Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné vyvolání apendixu?

Od: johanka* odpovědí: 15 změna:

Ahojte :) Mohu se zeptat? Jedna spolužačka nám trví ,že je v nemocnici ,že si sama vyvolala slepák ale my ji to nevěříme podle nás si prostě nejde vyvolat slepák nebo ano? a jak? :) prej jedna slupky z ovoce .. přijde nám to divný děkujeme za názory :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, hlavně nevím, proč by to někdo dělal. Já si myslím, že je to věc náhody a není žádná speciální poživatina, která by to zaručeně vyvolala. Tak jí to nevěřte. Zdravím!

doplněno 07.11.16 21:50:

72mona3 - ano, to vím. Ovšem, to musela být ještě plechová popelnice a potom prudce uzavřené její víko. Ovšem, nikdy jsem to nezkoušel - to raději do té školy.

72mona3*

@ben - Za mých mladších let se "samovolně" lámaly malíčky. Doba již asi pokročila... Důvod byl prostý: lepší jít k lékaři, než psát pisemku... *zed*

Já slepák ještě mám (a malíčky nepoškozené) a to jsem snědla slupek... M.

jarina

Tuším že ve filmu občasnký průkaz se lámaly ruce nebo nohy (v WC místnosti), aby se nemuselo na vojnu.

hodnocení

0x

Slupky z ovoce jím už desítky let docela běžně, nikdy mě nenapadlo, že by mně to mohlo nějak ublížit. Dokonce mi zažívacím ústrojím prošla i řada mnohem nestravitelnějších věcí (pecky (nejen z třešní), kus igelitu, ocelová kulička...) a přesto mám slepák stále nedotčený. Takže spolužačku neberte vážně. Pokud má opravdu problém se slepákem, určitě to není ze slupek.

iz*
hodnocení

0x

Vyvolávají se fotky, nikoliv vnitřnosti... Spolužačka se chce dělat zajímavá...

72mona3*

Ivzez - mluví se třeba i o vyvolání porodu (tak proč nepoužít i u vnitřností, jen tam chybí slovo zánětu), ale kombinace slov vyvolání a samovolné, to už je na zamyšlení *smich* M.

iz*

Právě na ten chybějící zánět jsem narážela. "Samovolného vyvolání" jsem samozřejmě nepřehlédla, ale na jedn příspěvek už se mi to zdálo moc připomínek...

Ona je i otázka, co přesně spolužačka mínila tím "vyvolala sama". (–:

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no - že jedla slupky z ovoce - to jí věřit můžete, protože ty se obvykle jedí - ledaže člověk nemá zuby.

doplněno 08.11.16 00:48:

- ale je fakt, že si vzpomínám, že mi už maminka říkala něco podobného ještě i o vlasech, takže je to asi stará pověra.

balzerka
hodnocení

0x

Jedná se o zánět apendixu. Třeba má nějaký chronický, který lze zhoršit špatnou životosprávou, kdy je snížena obranyschopnost. Ale holka spíš hraje divadlo. Když to nafintí a před lékaři sténá, že ji tam bolí, tak oni si nedovolí pustit ji domů. Než udělají všechna vyšetření, tak si děvče hraje na maroda. Úchylné. Ale i tak lze získat pozornost či pochybný obdiv.

Souhlas se vším. Třeba se takhle jen ulívá ze školy a má z toho bžundu. Taky si myslím, že u chron. zánětu může vědět, co jí slepák podráždí.

fjbc
hodnocení

0x
Tim si vyvolala leda tak prdy. Může simulovat, ale po slupkách jí reálně rozhodně nic není.

Může simulovat jak chce, ale v krvi, v laboratoři, se vždycky ukáže pravda. Zánět je zánět, ať je ve váčku pod zubem nebo ve slepém střevě.

doplněno 08.11.16 15:59:

Možná, ale jen možná, že má kamarádka někde jinde zánět, má třeba angínu a předstírá, že ji bolí tam, kde slepé střevo je. Pak opravdu skončit v nemocnici může, ať už s pytlíkem ledu na bříšku nebo pod nožem na operačním stole. *sok*

hodnocení

0x

Vyvolat apendix nejde. Je to slepé střevo a to je v těle od narození *smich* Možná máte na mysli apendicitidu, to je pak zánět slepáku a skoro každý člověk se během života dočká jeho odstranění. Pokud už se vstupuje do jeho blízkosti při jiném zákroku, rovnou se odstraní.

vkvdh
To není pravda. Při jiném zákroku vám ho rozhodně neodstraní. Ledaže by vás zrovna operoval doktor, který operuje i slepá střeva a i tak si myslím, že by chtěl souhlas a že by ho nedstranil bezdůvodně.
Já byla na gynekologické operaci a protože jsem měla v břiše pěkný bordel, tak si nebyli jistí, jestli nemám i zánět slepaku. Po operaci jsem se ptala, co slepak, a oni, že tam zánět nebyl, takže mi ho nechali. Prý proto, že pro jeho odstranění by museli na sál sehnat úplně jiného chirurga, ne gynekologa. Takže jen tak vám slepé střevo při jiné operaci rozhodně nevezmou.
sarka*
Mne při císařském rezu chtěli vzít i slepé strevo. Není pravda, ze by museli volat jiného lékaře - chirurga

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]