Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převislé květinky

Od: zoy* odpovědí: 12 změna:

Sice je na internetu sposty typu a rad ohledně převislých květinek, ale chtěla bych se zeptat na Vaše osobní zkušenosti, popřípadě pro mne na nové typy převislých květinek na zahradu. Každým rokem sadím klasiku - muškáty a surfinky. Vzhledem k letošnímu létu, už je mám velmi zničené z deště, ale jak jsem viděla na ostatních zahrádkách, nejsem sama. A zkoušeli jste někdy kupovat tyto květiny na internetu? Viz třeba firma STARKL a podobné.

Moc děkuji za rady a odpovědi *slunce*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

0x

Zkuste třeba verbenu,bacopu,plectranthus.Jinak dávám přednost kupování těchto rostlin v obchodě či na tržnici.Tam vidím co si kupuji.

zoy*
hodnocení

Děkuji za typ, bacopu jsem ani neznala, ale na obrázku vypadá moc pěkně, určitě vyzkouším. Jsem zahradník teprve 3 rokem, ale květinky mám moc ráda :)

Bakopa má tu nevýhodu, že když kvítky odkvetou, neupadnou, ale zhnědnou a na svém místě zůstanou. Je to nehezké. ;) Já nesmírně miluji lobelky. Je jich opravdu velké množství (vzpřímené i převislé) a barev, až oči přecházejí. Bývala pouze nádherně modrá, ale dnes je celá škála barev. magazinzahrada.cz/...

Na jaře jsem dceři koupila ještě nekvetla, celá nebyla v květu.

doplněno 14.09.16 17:07:

Letos začátkem léta, jsem měla prázdný maličký truhlíček a shlédla jsem se v kopřivách. Jsou úžasné!

Převislé květinky
Převislé květinky #2
zoy*
hodnocení

Tuto květinku na zahradě mám, je pořád pěkná, ani déšť ji moc neublížil, jen jsem nevěděla jak se jmenuje, dostala jsem ji od kamarádky. Takže konečně vím a určitě ji příští rok na zahrádce mít budu. Děkuji *slunce*

zoy*
hodnocení

Ty kopřivy jsou opravdu krásné ;)

Uplne souhlasim s tim o te bakope, ty suche kvitky to kazi. Dokonce jsem takovy blazen, ze jsem je obrala a kytka byla potom zase nadherna, ale taky se musi porad zalevat. Nevim, pristi rok uz ji asi nechci. Take zboznuju ty koprivy.

Převislé květinky #3
Převislé květinky #4
zoy*
hodnocení

Marianda - I Vám děkuji za květinky a nádherné fotky. Obírání květinek mi až tak nevadí, surfinky jsem musela otrhávat taky denně, ale určitě je lepší mít takové, které si kvetou samy. *slunce*

hahanaj*
hodnocení

0x

pěkné jsou diascie v různých barvách a ipomea taky je ve 4 druzích a sněhová lavina

na fotce mám truhlík cca měsíc po zasazení

Převislé květinky #5
zoy*
hodnocení

Všechno je moc krásné, teď jsi jen vybrat *slunce* moc Vám děkuji

hodnocení

0x

Dobry den, kdybych mela doporucit jen jednu jedinou kytku kterou mam nejradeji, byla by to snehova lavina. A to proto, ze krasne voni, nejsou s ni nikdy zadne problemy a vloni jsem ji mela kolem chodniku krasne kvetouci jeste v puli listopadu. Davam ji do kombinace a jinyma kytkama. Taky bych jeste doporucila verbeny.

Převislé květinky #6
Převislé květinky #7

balzerka
hodnocení

0x

Na slunko Vějířovku / je trochu větší, ale v plném květu je parádní- modrá, růžová n. bílá, Sanvitalii-bohatá, ty žluté hvězdičky. Na polostín Bacopu / bílá a fialová/ , Lobelky povislé/ modrá, bílá, tm.modrá, růžová, Milionbells všechny barvy včetně pastelových. Do stínu fuchsie povislé.

doplněno 14.09.16 22:58:

Letničky nakupuji v zahradnictví n. květinářství. Přes internet spíš keře a občas trvalky.

72mona3*
hodnocení

0x
Starkl má krásné rostliny, ale dovoz. A to je většinou problém. Pokud chcete nakupovat rostliny, zkuste ve vašem okolí najít zahradnictví, popř. trhy. S takovými rostlinami pak není problém.
Musela jsem si najít, co je to "sněhová lavina" - už jsem ji měla loni, ale znám ji pod nazvem lobularia. Mohu jen doporučit. Letos se mi ji sehnat bohužel nepodařilo. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]