Nejste přihlášen/a.
Dobry den,kde zjistím adresu nejlépe domů?Jsem jejich příznivec a ted meli narozeniny dík.
Adresa není osobní údaj, jelikož jednoznačně neidentifikuje konkrétní osobu. Adresy osob jsou běžně vedeny v tzv. veřejných seznamech, jako je například telefonní seznam, katastr nemovitostí, atd.
Platí to i pro známé osobnosti?
V telefonních seznamech, katastru apod. jsou údaje se souhlasem (nebo alespoň vědomím) dotyčných osob. Vkládat cizí adresu sem do poradny už vnímám jako "problematické".
V případě toho tel. seznamu jde skutečně o souhlas. V případě katastru to bude spíš to vědomí. Katastr byl vždy veden jako tzv. veřejná listina, tedy informace volně přístupné komukoliv. Když se pak schvaloval zákon o ochraně osobních údajů, muselo na to být pamatováno a katastr dostal výjimku a spadl do tzv. veřejných seznamů.
Zveřejnění něčí adresy zde na poradně sice může působit na první pohled problematicky nebo neeticky, ale ten kdo to udělá se ničeho nedopouští, protože to co zveřejnil se dá bez problémů zjistit mimo jiné i na internetu. Nahlížení do KN, Obchodní rejstřík a další weby jsou plné adres, takže z jistého úhlu pohledu je jedno, kde se tazatel k požadované informaci dobéře, vždy se najde nějaká stránka, kde to je "vidět". Je pravda, že tazatel mohl svou odpověď obdržet od odpovídajícího formou soukromé zprávy, nicméně její zveřejnění přímo na stránce by nemělo být nic proti ničemu.
Někde jsem četl a tuším se snad dokonce jednalo o rozhodnutí nějakého soudu, že veřejně známé osobnosti, vzhledem ke své publicitě, musí počítat se zvýšeným zájmem veřejnosti o jejich soukromí a vzhledem ke svému veřejnému statutu tento zájem musí strpět.
Já jsem koukla do katastru a opravdu tam vlastní byt, ale bydlet tam nemusí. Jednou jsem takhle náhodně přišla na to, že Soukup s Osvaldovou mají byt v domě kousek za Karlovým mostem, tam jak jsou potraviny. Kdysi mi to nedalo a ptala jsem se prodavačky, jak je možné, že se tu ty potraviny tak dlouho udržely - na tak lukrativním místě. Prý byla sepsána petice, tak to nezrušili. Doufám, že jsou tam doposud, už jsem v Praze nebyla několik měsíců.
V případě vašeho odkazu se nejedná o zpěvačku Zagorovou, ale o osobu podobného j/... (Zágorovou), ročník 1978.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.