Nejste přihlášen/a.
Přinutil vás pokles teploty abyste si už doma zatopili? A co řidiči, chystáte se přezouvat?
Ještě ne, ale počítám, že v řádů (pár) týdnů zavolám plynaře a nechám vyčistit a nahodit vafky.
Na čínském teploměru, koupeném u místního Vietconga, je 21 °C.
Pneu pro manželku jsem už nachystal, sám si asi chvilku počkám... Ale topit? Asi ne, to počká tak pár dní až týdnů - zatím mi stačí občasné sluníčko vytopit dům přes okna na příjemných 23 °C
Já jsem byla nachlazená a dostala jsem antibiotika. Byla jsem pořád nějaká nazmrzaná, tak jsem wafky nastarovala. Pustila jsem je na nějakou chvíli na vysoký stupeň, ať se vysmradí, otevřela jsem okna a šla ven se psem. Vysmradily se a teď už přes den stačí věčný plamínek, aby vyhnal syrovinu. Večer, tak na hoďku, na 4. A jsem celá spokojená. Ale mám kožešinkové papučky a v nich je mi skvěle. A na gauči taky psinečku Dorotku, ta je jako elektrická poduška.
Několik let za sebou bylo velice chladno, brzy přišel mráz, ale jen proto, aby spálil kytky na zahradách a muškáty za okny. A pak se oteplilo a zima se netvářila ani jako zima.
Kotel máme zkontrolovaný, topíme pár dní, vždy jen po ránu, aby se baráček prohřál, vstávám ráda do tepla, uvidíme, jak to bude dál
Zima mi zatím přímo není, ale když sedím pár hodin u PC, začíná být nevlídno. Dneska jsem proto zprovoznil cca 40 let staré WAW v obýváku (což není vůbec jednoduché, piezoelektrické zapalování už léta nefunguje). Zatím stačí temperování zapalovacím plamínkem, hlavní hořák není potřeba. Jenže jsem zjistil, že "zapalováček" hoří žlutým, třepetavým plamenem, takže to asi budu muset vyčistit (plamen hlavního hořáku je v pohodě). Přiznám se, že jsem tyhle WAW ještě nečistil (osobně je provozuju cca 15 let) a pochybuju, že by to vůbec někdy někdo dělal. WAW jsou tak blbě umístěné, že se při čištění musí komplet sundat ze zdi, aby se do nich vůbec dalo dostat
.
Termostat mám nastavený na 20 stupňů a posledních pár dnů jsou ráno teplé radiátory, takže termostat už sepnul a spustil kotel.
Musím ještě zkontrolovat množství vody v okruhu a odvzdušnit nějaké radiátory.
V práci jsme startovali kotelnu minulý týden, je tam ekvitermní regulace a kotle už přitápějí.
Přezouvat se zatím nechystám. Na jaře jsem nepřezul, že dojedu zimní, ale moc jsem nejezdil, takže zkontroluji vzorek a jestli bude OK, nechám tak. Jestli ne, budu muset koupit nové.
Právě teď. Vzpomněl jsem si, jak ještě před pár dny se tady řešilo venku vedro (25°C) a pro mnohé s přáním, aby se již ochladilo. Tak to tady máme. Říjen, listopad, prosinec, leden, únor, březen, duben ... topit. Pěkná perspektiva a samozřejmě jako vždy ve střední Evropě, potažmo v ČR, nejchladněji.
Tak u nás prší a je celý den kolem deseti stupňů. Doma mám sice všude 20 stupňů na teploměrech, ale psychicky jsem to nevydržela a právě před hodinou jsem si zapnula topení. Hned jsem se cítia nějak lépe. Ale za hodinu to vypnu, protože tady se teplo šíří hodně rychle. Už jsem si musela sundat svetr.
My máme rádi teplo hlavně v místnosti kde sedíme , je telka a počítač takže doma už otočeené kolečko na 22 st. a na chaloupce jsem si hodila pár kusů dřeva do kamínek -Petry a bylo moc hezky . Ale v ložnici né tam je asi tak 16 st.C. Dnes jsem byla v Praze nebyla zima a u nás vítr a pršelo.Je příjemné přijít do tepla.Bohužel už asi nebude líp a takto to bude trvat do dubna hrůza...
My jsme spíš nepřestali topit už spoustu let. Topení nevypínám, je to v automatu celý rok - krabička si poradí a mrznout nehodlám. Letos mi zaplo asi dva dny okolo 10.8., pak ale dlouho ne - to jsme se pak spokojeně koupali, večer seděli na zahrádce a jezdili po výletech. Už asi poslední 3 týdny spínalo nakrátko večer, jen tak zavlažilo. Dokud bylo hezky a sluníčko, tak bylo tepleji na terase, než v domě. Večer zavlažit bylo třeba. Ale od úterý to topí už i odpoledne, když přicházíme domů a je to příjemné přijít z té hrůzy venku do tepla. Nastaveno mám spoustu let přes noc a dopoledne 20°, odpoledne 21,5°, večer 22°.
Auta přezuju, až bude venku líp.
Ano už topíme. Naštěstí les s dostatečnou zásobou topení je nedaleko. Mám rád teplo a mít ještě doma nějakých 17 stupňů,dostat z toho angínu na to se můžu. Pneumatiky přezouvám tak někdy na přelomu října a listopadu,jak to vyjde. Teď se mi to zdá ještě brzo,i když tohle ochlazení už by na ně bylo. Radši jezdím na letních,ty zimní jsou jako jet po žvejkačce,proto to nechávám až když už jsou povinné
Tady je přes noc kolem 6°C, a přes den tak 15 - 18, takže topíme už 14 dní. Zatím tak na 50°C. Hlavně do koupelny. Teploučko je příjemný. Sice nám doma stačí tak 20-21°C, ale větrat se musí, a venku je sychravo.
A já mám už přezuto. Dojížděl jsem loňské zimní celé léto, a vyšlo to jen do začátku října. Tak jsem koupil nové, a nebudu muset "blbnout" za měsíc, až přijde sníh.
V sobotu 1. října bylo naposledy krásně teplo a v noci už pršelo a prší téměř každý den a dost se ochladilo. Takže od nedělního večera zapínáme kotel vždy večer kolem 18 hodiny a když jdeme spát, tak zase kotel vypínáme.
Ano od pondělka topíme každý den chvíly odpoledne, teplo vydrží i večer. Před tím tak dvakrát za týden. Už je opravdu chladno a já mám nejraději tak 25, když je venku i doma. To mi úplně vyhovuje. Sedět doma ve 20stupních by byl asi můj konec. Jsem od mládí děsná zmrzlina.Topíme dříví, uhlí rodinný dům 4plus1 i část sklepa, sušárna, chodba, někde vedou jen roury a ty sklep krásně vytopí. Tohle uplakané počasí nemám vůbec ráda a do jara je tak daleko. No ale co naděláme. Tak zdravim Alík
Ne netopím.Radiátor ale pouštím až venku poklesnou teploty pod cca -20°cpři teplotách pod cca-5°c jen zavírám ventilačky které otevírám (min jednu) na celou noc!Ale jinak jsem zjistil (PC mám u stoupaček) že už pouštěj teplo někdy od minulého týdne (cca od 3.X)
a zimáky na autí? Na jednom máme od koupě v květnu a na druhém nevím zda-li má cenu přezouvat,ale přezuji , buď dle normy tj.od 1.11 nebo dle počasí !
Prispejem aj ja trochu.Tak kúrime od soboty 8.10.(južné Slovensko).Dokonca nám 2x v noci prituhlo na prízemný mráz tak bolo ráno treba aj škrabať okná na aute.Odniesla to úroda-rajčiny pomrzli vonku.Do fóliovníka preventívne dávam na noc sviečku.Teraz je to už lepšie ale pre istotu.Paprike sa zatiaľ vo fólii darí,ostatné som už zo zahrady zlikvidoval.Ostala mrkva,jahody.Ešte bude treba posadiť cesnak..vypustiť záhradnú sprchu,vyfúkať závlahu,ryľovať,nachystať drevo do big-bagov pod strechu na terasu,odtiaľ odniesť gril,záhradný nábytok..mám toho ešte...
A zrovna včera som zhodil dole zimné kolesá čo by to už ďaľšiu sezónu nedali.Dojazdieval som ich cez leto.Takže teraz sú tam nachvíľu letné (idem na STK a s týmto by som neprešiel) a potom tam pôjdu namiesto týchto zodratých "papučí" poriadne "bagandže"Výsledok je taký že dali 27.000km kým som dal zo 4mm na 1,6mm.Ale toto je fakt konečná..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.