Nejste přihlášen/a.
Udělejme si hezké pokoukání a počtení. Dejme fotku svých kočiček :D
Vážení kolegové, loni jsem se tu ptala co s mám dělat když mi cizí kočka na chalupě nechala svá koťata a v zimě tam jezdíme málo. Někteří se do mě pustili co jsem to za člověka který nechá kočky samotné, někteří mi vnitřní poštou poradili a těm moc děkuji. Pokusím se vložit fotku jednoho z loňských koťat kterému říkáme OLÍ a slyší na jméno snad lépe než pes. Před třemi týdny sama porodila 4 nádherná koťátka a hned nás vedla kde je má. Měli jsme trochu strach, že je taková malá kočka neuživí ale jak je vidět, koťata jsou krásná. Letos už se zimy nebojíme, kočky mají zateplené boudičky, napaječku na vodu a zásobník na granule. Když to tak půjde dál budu mít příště koček 10.
Dovolím si připsat, že i naše slepice zimu přečkaly, mají el. otevírání kůrníku, spínač na svícení a v zimě měly ve vodě ohřívač pro želvy. Nejen, že máme po dědovi zděděné ale ještě zemřel soused a jeho městský syn nevěděl kam s 10ti jednoročními slepicemi a tak nám je dal, slepic je celkem 16 a ze mě se stal obchodník s vejci.
Lidičky mě to nedá se s vámi nepodělit o tu "radost". Dnes odpoledne slyšel manžel na mlatě ve slámě mňoukání a za chvíli vyběhla ta "kukačka" co se u nás loni okotila a děcka nám nechala. Ano, totéž udělala i letos a má 3 krásné mourečky, předpokládám, že si je neodvede a opět nám je nechá v péči. Takže její loňská dcera která nám jako jediná zůstala má 4 děti a matka 3. Starý Mourek naštěstí nemá nic a máme koček 9-zatím. Doufám, že některé rozdáme jinak nám nebude stačit důchod na jejich krmení. Jsou to děsní mazlíci a krásně se naučili kakat do lavoru s pískem, pouze moje skalka dostává zabrat, zváleli ji dokonale ale jak říká muž, vidíš aspoň někdo tu skalku ocenil a tráví v ní čas. Mějte se krásně a já doufám, že další koťata už se u nás nezabydlí.
To není dobré. Do konce roku počítejte s tím, že každá kočka bude mít ještě alespoň jednou koťata a další rok zas a navíc se rozmnoží i ta koťata letošní. Radím rychle kastrujte (nebo dejte kočkám alespoň antikoncepční injekci, i kdy jsem proti nim), nebo Vás čeká záplava koček. Mohli jste kastrovat jen dvě, teď už jich můžete kastrovat 9. Sílu na to přestat se o ně starat a vyhnat je mít asi nebudete a ani by to nebylo správné. Zkuste se poptat nějakého útulku v okolí, jestli by nepomohl s umístěním koťat nebo alespoň nezajistil kastraci za míň peněz. Sama jsem takhle čapla a nechala vykastrovat už březí kočku, která se nám ocitla na zahradě. I když kastrace nebyla za hubičku, rozhodně to byla menší investice, než odčervení, očkování a krmení celého vrhu. Nechat to chcípat někde nemocné a hladové, na to nemám žaludek.
Taky máme kočičí třeštiprdlo, soused si dal dvě koťata na zahradu a myslel si, že mu tam budou za plotem čekat jako pes, nebo co.., jedno se ztratilo hned, a tahle k nám chodila na návštěvy, až se vtírla natrvalo :D..
Hnedka jak odrostla jsme kastrovali, neměla bych sílu koukat na každé další koťě s nejistým osudem..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.