Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tabulka polohy slunce vzhledem k zemi

Od: h4ever® odpovědí: 7 změna:

Dá se někde na netu sehnat tabulka z níž by se dalo vyčíst kde* se v určité datum a čas nachází slunce? * - myslím tim polohu vzhledem k zemi ve stupních a jen pro ČR, např. 13.9. 18h: 270° (západ) ...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tabulka určitě existuje, ale mrkněte na toto:

http://suncalc.net/

hodnocení

To je pěkný, ale asi z toho neodečtu ty stupně. Jedině odhadem.

Ale pro základní orientaci mi to bude stačit. Dík

dobře, tak trochu podrobnější varianta...

suncalc.org/...

hodnocení

Úplně nejlepší pomůcka by byla, kdyby na stránce byla jen takový oblouk jakože obloha a na něm aktuální poloha slunce ve stupních jako na kompasu. A to samé s měsícem. Tak by se dala snadno určit orientace v terénu.

K čemu asi tak sloužil sextatnt?

doplněno 13.09.16 19:53:

Mimochodem, víte, co jsou sluneční hodiny?

hodnocení

Ale já mluvím o online pomůckách anebo o tabulkách které by se daly programově zpracovat. Sextant a solární hodiny mi jsou k ničemu.

doplněno 14.09.16 08:26:

A to GPS snad umí zjistil polohu 4 světových stran?

Když jste online, máte asi i GPS. Co chcete víc?

doplněno 14.09.16 20:43:

Jaksi jste nedokázal osvětlit, o co Vám jde. Pokud o světové strany, pak kompas je docela použitelné řešení. Pokud ho nemáte nebo mu nerozumíte, pak kombinace hodinek a slunečních hodin, o kterých jsem psal výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]