Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmenšení bot

Od: saanfu* odpovědí: 8 změna:
Zdravím,mám na Vás zvláštní dotaz. Našli jsme stare kožené holinky na půdě,ráda bych si je,vzhledem k zájmům,kterým se věnuji,nechala a nosila. Nicméně jsou tak o 2-3 čísla větší. Tak mě napadá,jestli zvládne švec nějak zkrátit botu o takový kus?
Předem díky za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

tak to jsem ještě neslyšela, že by někdo zmenšil boty ...ale taky je fakt, že nemohu vědět vše*smich*

saanfu*
hodnocení

No já právě taky ne,zas na druhou stranu si říkám,že by to teoreticky nějak jit mohlo,ale vůbec netuším

hodnocení

0x

Nepředpokládám, že by šlo zmenšit kožené holínky. Rozhodně ne tak, aby to nebylo na první pohled už z dálky poznat. A aby pak při nošení nové švy netlačily. Ale píšete o zájmech, kde jsou kožené holínky vhodné. Možná to souvisí s folklorem, možná s jízdou na koni. V obou případech se jistě pohybujete v nějaké partě lidí. Nabídněte někomu neupravené holínky. Minimálně bude mít radost, v lepším případě za ně dostanete i nějakou korunu.

hodnocení

0x

Opravit velikost bot nejde. Jiná podešev, svršek i kopyto na kterém se sestavuje, vše unikátní pro konkrétní typ i velikost. Když změním velikost je to úplně jiná bota ;)

hodnocení

0x

Dají se třeba zúžit holeně (pokud má někdo příliš hubená lýtka), ale s velikostí chodidla neuděláte nic. Leda si obléct dostatek vlněných ponožek :)

Můžete je prodat, darovat nebo vyměnit s někým, kdo má naopak malé.

hodnocení

0x

Zkuste namočit a dát usušit na prudké teplo. Otázka je, zda se přitom zničí nebo nezničí :)

balzerka

To raději vycpat špičku, nebo vložkama do bot. Dnes je hodně typů, např. silikonové tvarované

saanfu*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi,myslela jsem si,že to dopadne tak,že je někomu nabidnu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]