Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brýle - žluté?

Od: cojetozabryle odpovědí: 3 změna:

Hezký večer,

vím, že existují různé druhy brýlí včetně různých očních vad, ale docela by mě zajímalo, k čemu jsou dobré (dioptrické) brýle se (asi) stále žlutými skly (alespoň to tak vypadá).

Jsou to nějaké speciální brýle, které je potřeba nosit při nějakých konkrétních obtížích očí, nebo je to něco na způsob slunečních brýlí či je to jen nějaký módní výstřelek, aby dotyčný zaujmul? K čemu je dobré stále vidět "žlutě"?

Myslím brýle toho zpěváka na tomto videu (uprostřed), má je stále, je to točeno uvnitř, takže žádné zabarvení od slunce by tam být nemělo.

Mám dojem, že podobné nebo stejné brýle (alespoň to tak vypadá) nosí i herec Vetchý.

Prozradí mi někdo, k čemu jsou takové brýle dobré? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Muzikant je má prostě jen proto, že je má. Já, takto zabarvená skla brýlí, používám při řízení vozu za ztížených viditelných podmínek. Tedy v mlze či v pološeru. A nejsou dioptrické, důležitá je barva a kvalita filtru...

hodnocení

0x

Žluté brýle zvýrazňují kontrast. Jsou vhodné například v mlze, nebo při silném sněžení (lyžaři) kdy je kontrast snížený. V černo-bílé fotografii se žlutý filtr používal na zvíraznění mraků, kdy šedobílé mraky na modré obloze prakticky nebyly vidět. Při použití žlutého filtru vyšla modrá barva výrazně tmavší, než barva mraků.

Zpěvák v sále je má zřejmě proto, aby vypadal zajímavější, nebo aby se mu zdál svět veselejší. Ty jeho brýle vypadají skutečně jako dioptrické.

doplněno 16.09.16 19:56:

Když skrz takové brýle koukáte delší dobu, oči se přizpůsobí a jejich barvu přestanete vnímat. Takže žlutě vidíte jen chvíli.

Mimochodem - pořád je lepší vidět žlutě, než rudě *smich*

balzerka
hodnocení

0x

Asi před 25ti lety jsem si koupila cyklistické brýle se žlutými skly. Měla jsem sluneční tmavé, to samozřejmě, ale tyto mi doporučili navíc do špatného počasí /zataženo, mlha/. Ale ten pán je má, asi aby byl zajímavej, něco jako recese.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]