Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě s druhým (třetím, čtvrtým) partnerem?

Od: plysak* odpovědí: 23 změna:

Ahoj dámy. Jsem už trochu staršího data, takže mám už nemoderní pohled na svět. "Trápí" mne jedna nezodpovězená otázka. To, že dnes rozvod má stejnou váhu jako koupě nových ponožek, už jsem pochopil. Takže: Netrvá dlouho a rozvedení si najdou nového partnera. Co mne na tom překvapuje je to, jak rychle si děvčata nechají udělat nové dítě. S partnerem, který si je ani nevzal a znají se sotva možná rok. U mužů to chápu jako borecký pocit zanechat co nejvíce potomků, ale co ty ženy? Je jim to rychlodítě jakousi zárukou zodpovědnosti partnera, když už nedosáhly obřadu? Nebo si skálopevně myslí, že podruhé,(potřetí, počtvrté) už to vyjde? Zaslepeni láskou jako ve dvaceti? Nebo se jim nechce chodit do práce?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Plyšáku, mám to jako vy. Nestačím se divit. *sok* Příjde mi, že je to jakási zvrácená snaha mít alespoň něco společného, jakýmsi podivným způsobem, trvalého, hmatatelného.

doplněno 18.09.16 08:45:

Danys, ale zamilovanost a dítě co nejdříve? Jak to jde dohromady?

dylin
18.09.16 08:11
hodnocení

0x

Ateismus *bezim*

danys*
hodnocení

0x
Asi jak u koho. Někteří jedinci se "zamiluji" pětkrát za rok a nevidí.. neslyší. Jiným se nechce fachat. Většinou se jedna o velice "inteligentní" jedince

plavest*
hodnocení

0x

Nedávno jsem byla na vítání občánků. Z přítomných rodičů byli jen jedni manželé, ostatní i přes to, že měli už druhé dítko nebyli oddáni. A někteří měli i třetí dítko s jiným partnerem. Těm ženám se divím. Většinou žijí u rodičů nebo maji hypotéku. Jak toto dopadne po letech, když je hypotéka psaná na muže je jasné. Muž prohlásí : já platím hypotéku, dům je můj, tvoje jsou děti, tak si je vem a běž.

janm*

Je to jednoduché, žena chce primárně dítě, je to "pud", některá více jiná méně, ty co mají děti "rády" děti chtějí zkrátka "užívají si je" je sice mají i s jinými partnery (i v mém okolí) ale ten důvod je většinou v těch dětech samých (viz. mé okolí) ne v partnerovi ony zkrátka využijí pouze příležitosti to dítě "mít", tam hraje roli ještě taková "logika" typu mám dvě děvčátka "chci ještě chlapečka"! a naopak, a pak chce ještě druhého a tak dál...:) Jinak řečeno druhý nebo třetí partner je "příležitost" pořídit si "další dítě" tak honem a pak celé září že už mají čtvrté, když se s partnerem rozejdou zůstává v nich jistá spokojenost "mají další dítě"...

doplněno 18.09.16 08:59:

Já se právě setkal s těmi které to dělaly "promyšleně" a "uváženě" tzn. dvě děti s prvním dvě s druhým a další se třetím více méně neřešily ani tolik toho partnera jako to že si "plnily svůj sen" "mít kupu dětí"...

doplněno 18.09.16 09:12:

Např. dvě ženy jedna má třetí s druhým a myslím že pokračuje, spokojená vysmátá zaměstnaná bez problému. Druhá má tuším již desáté (nestíhám to počítat) nebo kolikáté některé ji již dospívají jiné se teprve nedávno narodily, žije s mužem který pracuje rovněž bez problému ale u obou platí že děti mají protože je prostě "chtějí" , partner nepartner...

janm*

No a pak jsou v mém okolí takové které si "pořídili" chlapa cíleně jen kvůli dítěti protože jim tikají biologické hodiny, a ani se tím netají (mám ho jen kvůli dítěti, jinak mně moc partner nezajímá) zkrátka léta samy, pak si našli takového který byl ochoten jim to dítě udělat, s tím partnerem sice žijí (nesezdaní) společně se o dítě starají ale primární zájem je "to dítě" nikoli partner nejen že to je " vidět"ale prohlašují to i veřejně...

repkin*
hodnocení

0x

Poslední dobou je běžné, že přijde ženská, co má tři.děti, každé s jinym chlapem, čtvrté čeká s dalším a kurví (omlouvám se, nemám pro to slušný výraz) se zase s jiným. A pak brečí, že ji nikdo nechce a hlavně nikdo neplatí alimenty. Osobně to vidim tak, že holky jdou na diskoteku, s 3,5 promile se nechaji na WC či před diskotekou u popelnic zbouchnout prvnim frajirkem co jde okolo a dojde jim to až za pár dnů co mají hlavu v zachodové míse a v ruce pozitivní těhotenský test. Nezodpovědné z obou stran.

doplněno 18.09.16 09:06:

Zena okolo 40-50ti let ma 13 deti, jeji dcera (rocnik 1993) ma deti 6. Ani jedna nepracuje, o deti se nestaraji a ziji ze socialnich davek.

hodnocení

0x

Taky jsem se nad tím zamýšlela, je to opravdu, jak tu někdo psal, otázka inteligence. To je jakoby se nevykastrované kočce vysvětlovalo, a´t se na to vykašle a ty kocoury odhání. Bohužel kvůli dnešní době takových případů přibývá a jak já "deklamuji", na toto zajde západní civilizace - rodí se příliš málo chytrých a velmi hodně těch, kteří nejsou žádný přínos pro společnost a jen je ostatní musí živit. Před 100 lety by podobné "matky" někde chudery umřely v příkopu, dnes si společnost takové jedince pěstuje. Komu se můj názor nelíbí, tak vězte, že něco podobného bylo před pár měsíci v Reflexu.

janm*

Myslím že to není o inteligenci ale o "pudech" ženy v mém okolí co mají vícerodětí rozhodně "neinteligentní nejsou" a většina z nich má dobré pracovní místo...zkrátka chtějí "hodně dětí" tak si je "dělají"

haf

A myslite si, ze by se deti rodily jak na bezicim pasu, kdyby neexistovaly zadne soc.davky? Pudy by mely vzdycky zelenou, ale bylo by vic sterilizaci nebo antikoncepce jako samozrejmost :)

janm*

Jenže některé je chtějí "za každou cenu" a ne jen jedno...

xy

a není to dobré, že i přes to, že muži se méně chtějí ženit a mít děti, se ty děti rodí? Stále čteme, jak se manželství neuzavírají a dětí je méně a méně...

janm*

Já myslím že to dobré je pokud jde o "české ženy", a "česká partnerství" protože vlastně když má jedna žena více dětí tak to vlastně sanuje za ty co děti nemají vůbec. S tou porodností to u nás není tak špatné ale to jen za předpokladu že počítají "cizí" národnosti vietnamce, ukrajince, rusy, poláky, atd., co u nás trvale žijí...

I bez sociálních dávek bude hodně dětí. Když si chtějí plnit svůj sen, tak to udělají. Akorád až na to nebudou mít tak dítě strčí do krabice nebo šoupnou do děcáku.

rv*
hodnocení

0x

Myslím, že na to má vliv to, že toto nezodpovědné chování nevede díky řadě sociálních dávek k hmotné nouzi.

janm*

Zrovna u nás ty soc. dávky nejsou žádná sláva...

haf

Janm - soc.dávky jsou snad vsude u nas stejne, statem posvecene :). Kolik mate deti?

To nemusí být tak úplně pravda, když si nabrnkne zajištěného chlapa. I když se pak rozejdou, chlap platí alimenty a o to jde.

haf

Alimenty jsou samozrejme dulezita extra davka, jejiz vyse je zavisla na loveckych schopnostech ruznych zlatokopek *smich*

hodnocení

0x

Když jsem se ve škole setkávala s rodiči 3, často spíš 4 dětí, tak jsem z nich měla pocit, že pro ně starší děti přestaly být dětmi. Někdy v době, kdy dítě začalo být dost samostatné je "nechaly napospas osudu" - nedělaly s nimi úkoly, nedohlížely na ně odpoledne, naložily na ně starosti dospělého člověka - jako by ztratily dojem, že je někdo potřebuje (ačkoliv to tak samozřejmě vůbec nebylo!), tak měly nutkání mít opět toho malého človíčka, který je na nich závislý.

No a u nových partnerů si myslím, že hraje velkou roli ať už vědomý nebo nevědomý pud připoutat si nového partnera k sobě potomkem. Nikdy dřív jsem si to nemyslela, ale ano, muži zůstávají s partnerkami kvůli dětem. "Vždyť víš, vztah nefunguje, ale nebijem se, nehádáme, nenadáváme si... tak proč odcházet, když jsou děti..." slýchám v poslední době častěji, než bych chtěla.

I když tu není hlasování, dávám vám palec nahoru.

plysak*
hodnocení

Vaše odpovědi jsou zajímavé a plně uspokojily mé nechápání. ALE... zrovna jsem ji zase potkal...Máme tady v okolí bělošku (víte, kam mířím) , asi má teprve druhého partnera (všechna čest), a ten jí dělá jedno dítě za druhým. Fakt, bez přehánění. Netypl bych je za bůhvíjaké vzdělance, ale nesuďme podle zevnějšku. (ale upřímně, já bych na ni nevlezl) .Otázka zní, jestli i bělošku dokáže uživit plození dětí v tomto státě.

martinaa*
hodnocení

0x

Znám jednu, ehm...paní. První dítě má se známým kurevníkem, který má ob vesnice ještě dvě děti. Druhé dítě má s jiným, třetí holčičku s mužem, který se (údajně opilý) zabil v autě, a teď někdy porodí čtvrté, které čeká opět s tím druhým. Nechápe nikdo. Notabene, když se v červnu na rozlučce s dětmi válela s pátém měsíci po stole ožralá jak doga a domů ji museli vést.

A takový ksindl má čtyři děti a někdo se jich nedočká celý život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]