Nejste přihlášen/a.
Jako miminko jsem dostala od své babičky zlaté srdíčko, takové placaté, nechala tam vyrýt ozdobně můj monogram a na rub mé datum narození. Asi před deseti lety se mi podařilo srdíčko ztratit, stále mne to mrzí.
Manžel, tehdy tedy můj chlapec, mi v roce 1974 dal k maturitě krásný zlatý prstýnek. Takový jemný, něžný, s tmavě růžovým malým kamínkem. Měla jsem ho moc ráda. Byl to můj první zlatý šperk, nic jiného ze zlata jsem tehdy neměla. Prstýnku jsem si moc vážila a nosila ho často /ne stále/ i v pozdějším věku. Vydržel mi 41 let.
Loni v srpnu jsme přijeli z Havl. Brodu. Měla jsem na rukou 2 zlaté prstýnky, oba jsem večer sundala a položila na noční stolek. No a ráno tam ležel jen jeden, právě ten milý maturitní byl pryč. Postupně jsme prohledali kde co. Zásuvky noč. stolku, postele, proklepala jsem cíchy, nakonec jsme i postele odtahali, hledali pod nimi a pod kobercem. Nenašli jsme. Je to záhada, nikdo u nás nebyl. A i kdyby byl, určitě by nevzal jenom jeden a druhý tam nechal.
I když na různé věštkyně nevěřím, už jsem uvažovala i o tom, že se nějaké zeptám, kam ten prstýnek mohl zmizet. Je to hloupost, vím, ale moc by mě to zajímalo a je mi ho strašně líto. Že právě ten první, maturitní...
Kdybych jej ztratila třeba v řece při koupání, pochopím to, ale tahle ztráta byla tak zvláštní, nepochopitelná a tajemná, že z ní až mrazí.
Co bych za to dala, kdyby se mi vrátil. Jaga.
DÁREK Z LÁSKY /F. L. Čelakovský/
Když jsem šel přes lávky, našel jsem korálky
na pěti šňůrečkách zavěšené.
Dal-li je děvčátku milý na památku,
bude mít srdéčko zarmoucené.
Každý to dobře ví, že i ten nejmenší
dáreček z lásky je nejmilejší.
Přijde-li k ztracení, nikdy potom není
stříbrem ani zlatem k nahrazení.
babojago, to je opravdová záhada...
stalo se mi něco podobného - jako malá holka jsem si ráda hrála se šperky mé maminky a moc se mi líbil jeden prstýnek, tak mi ho slíbila k 17.narozeninám - konečně mi bylo 17 a pyšně si ho navlékla... za několik dní jsme s mámou šily šaty a najednou jsem prstýnek neměla - prohrabaly jsme odstřižky, šití, prohledaly podlahy, celý byt, ale prstýnek zmizel navždy... taky mi to od té doby leží v hlavě...a dlouho mě to opravdu moc a moc mrzelo
Babojago a nemohla to být straka obecná?Jsou to zloději důvtipní a šikovní a pokud je odhrnutá záclona vletí i na stůl,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.