Nejste přihlášen/a.
Marně si lámu hlavu: Kreslím portréty uhlem. Snad se to i lidem líbí (soudím tak podle toho, co mi píší). Objednávek ale mám minimum! Leda tak, když někde portrétuji, pak se přidají další zájemci. Nevím, v čem je problém. Může za to můj web www.portretistka.cz nebo můj styl, cena a nebo dnes prostě kreslený portrét nikdo nepotřebuje? Díky za názor. Pavla.
Nejsem žádný znalec umění, ale jako běžný člověk, o které tobě zřejmě jde nejvíc, to řeknu upřimě - mě se to nelíbí. Nenašel jsem jediný důvod, proč si něco takového objednat. To bude možná tvůj problém. Bohužel ti neřeknu, zda je to tvým stylem, nebo celkovou atmosférou stránky, protože to sám nevím.
Bez urážky, osobně se mi ty portréty moc nelíbí, ale to je individuální záležitost... Obrazy na Project-baraka se mi líbí o dost víc. Možná bych to na stránky o portrétech doplnil, může být dobré když lidé uvidí že neděláte jen portréty (což dnes dělá kde-kdo) ale opravdu o malování a umění něco víte...
.
Podle Toplistu je návštěvnost slušná, stránky jsou i trošku optimalizované pro vyhledávače, takže v tom problém nevidím. Ale nikde na stránkách nevidím to nejdůležitější - velké tlačítko OBJEDNAT PORTRÉT! Návštěvníkům webu prostě vůbec nemusí dojít, že si ho můžou online objednat.
Velice ráda bych vám hodnocení řekla nějak kulantně, abych vás neodradila. Ale nejde to. Vaše výtvory, to je těžký amaterizmus. Bylo by mi líto otevřít peněženku pro jakýkoliv obnos. Nedejte se ale odradit. Chce to velkou podložku, veliký balicí papír a kreslit a kreslit, uvolňovat ruku. Klidně si nakreslete některou část modelu zvlášť a několikrát. Použijte více zkratky, jen náznak, bílý pastel do lesku.
Je vidět, že talent máte, ale je to těžké a nemotorné, nešikovné, jakoby ušmudlané. Zbytečně detailní.
Portréty jsou velmi tvrdé, těžké, sevřené. Nepříjemná je nadměrně zvýrazněná linie brady. Ženské portréty postrádají něhu.
Mnohokrát jsem litovala, že jsem si kdysi u moře nenechala portrétovat děti, výtvarníkovi stačilo pár lehkých čar a podobu vystihl skvěle. Některé vaše portréty mají s podobou problém.
Vlastní web je o ničem, tam nikdy nepřilákáš takovou návštěvnost. Vystavuj na webech, které jsou na to určené, a kde je velká komunita. Doporučím třeba browse.deviantart.com/...
Je tam sice konkurence, ale ber to pozitivně, ta ti přinese srovnání a inspiraci.
Hodně štěstí!
Muím se bohužel přidat k ostatním, kreslit evidetně umíte, ale lidé si občas nejsou vůbec podobní, viz třeba slečna v zelené mikině. Na Vašem portrétu má zcela jiné oči, obočí i linii vlasů, a když to vidím já jako laik, musí to vidět i spousta dalších lidí. Nehledě na to, že portréty jsou dost tmavé..
Abych ale nekřivdila, některé obrázky jsou moc pěkné a povedené, nicméně když si chci objednat portrét, nechci sázku do loterie, ale jistotu.
Amatérské "portréty" (Víte, co je portrét?): - ani jeden Váš výtvor nevystihuje osobnost portrétovaného. - všechny jsou příliš tvrdé a téměř všechny jsou i špatně stínované
___ Amatérský nevkusný web (kdopak Vám jej "vytvořil"?!)
Nepoužitelnost webu - chybí:
- použitelné srozumitelné (nejlépe postranní) menu - další menu by mělo být k dispozici na konci stránky - na konci stránek by měly být vnitřní odkazy vedoucí nahoru, zpět (na předchozí stranu) a na úvod webu - odkaz k objednávce by měl být neustále na očích a na dosah jednoho kliknutí
- kontaktní formulář (zákazníci by měli mít možnost Vás kontaktovat prostřednictvím webu)
- obchodní pomínky - platební a dodací podmínky - reklamační podmínky
Přebývá: Odkazy v dolní části stránek místo nabídky zákazníkům (kontakt na Vás, možnost objednat) zbytečně odvádějí jejich pozornost jinam.
___ Kontakt: Nerozumím tomu, proč si nezprovozníte vlastní elektronickou adresu (webmail je součástí každé zaplacené domény).
Nestačí-li Vám převážně nabízený SquirreMail s 10 nebo MB prostoru, zprovozněte si (též zdarma) na své doméně Google Apps, k nimž budete mít k dispozici 50 elektronických adres.
Adresy info@portrotistka.cz nebo objednávka@portretistka.cz budou na zákazníky působit lépe než adresa na freemailu (portretistka@centrum.cz)
___ Nekorektní přístup k zákazníkům a modelům: - jediná nedůvěryhodná a obtížně použitelná reference - (E-mail.pdf jste si vytvořila sama, že?) - pochybuji, že Vám kdokoliv z objektů dal písemný souhlas se zveřejněním fotek a portrétů, na nichž je zobrazen
Web bez referencí na mne působí seriózněji, než web s jednou "umělou referencí". Pokud budete chtít reference uvést, měla byste je zveřejnit na webu, samozřejmě s písemným souhlasem jejich pisatele (kolik potenciálních zákazníků by si asi stáhlo PDF?).
___ Doporučení:
Vyhoďte z webu záhlaví složené z potrétů osob, jež Vám nedaly k tomuto použití písemný souhlas a nevkusné menu (portrétistka by měla přece jen ukázat trochu výtvarného cítění), doplňte použitelné postranní menu, případně další menu dole na stránce (aby potenciální zákazník nemusel nic hledat).
Samozřejmostí je zveřejnění ceníku, obchodních, platebních, dodacích i reklamačních podmínek přímo na webu. (Formát PDF ke stažení nabídněte jenom jako další možnost.)
Do stránky s kontakty vložte kontaktní formulář, z nějž si můžete reakce nechat zasílat na e-mail.
___ Na závěr:
Přestaňte překreslovat fotky a nabízet tuto službu nebo dokonce výuku této "metody", zbytečně tím snižujete své kvality.
Na tom, že občas někomu nějakou fotku na základě jeho poptávky překreslíte, není nic špatného. Ovšem nabídka takového "portrétu" snižuje to důvěru v kvalitu Vaší práce, protože překreslením fotky nevystihnete osobnost portrétovaného. (Ten, kdo by měl o portrét zájem, odejde tam, kde to s portrétováním myslí vážně.)
V době, kdy jsem kreslila, nutili mě, abych kreslila uhlem zátiší. Šílela jsem z toho, ale bylo mi vysvětleno, že musím vystihnout material. Od skla až po textilní draperii, musí to být sklo a musí to být hadr. A k portretu jsem musela dojít přes akt a ruce. Je to už dávno, ale byla to pravda. :D Jen tak, pro zajímavost, na přijímačkách na VŠ jsme kreslili sádrové busty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.