Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krabice z Penny marketu- nevadí brát je?

Od: nakupovatel odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

Napadla mě taková otázka, možná trošku zbytečná, ale proto dávám do volné diskuze.

Chodím několikrát týdně nakupovat do Penny marketu, a vždy si vezmu nějakou prázdnou krabici od zboží, abych si měl kam složit nákup.(Tašky si nekupuji ani nenosím).

Zatím mi nikdo nic neřekl, ale napadlo mě, jestli tím nějak penny marketu "neškodím", protože jsem nedávno četl, že se papír vykupuje za vysoké ceny, a např. v BILLE ani krabice nemají a hned je lisují do takových "bloků". Nebo naopak je penny market rád, že jim pomáhám ty krabice likvidovat? Nevím. :)

Co vy na to? Taky si berete krabice na nákup? :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co je to vysoká cena? Myslíte tu kačku za kilo? (z deseti výkupen co jsem našel jen jedna v Praze má za karton 2,8kč.)

Jinak nikdy jsem neslyšel, že by to marketům škodilo. Zrovna na tomhle nezbohatnou. Proč by jinak nechávali koše s krabicemi volně k odběru pro zákazníky?

Jo občas, když nemám tašku a neplánovaně mám víc věcí, než unesu v ruce, tak použiju krabici.

hodnocení

0x

Normálně si beru krabice a pokud tam nejsou, klidně poprosím prodavačku, zda nějaké nemají. :-D Nikdy nebylo námitek, naopak - podle mě jsou spíš rádi, že se toho zbaví.

hodnocení

0x

V Bille za kasami, když už člověk vychází ven, bývá krabic plno. Pokud potřebuji, vyberu si. Stejné je to třeba i v Kauflandu nebo v Tescu, tam je mají v takových klecích při východu z prodejny.

V Penny je nemají nikdy. Občas v uličce uprostřed prodejny narazím na vozík, kde leží krabice naházené bez ladu a skladu. Asi jak prodavačky doplňovaly zboží. Pak je odvezou dozadu a tam asi zmačkají. Z tého neučesané hromady si vzít mohu. Nikdy mi nikdo nebránil. Také se mi už stalo: potřebovala jsem krabičku určité velikosti. Neměli. Pokud v regálu bylo zboží ve 2 stejných krabičkách a v každé zpoloviny, přendala jsem zboží jen do jedné a druhou si vzala. Ovšem nemíchat různé druhy zboží. Nikdy jsem s tím neměla problém. Asi jim to nevadí a jsou naopak rádi, že to nemusí likvidovat. Jaga.

Jen si nedovedu představit, že si při každém nakupování vezmu krabici. To bych měla doma sběrné suroviny. Rozměrná červená taška v Penny stojí tuším 30 korun. Každého zhruba půl roku si koupím 3 nové, staré vyhodím. Nebo je nechám na brambory a podobné zboží. A mám vystaráno.

Teď budu asi vybírat krabičky až na Vánoce na cukroví. Jinak krabice nepotřebuji příliš často.

jentak*
hodnocení

0x

Kdyby nechtěli, aby jste si je brala, tak je nedávají k dispozici. Např. Jablonecký Kaufland je vloni úplně přestal dávat ven, zákazníkům, se zdůvodněním, že podle nějakého interního žebříčku jsou poslední ve sběru papíru.

ohneta*

To je pravda, proto se dávají do gitrů přednostně dřevěné bedýnky od zeleniny. Ty se totiž vyhazují do komunálního odpadu, za jehož vývoz firma musí platit. Pro tazatele: pokud si krabici nevyprázdníte, tak to jistě zaměstnancům nevadí.

hauu*
hodnocení

0x
Já v Penny pracuji a vím, že je to povoleno. Zákazníci se mě zeptají, zda si jí mohou vzít nebo si jí vezmou sami. Těch 99% zbývajících krabic se slisuje do asi 500 kilových bloků, ketré pak jedou k recyklaci.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Beru si krabice z Penny pravidelně. Dokonce jsem schopen ze dvou poloprázných krabic dát zboží do jedné a druhou si vzít.

Prodavačky o tom vědí, nikdy nic neříkaly. Jedinou vyjíámkou byly krabice od banánu. Ty prý vracely zpět, nebo co.

Ty dřevěné bedýnky mě překvapily. Myslel sem že se znovu používají a ne že se vyhazují.

mcmerkurion*

...dělám to přesně taky tak...

marekvoracek
hodnocení

0x

Krabice si z různých obchodů beru běžně, trochu mě tu překvapilo, že ty na banány se vracejí, snad, vždyť je to jen papírová krabice, ale možné to je, každopádně i ty doma mám. Ty křehoučké dřevěné se nedivím, že se vyhazují, vždyť jsou tak křehké, že by toho moc nevydržely...jediné, které se (nejspíš) zálohují, jsou ty z plastu - na pečivo, červené na maso a modré na zeleninu, zbytek se nejspíš vyhazuje.

Neberu si jen krabice, ale také vyházené multipacky od vratných lahví od výkupu, zvlášť v našem Kauflandu je toho vždycky hromada a nikdo to nechce. Mně se to hodí, nechci kupovat pivo v přepravce, tak si je dávám do multipacků a zbylý nákup do krabic.

Krabice pak doma účelně využiju, například na brambory, jablka a jiné věci, když už jsou špatné, tak použiji v zimě na zátop a topení. Nic nevyhazuji, vše zdělám.:)

5huz
hodnocení

0x

Nakupuji jenom do krabic. Nejlepší jsou papírové přepravky na okurky, rajčata atd.. Následně dávám do tříděného odpadu.

U nás v ČR normální ,ale v cizině na mě občas divně koukají. *frajer*

hodnocení

0x

Mám takové sousedy, takovou rodinu, která taky takhle nakupuje. Do krabic. A pak celou tu krabici narve do popelnice a z poloviny ji zaplní. Ani omylem, ji nikdo z nich, nesešlápne a nevhodí Do tříděného odpadu. Takoví lidé jsou neštěstím. *plac*

doplněno 14.09.16 07:15:

Krabice, to myslíte doopravdy?! Mám postát u okna s foťákem, sousedy pohlídat, vyfotit a nahlásit policii? Případně z pudlice vytáhat a odnést do modré pudlice? Tohle myslíte doopravdy? *plac*Jakože NEBUĎ LHOSTEJNÝ!

krabice

Neštěstí je, když o tom někdo jen kecá a nezjedná pořàdek. Nafotit, oznámit Městské policii, dosvědčit. Město ví jak postupovat.

A pokud se mi do toho nechce, tak krabice vytáhnu a dám je do tříděného odpadu. Hlavně nekecám, ale konám.

doplněno 14.09.16 09:33:

Odpověděla jste si sama

tiffany*
hodnocení

0x

Takhle nakupuje hodně lidí, řekla bych, že čím dál víc a nikdy jsem si nevšimla, že by to někomu z prodejen vadilo. Je to velmi praktické a určitě i ekologické, až na výjimky, o kterých píše babkazov, k tomu nemám slov. Hodit krabici jen tak do popelnice je prostě tupost a nezbývá, než doufat, že to ty lidi taky jednou pochopí. Já sama nakupuji čím dál víc do papírových tašek a nemůžu si je vynachválit, složené jsou úhlednější, lépe se srovnají, hodně vydrží a připadám si, že taky dělám něco pro přírodu ;).

sebod*

. Přesně od okurek a paprik jsou nejlepší. A my to máme doma udělaný tak, že místo koše na odpadky máme tyhle krabice. Krabici s odpadky vezmu a vyhodím. Nemusím nic vymývat.

Děláme to doma úplně stejně - dáváme odpadky do pevné krabice a potom vše rovnou vyhazujeme. Další krabice jsou potřeba na odchov různých kuřat, krůťat, housat apod., což postupně probíhá někdy od března až do června. V zimě jsou potom krabice dobré na podpalování. Čili značnou část roku jsou velice užitečné. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]