Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,asi to moc nepatří do poraďte,ale nedá mi to se nepochlubit svou blbostí.Od první třídy jsem nosil brýle na dálku a v 18-ti letech jsem chtěl zkusit kontaktní čočky.Má oční doktorka mě tenkrát poslala k místní optometristce,která byla až do nedávna jediná v okolí.Ta mi po vyšetřeních dala čočky za které jsem těžce zaplatil.Tenkrát jsem si říkal,že se hold nedá nic dělat a že to prostě něco stojí.Po nějaké době jsem šel na kontrolu a zeptal se jí na to,že na internetu jsem našel ty samé čočky za 1/5 její ceny.Bylo mi řečeno,že tyto čočky nemám objednávat,že jsou dobré maximálně na zkažení zraku a další oční problémy.Řekl jsem si že ona je doktorka a že jí se bude dát věřit.
Po pár letech u nás otevřeli novou optiku a jelikož v té staré měla dovolenou,vyrazil jsem do nové.Měl jsem sebou krabičku od starých čoček a chtěl ty samé.Překvapilo mě,že cena byla o 1/4 nižší než tam co chodím.Nová doktorka se hrozně divila proč si je neobjednám z internetu a když jsem jí řekl co mi řekla má doktorka,tak jen kroutila hlavou co že je to za hloupost.Chtěla znát i cenu co platím a když jsem jí to řekl tak zavolala nějakou asistentku a společně na mě koukali s otevřenou pusou.Od té doby si čočky kupuju z internetu a chodím jen na změření zraku a vše v pohodě.Je to sice má blbost,ale hold jsem věřil doktorce.
Taky jsem v 15 začala nosit čočky, doktorka mě tehdy vždycky po čtvrt nebo půl roce prohlédla zrak (v ceně za ty čočky), ale na VŠ jsem je začala objednávat z internetu. Poprvé jsem se bála za doktorkou přijít na kontrolu, bylo mi jasné, že jí bude divné, že jsem u ní už rok nebyla pro nové. Ale bylo to v pohodě, když viděla, že jsem si je od ní nekoupila, tak se zeptala, jestli je kupuju z netu, a informovala mě, že si prohlídku budu muset zaplatit. Občas ji teď napíše na pojišťovnu, ale to prý nemůže dělat často.
Ale je fakt, že u ní nebyl takový rozdíl v ceně a rozhodně mi nikdy nelhala. Dokonce jsem se u ní teď ptala na doporučení jiných čoček přímo z internetu, poradila. Když doktorka lže, tak je to síla... holt smůla, na hamtivého lháře se dá narazit všude.
Mimochodem, e-shopy s čočkami jsou taky zajímavý byznys. Např. vašečočky a čočkovník je jedna firma, která se tváří jako dvě a využívá silného postavení na trhu tím, že jednou má akci na něco jeden e-shop a vzápětí druhý. (A bůhví, jestli jich není více.) V podstatě tak tedy mají "akci" vlastně pořád a hloupí lidé kupují a kupují.
Angelli, 350,- na tři měsíce? Krásná cena. Doktorka je tedy pěkně drsná vyžírka. Já mám specifické rozměry (malý průměr i zakřivení) a velké dioptrie (10), takže mi vyhovují dvě značky. Jedny jsou na 18 hodin (tzn. velká spotřeba roztoku) za 500,- a druhé na den i noc (menší spotřeba roztoku) za 900,-. Ty druhé bych měla přestat nosit, začínají mi dělat problémy, ale ty první mi nesedí tak dobře. Skončím asi u toho, že budu ty dražší čočky nosit jen na den a kupovat litry roztoku
jj, je to stejné jako s brýlemi. Také stále slyšíme, jak by se náš zrak mohl zkazit, když si je nekoupíme za x tisíc v optice, ale za pade v hypermarketu?
Moje očařka mi nikdy brýle za pár pětek nezpochybnila, vždy v pohodě, bohužel už normálně v obchodě neseženu..
2masoni- přesně tak
gnvcx, kde jste se s tím proboha setkal? Kdo jim to do těch jiných obalů dá? To je šílené nedodržení předpisů (sterilita), hazard se zdravím. Že si doktorka prodá čočky za xkrát vyšší cenu a lže k tomu, tomu v pohodě věřím. Přendavání do jiných obalů už ne-e. Dodáte podrobnosti?
Aha, rozumím. To je asi celkem běžné nejen v tomto "průmyslu", koneckonců na spoustu mlék si firma jen nalepí svoji etiketu a prodává 3x dráž než "Tesco výhodný nákup" a jinak jde o stejný výrobek. Měla jsem z původního příspěvku dojem, že jde o činnost jednotlivých lékařů, kteří čočky levně nakoupí a pak s nimi nějak manipulují.
To víš, zlatokopka - využila tvojí neznalost, neváhala ani lhát jen aby z tebe vytřískala co nejvíc. Mmch. informace že ty z netu jsou jiné, nekvalitní atd. a přitom šlo o stejné čočky je trestný čin podvodu. Můžeš vymáhat škodu kterou ti tím způsobila. Ovšem bez důkazů to zapře, bude to tvrzení proti tvrzení a těžko uspěješ...
Doktorům jde v první řadě o prachy celkem často, nějaká pomoc a etika je vedlejší...
Odpoved je uplne mimo. Ale, kdyz vidim kolik stoji cocky, tak bych pouvazovala nad operaci laserem. Sama jsem ji absolvovala pred 19 lety a to bylo doslova v plenkach. Dnes je uroven zase nekde jinde. Vidim poradne, ale musim po pravde rici, ze se to za ty roky malinko zhorsilo. Mame souseda optika, tak jsem tam zrovna nedavno byla a rikal, ze kdybych chtela videt uplne super, tak je to na bryle s pul dioptrii, takze to zatim necham byt. Kdyz vezmu kolik by me ze tech skoro 20 let staly bryle a cocky, tak tohle bylo vynikajici reseni. Porad jsem resila, kdyz prijdu v zime do obchodu-bryle se zamlzi, kdyz jsem na bazenu-nevidim na hodiny (mela jsem 7 dioptrii), v lete samozaborvovaci skla nebo si nechat delat na bryle takove ty primackavaci. Bryle me rozhodne nechybi .
Laser je fajn, ale pořád to je zásah do jinak zdravého oka a pořád je riziko komplikací. Hlavně zhoršené vidění za šera, citlivost na prudké světlo, jizvičky... Komplikací je míň než dřív ale pořád jsou. Na druhou stranu nepotřebovat brýle je super, hlavně na ty bazény, přechody z tepla do zimy, sport atd. Finančně je určitě dlouhodobě výhodnější laser. Ale průšvih když se nepovede = kdo neriskuje nevyhraje, a kdo riskuje tak může vyhrát ale i prohrát...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.