Správně zvolené léky zaberou. Musí se vsak brat pravidelně a pořád. Ja sama jsem brala betablokatory a tlak se držel v mezích. Nakonec jsem změnila životosprávu a léky již brat nemusím. Tlak se vrátil do normálu.
Ja jsem neměla žádný zdravotní důvod pro vysoký tlak...upravila jsem stravu, méně soli , více tekutin, přidala jsem pohyb, a žádný stres. Tlak si držím 130/80. Můj VKT býval 180/120 .
Tak aby se tlak vyléčil sám, to jsem opravdu neslyšela. Pokud ten dotyčný vysoký tlak skutečně měl a nešlo jen dočasný problém. Paní doktorka mi před lety řekla, že lék už budu musek brát pořád.
Ono hodně záleží proč máte vysoký tlak. Pokud je to pouze následek špatné životosprávy pak je naprosto zbytečné užívat prášky. Coz byl můj případ. Pak ano, vysoký tlak lze upravit. Pokud je zdravotní problém, pak se užívání léků nevyhnete.
iv,,,,,,,,,,nesouhlasím ..vyskoký tlak má jiné spojitosti než je sůl a pod.Jistě -že je lepší jak se zhubne je to menší fyzická zátěž,,je to již choroba
mimo jiné -co jste probůh jedla ,když si myslíte .že to bylo jídlem.Je to cévní záležitost ..
doplněno 09.09.16 20:04:
Můj muž nebyl na vojně kvůli tlaku,,myslíte že v těchto letech byl už špatně stravovaný? Kdepak --je to i rodové...
Ja jsem pouze popsala svůj problém s VKT. Ja prošla všemi testy. Lékaři se jednoznačně shodli ze nemám důvod mít VKT. A ještě tak vysoký. Brala jsem čtyři roky pilule a pak jsem řekla dost. Změnila jsem přístup a jsem už půl roku bez tablet. Ale pokud máte zdravotní potíže a proto vysoký tlak pak Vás asi pilule neminou.
uska*
iv souhlas. Manžel shodil pouze 5 kg, sportuje dodnes a již skoro rok má tlak v pořádku, to zobal pilule 3 roky.
Proč nevěříte tomu, že úpravou životosprávy se může krevní tlak snížit? Spousta lidí má vysoký krevní tlak jen kvůli obezitě a nedostatku pohybu. Samozřejmě nikdo netvrdí, že špatná životospráva je JEDINOU možnou příčinou. Příčin vysokého tlaku je mnoho a mnoho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.