Nejste přihlášen/a.
Tato otázka je určena spíše seniorům, kteří bydlí ve městě, v domě, ne v domku se zahradou, nemají chatu, auto, ani zahrádku.
Už opravdu nevím, co dělat, venku je hrozné vedro, dlouho tam nevydržím, nedá se sedět ani na balkoně, doma mě to už nebaví.
Jsem sice senior ve městě při hlavní silnici, ale naštěstí z druhé strany jsou malé zahrádky, což je ve vedrech záchrana, jsem v bazénu. Když si představím vedro v bytovce, vidím se bud ve vaně nebo na mne puštěný větrák...ale lonské léto bylo ještě horší, vedra trvala moc dlouho.
Naštěstí je v noci chladno a byt se trochu vychladí a dobře se spí. U pc posnídám, po ránu zajdeme se psem nakoupit, trošku se pomotáme a někoho potkáme, zkecneme. Doma dám kafe u pc, pověsím prádlo, šmrcnu okna, potrajdám s vysavačem a prachovkou, poraduju se u kytiček, uvařím oběd, po obědě zdřímnu u televize na gauči. Dám odpolední kafe u pc a je čas jít se psem. Potkám se se známými, zajdeme na jedno orosené grepové a spokojeně jdeme domů. Někde mezi to vpasuju knížku nebo křížovku, nějaké opravy a tak. Ale celé je to takové jako bez smyslu, bez cíle. No jo, je to tak. Říkají to všechny kamarádky. Všechny to tak máme.
Sice nejsem senior, ale dneska v tomhle jednatřicetistupnovém vedru jsme Od 7:00 - 16:00 vybírali brambory
Jojo, není nad nějakou účelnou práci, brambory bych teda v tomhle vedru sbírat nechtěl, ale místo toho obracíme a sušíme seno a nemůžeme si naopak vynachválit, že je nebe bez mráčků a usušíme zároveň docela rychle, dá se říci i bez kopení.
A pro ostatní - zkusit se alespoň zchladit, když ne v bazénu, tak alespoň ve vaně ve vodě odpovídající teploty a pobývat v místnostech, kde teplo není tak znát, samozřejmě je-li k dispozici kvalitní studený sklep, tak nad to není.
Aja, jsme na tom přesně jako vy, bydlíme v malém panelákovém bytě a naneštěstí jsou okna všechna otočena k západu, takže není kam utéct. Auto, zahrádku ani chatu nemáme. Chtěli jsme si něco alespoň pronajmout na ten týden, abychom ta vedra přečkali, ale ceny vysoké, peníze by vystačily tak na dva dny pobytu, a to nás nespasí. Je to hrozné, a to jsme si libovali, že ta vedra nejsou jako loni... Pokud jsou okna např. východ-západ, lze udělat průvan, to jsme měli v předešlém bytě a bylo to úplně jiné než tady v té výhni. Zatahujeme alespoň na odpdoledne žaluzie, ale mám z toho přítmí depresi. Takže si moc přejeme, ať už se konečně ochladí !
Vedra letos vůbec nebyly. A teď není vedro, je nádherně. Tak si to užívám, jsem venku co mi povinnosti dovolí. Kdybych mohl, byl bych venku pořád. Nejsem už dávno mladý, spíš už senior. Zdravotně spíš nesnáším zimu. Ale mám auto, motorku, kolo, plavky a dobré boty, tak si užívám, co v kalendářním létě nebylo. A večer mám žízeň, tak jdu na pivko - taky venku. Jen ať to vydrží do konce září a pak si přeju hezký říjen. A dofám, že opět bude krátká mírná zima bez sněhu.
osel59 tohle počasí je na kolo ideální a poslední roky se dá jezdit vlastně celoročně díky mírným zimám
Jak tady někdo píše, jak je příjemně - jo, to manžel říká taky. Já ovšem trpím a vyhlížím ochlazení. Jedna známá mi říkala, že je fajn jít někam do nákupních center, kde mají klimatizaci. Taky mi bylo doporučeno mít nohy ve studené vodě, ale mě z toho pak bolí klouby, takže nic. Já když je nejhůř, tak si umyju hlavu a nechám ji neosušenou, dobrý nápad mi tu už někdo doporučil - chladit si zápěstí ve studené vodě. Já přišla zase na mokrý hadr si dát za krk - taky to funguje. Pokud vám, kteří jste z teplého počasí v pohodě, přijdou moje rady ujeté, tak vězte, že já to mám tak, když bych se vypravila někam na celodenní výlet, když je nad 22, tak určitě budu večer zvracet bez ohledu na pitný režim a podobně.
Tak těch 31 je fakt moc, ale naštěstí to není trvale. V noci se příjemně ochladí (občas až moc), takže byt se nestačí vyhřát nad rozumnnou teplotu. Okno samozřejmě ráno zavírám a otvírám až když večer klesne teplota venku. Mám spoustu práce ve sklepních prostorách domu, teplota tam nevyleze nad +- 18 stupňů, takže se mám v nouzi kam uchílit (i když je mi líto tak krásné dny trávit v temném sklepení). Paradoxně je mi tak líp v Praze než na chatě, kde je teď nesnesitelně, a kam 2x týdně musím, abych zalil rhododendrony.
Zdravím.Já jsem na tom úplně stejně,jako "babkazov".Do puntíku.I když v těch vedrech trpím,nedokážu se celý den povalovat jen tak někde u vody nebo ležet v posteli u TV.Tak šourám po bytě a tu dám pračku,za chvilku vysaju a vyperu koberec.Mezi tím jídlo,samozřejmě kafe,někdy se sousedkou nebo jinou kamarádkou,která má zrovna čas.Večer budu žehlit a možná si ještě připravím marcipán na moje dortíky..Večer si stáhnu nějaký film.A tak pořád dokola.Prostě nějak ty dny přežít.No jak už tu bylo napsáno,naštěstí v noci se ochladí,tak se spí dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.