naučit? Podívejte se na komedii Světáci a tam je to hezky vysvětleno (na příkladech), resp. že to není možné zvládnout.
Dobrý den,
odkaz je na hlavní stránku wiki-nevím jestli je chyba ve špatném zkopírování adresy? Nebo jste to myslel jinak? Jestli mi tím chcete naznačit že si mám na wiki vyhledávat informace, můj dotaz byl jiný. Vím kde je hledat, nevím ale, které jsou ty "hlavní" které bych měla znát. Má otázka je jestli existuje souhrn mezníků napříč tématy a dobou, které by měl každý znát, snad je to takto výstižnější.
Díky!
Pořiďte si nějakou všeobecnou "encyklopedii"(nebo jak to nazvat) pro přípravu na VŠ - tam bývá shrnuto středoškolské učivo a většina věcí je tam takových, že se je vyplatí znát každému.
Třeba něco takového: img.patro.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.